Indkøbskurv
Kurven er tom

Domaine Cazes

Cazes blev grundlagt i 1895 af Michel Cazes og er beliggende i Rivesaltes, der ligger mellem Pyrenæerne og Middelhavet, lige i hjertet af Roussillon. Som så mange andre vinbønder i Roussillon fra hans generation, levede han af at sælge sine druer videre til andre producenter. Men i 1927 overtalte hans søn, Aimé, ham til at købe Mas Jofre, en lille 8 ha. vinmark. Dette blev startskuddet til det Cazes vi kender i dag.

Igennem årerne købte de flere af nabomarkerne og op i 1950´erne ejede de ikke mindre end 40 ha. Næste skridt i familiens historie sker da den yngre bror, Bernard, i 1971 blev uddannet som ønolog. Her lærte han alt om moderne vinfremstilling.

CAZES
I dag har Domaine Cazes 220 hektar land beklædt med vinmarker, hvorfra der laves 13 forskellige vine i vidt forskellige stile. De laver således både intense røde vine i bedste sydfranske stil, men har i endnu højere grad specialiseret sig i at lave søde vine, som man laver med stor ekspertise og finesse. Af den årsag har huset en høst der varer hele to måneder. Til de 13 forskellige vine anvendes 12 forskellige vinificeringsmetoder, der er specificeret til nøjagtig den vin, Cazes-familien ønsker at skabe.

Galleri