Indkøbskurv
Kurven er tom

Château du Grand Caumont

Château du Grand Caumont er beliggende i Languedoc Roussillon-området i hjertet af Corbières tæt ved byen Lézignan Corbières og bliver betegnet som en af ”juvelerne” i området. Med sine 100 hektar er Château du Grand Caumont en af de største ejendomme i Corbières. Ejendommen kan dateres helt tilbage til romertiden, hvor der dengang var et stort hus kendt under navnet ”Villa Manzanetto”. Adskillige århundreder senere kom det i besiddelse af Karl 2. af Frankrig, som tilbød det til sin nevø i 847. Under Den franske Revolution i 1789 brændte slottet totalt ned. I 1850 blev slottet købt af Auguste Sarda, som rekonstruerede bygningerne, plantede vinmarkerne og byggede vineriet. I 1906 købte Louis Rigal, grundlæggeren af den berømte Roquefort-ost, slottet til sin familie og videregav det senere til sin søn Louis Rigal.

LOUIS RIGAL
Med stor handlekraft og entusiasme overtog Louis Rigals kone Francoise Rigal familiefirmaet i starten af 1980’erne. Hun overtog ledelsen, moderniserede driften og etablerede marketingaktiviteter. Francoise Rigal indførte adskillige forbedringer blandt andet ved at plante andre druevarianter samtidig med, at der blev taget stort hensyn til den ædle, gamle Carignan-drue. Enkelte parceller blev plantet igen med henblik på AOC-varianterne Syrah, Grenache Noir og Grenache Blanc og andre til Vin de Pays-vinene med Merlot og Cabernet Sauvignon.

CORBIÈRES
Corbières blev en AOC-appellation, og Francoise begyndte en total renovering af vineriet og slottets bygninger og indførte en meget streng kvalitetspolitik, hvilket har båret frugt i form af opnåelse af medaljer og udmærkelser af vinene, vundet over hele verden.

Galleri