Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Chateau Ste. Michelle

Hvis nogen tror, at vindyrkning i USA er et relativt nyt fænomen, kan de godt lige tro om igen. Og hvis de også tror, at det er Californien, der står for det hele, så lige så. Washington State, USA’s nordvestlige hjørne er blandt verdens fornemmeste vinadresser – og området er kendt for sine raffinerede vine, der ikke nødvendigvis lige afspejler et mainstream image af amerikansk vin. Tværtimod. Washington State’s første vinstokke blev sat af franske missionærer og pelshandlere sidst i 1800-tallet. Washington State er deslige hjemsted for et af USA’s fineste vinforetagender, Chateau Ste. Michelle.

CHATEAU STE. MICHELLE
Grundlagt i 1934 er Chateau Ste. Michelle det ældste vineri i Washington State. Det er desuden også det største. Filosofien for Chateau Ste. Michelle er, at kombinere klassisk, europæisk tradition med “New World innovation”. Til det har man bl.a. engageret vinmagere fra den toscanske prestige-familie Antinori og den tyske Riesling-ekspert, Dr. Loosen – vinmageren fra Mosel, der med rette kaldes “the rock star of Riesling”.

Chateau Ste. Michelle har to forskellige ejendomme, hvor der laves vin. Selve Chateau’et ligger i Woodinville, WA, en halv times kørsel fra Seattle. Det bliver i dag anvendt til at lave al husets hvidvin. Desuden er det et fantastisk smukt slot, hvor man kan komme på flere forskellige rundvisninger og smagninger. Der afholdes desuden også ikke-vinrelevante arrangementer i form af koncerter og lignende. På Canoe Ridge Estate i det østlige Washington dyrkes al husets rødvin.

VINMARKERNE
Alle Ste. Michelle’s vin bliver dyrket i det østlige Washington, i det der hedder Colombia Valley. En by som Seattle i det vestlige Washington har været med til at give staten et ry for at være meget regnfuld. Længere inde i landet er det dog et helt andet klima, der præget landskabet. Her oplever man typisk ørkenlignende, goldt terræn, men alligevel er der frodig jord. De små floder, der løber rundt omkring i området giver mulighed for at dyrke vin. Den sandede jordbund betyder nemlig, at druerne kan få væske, men samtidig kan man ”stresse” druerne med den høje varme og de kraftige vinde i området.

Galleri