Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Codorniu

Helt tilbage i 1551 begyndte landmanden Jaume Codorníu at dyrke og producere vin. Mer end hundrede år senere, i 1659 giftede den kvindelige arving, Anna Codorníu, sig med den unge vinavler Miquel Raventós, og fra det øjeblik og til i dag er det Raventós familien, der er eneejer af Codorníu.
Der skulle nu gå to århundreder mere inden den direkte efterkommer, nemlig José Raventos, skrev historie ved at producere den første flaske Cava. Raventos havde været en tur i Champagne, og her havde han studeret den klassiske Métode Champenoise, som han selv ønskede at benytte. Efter flere års forsøg lykkedes det, og i 1872 opkaldte han sin Cava til ære for sin stamfader Codorníu.
Cava produceres på samme måde som Champagne, hvilket vil sige, at andengæringen af vinen foregår i flasken. Men der var svære tider i vente. Det var i 1885, og vinlusen Phylloxera hærgede Europa, og var nået til Penedès. Alle vinstokkene måtte rives op, og man måtte genplante på amerikanske vinrødder.

VERDENSBERØMT
Men det var også det år, hvor Manuel Raventós startede konstruktionen af de berømte kældre i Sant Sadurní d’Anoia. I 1894 begyndte man så at eksportere, bl.a. til Cuba og Argentina, og siden da har Codorníu Cava vundet verdensberømmelse. Vinkælderen, eller måske mere korrekt de kilometer lange underjordiske gange, er helt unikke og i 1976 blev Codorniu udnævnt som nationalmonument af historisk og arkitektonisk interesse.
En meget markant person hos Codorniu er Juan Josè de Castro, der i mere end 30 år har været kældermester hos Codorniu. De Castro er en ydmyg person til trods for hans enorme viden om Cava fremstilling og som han siger ”det er et paradoks at skulle være innovativ og samtidig bevare traditioner ved Cava-fremstilling”.
En af de innovative begivenheder skete i 2004, da Codorniu som de første lancerede en Rosé Cava, der er fremstillet 100 % på Pinot Noir.

Galleri