Indkøbskurv
Kurven er tom

Château de Fesles

Château de Fesles i Anjou er i en kategori helt for sig selv. Berømmelsen, der rækker langt ud over Frankrigs grænser, skyldes primært deres imponerende, ædelsøde Bonnezeaux, der af selveste Robert Parker er blevet kaldt Loiredalens Yquem. Château de Fesles er dog andet og mere end ædelsøde vine.

Château de Fesles ligger i Thouarcé, 30 km syd for Angers og 300 km sydvest for Paris, og er opført på det tredje højeste punkt i Loiredalen. Produktionen af Bonnezeaux kan spores helt tilbage til 1055, hvor fremstillingen blev varetaget af munken Gué de Berge.

Århundrederne gik, og tidens tand var hverken nådig over for selve slottet eller de omkringliggende 30 hektar marker. En gennemgående renovering i 1991 var derfor påkrævet, og efterfølgende har Château de Fesles atter vist sig som områdets ledestjerne.

Château de Fesles har udsigt til den nærliggende Layon flod. Markerne, der ligger på plateauer, er primært beplantede med Cabernet Franc, der anvendes til slottets Anjou Rouge Vieilles Vignes og Rosé d’Anjou. Hvidvinsdruen Chenin Blanc anvendes i forbindelse med fremstillingen af så forskelligartede vine som Anjou Blanc, Coteaux du Layon og Bonnezeaux. De to sidstnævnte nyder godt morgentågen fra Layon floden, der sikrer gode betingelser for botrytis, eller ædel råddenskab som skimmelsvampen også kaldes, der er essentiel for fremstilling af ædelsøde vine.

Alle Château de Fesles vine er i dag økologisk dyrkede, om end de ikke er certificeret som sådan. Vinstokkenes gennemsnitsalder ligger omkring 50 år. Høsten foregår manuelt, med en streng selektering, og stort set alle vine fra Château de Fesles lagres i kortere eller længere tid i egefade.

Galleri