Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Clos Henri

Bourgeois-familiens jagt efter nye etableringsmuligheder førte i år 2000 til et solidt fodfæste i Marlborough på New Zealand i form af vingården Clos Henri. Skønt Marlborough er ganske forskellig fra Bourgeois-familiens hjemegn, Chavignol i Sancerre, er der også en lang række karakteristika og fællestræk, der har betydet, at de kunne trække på deres enorme erfaringsgrundlag med dyrkning af Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Ydermere kunne Bourgeois-familien med etableringen på den sydlige halvkugle, udnytte sin kapacitet fuldt ud med hele to høster om året.

Clos Henris 42 hektar vinmarker ligger på en gammel seismisk brudlinje, der separerer jordbundsforholdene i to. Den ene halvdel består hovedsagelig af lerjord, som er ideel til dyrkning af Pinot Noir. Den anden består primært af stenholdig jord fra en gammel flodseng, hvori Sauvignon Blanc-druen synes at stortrives. Det exceptionelle mikroklima byder endvidere på stabile varme dage og kølige nætter, hvilket resulterer i en langsom modning af druerne og en perfekt aromaprofil. Læg dertil en årlig nedbørsmængde på 500-600 mm – ganske som i Sancerre. Clos Henris marker blev allerede fra etableringen dyrket efter økologiske principper, hvilket førte til en fuld certificering under BioGro New Zealand i 2013, men det unikke mikroklima, hvor f.eks. meldug er ikke eksisterende, har efterfølgende fristet familien til at indføre biodynamiske praksisser og metoder på markerne.

Galleri