Indkøbskurv
Kurven er tom

Clos de Caveau

Med udsigt til Dentelles de Montmirail-bjergene, og efter lidt kørsel på må og få af små mark- og skovveje i det maleriske Vacqueyras i Rhône-regionen, finder man pludselig frem til Clos de Caveau. Et sandt lille vinøst paradis på jord. Stedet ejes af Henri Bungener, der gennem 30 år har skabt unikke vine, og som virkelig har sat dette spændende hus og dets vine på verdenskortet.

Bungener-familien købte i 1976 stedet af den verdenskendte vinskribent Steven Spurrier, der efter sigende hurtigt fortrød salget pga. stedets skønhed og unikke placering. Henri Bungener overtog Clos de Caveau fra sin far i 1994. Faderen var en af de første vinavlere i den sydlige del af Rhône-dalen, der transformerede sit vinbrug efter økologiske principper, og siden 1989 har Clos de Caveau været økologisk certificeret.

Vinmarkerne hos Clos de Caveau er blandt de højest beliggende i Vacqueyras, og et utal af forskellige jordbundsarter i området gør vinavl interessant og udfordrende. Henri Bungener har siden sin pure ungdom eksperimenteret med, hvordan de forskellige druearter udvikler sig i områdets forskellige højdemeter og terroirs, som primært består af ler, kalk, og limestone. Ligeledes har han gennem årerne minutiøst gennemgået sine vinmarker sammen med forskere fra Montpellier Universitet for at præcisere de bedst egnede parceller samt dyrkningsformer til de udvalgte druesorter som Syrah og Grenache.

Clos de Caveau har 13 ha vinmarker i Vacqueyras (den ene vinmark er blot en markstisbredde fra Gigondas-appellationen), samt 8 ha skov, der nærmest omgrænser hele stedet.
Skovenes betydning er enorm ifølge Henri Burgener. De skaber biodiversitet i form af andre insekter, fugle, essenser, som er vigtigt og nødvendigt i sund og økologisk vinbrug.

Vinene fra Clos de Caveau er unikke, karakterfulde og gennemførte. Her er intet overladt til tilfældigheder. Smagfulde og stilrene og passer perfekt til den danske gane og madvaner.

Galleri