Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Bonnet-Huteau

MUSCADET
Af uransagelige årsager forlod Muscadet-vinene stille og roligt restaurantens vinkort og vinhandlerens hylder i løbet af 1990’erne, hvilket naturligvis var trist, for der er vel næppe noget vin der passer bedre til østers, muslinger og andet godt fra havet end netop Muscadet – det skulle da lige være Champagne. I takt med at flere og flere hvidvine har haft en tendens til at minde om hinanden, uagtet ophav, er der heldigvis atter ved at vise sig interesse for de stilrene og mineralske vine herfra.

Muscadet er et af Loiredalens vestligste områder, og dyrkes rundt om Nantes syd- og østlige del. Vinene fremstilles på druen Melon de Bourgogne, der har vist sig at være en krydsning mellem Pinot Blanc og den mindre kendte Gouais Blanc. Tre Muscadet-regioner har tilladelse til at producere Muscadet Sur Lie – vine der efter gæringen lagrer på sit bundfald, og her er Sèvre et Maine – opkaldt efter to af Loires bifloder, langt den største og mest betydningsfulde.

BONNET-HUTEAU
Det er her vi finder den 150 år gamle familieejendom Bonnet-Huteau, der siden 2005 har været drevet økologisk. Ejendommens 40 hektar passes og plejes nu af fjerde generation af Bonnet-familien, hvor brødrene Jean-Jacques og Rémi efter den økologiske certificering arbejder sig i retning af egentlig biodynamisk produktion. Under deres drift af ejendommen har vinene fået et gevaldigt kvalitetsløft, blandt andet via begrænsede høstudbytter, og en terrior-tankegang der endvidere har ført til regulære enkeltmarksvine, hvor de forskellige jordbundsforhold får mulighed for at afspejle sig smukt, naturligt og uforstyrret i de færdige resultater.

Galleri