Indkøbskurv
Kurven er tom

Château Mas Neuf

Château Mas Neuf’s historie et tæt relateret til slottets beliggenhed, her lå nemlig handelsvejene fra Saint-Gilles til Santiago de Compostella i ældgammel tid. Pilgrimme og handelskaravaner er passeret her i flere årtusinder, og i vinmarkerne har man fundet romerske mønter præget med initialerne VOLC, som i dag ses i domænets logo og på etiketterne. I 1800-tallet overnattede pilgrimme ofte på Château Mas Neuf, det er det gamle kapel, hvor de rejsende kunne bede deres bønner for den fortsatte færd, man i dag har vinkælder. Luc Baudet, nuværende ejer og kendt Rhône-vinbonde, købte Mas Neuf i 2000 efter at have rejst hver en krog af Sydfrankrig tynd, i sin søgen efter det perfekte sted at udleve sin passion og aspiration om at skabe terroir-vin, som han kalder Rhône-paradokset.

TERROIR
Traditionelt set var Costières de Nîmes en del af Languedoc-regionen, men eftersom vinene og terroiret minder en del mere om klassisk vin fra Sydrhône, hører appellationen i dag under Rhône. Jordbunden udgøres primært af runde småsten, der til dels minder om dem, man finder i Châteauneuf-du-Pape.

RHÔNE-PARADOKSET
Begrebet ”Rhône-paradokset” ligger i den kølighed, som druerne får, til trods for, at det, i det sydlige Rhône, kan blive ualmindelig varmt. Det skyldes, at markerne er placeret relativt tæt ved vandet, så selvom druerne får masser sol og varme om dagen, kommer de køllige havvinde ind og køler dem ned om natten. På den måde kan Château Mas Neuf lave vine, der er kraftige og intense, men samtidig saftige og elegante.

Galleri