Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Domaine de la Denante

Det hele begyndte i 1982 med to hektar markbesiddelser, en god portion passion, flid og et navn: Domaine de la Denante. Dengang var det med faderen Robert ved roret på det familiedrevne vinhus. Siden da er Domaine de la Denante blevet drevet med en klar ambition for øje: kvalitet først. Dette gælder både i vinmarken som vinkælderen, hvor pertentlighed og omhyggelighed kendetegner al arbejdet med jorden, vinstokkene og druerne.

I dag er det det gudsbenådede talent Damien Martin, der driver foretagendet. Siden han sluttede sig til familieforetagendet i 2010, er det gået stærkt. Markbesiddelserne er blevet udvidet til i dag at bestå af knap 20 hektarer og antallet af cuvéer er ligeledes blevet fordoblet. Husets vine har fået fantastiske anmeldelser og Damien er for alvor trådt ind på den internationale vinscene.

I 2019 vandt han den prestigefyldte titel som Årets unge talent – Trophée Jeunes Talents – og har hermed placeret sig solidt som en af morgendagens helt store stjerner i Bourgogne. En imponerende cadeau til husets vine, der vidner om deres exceptionelle kvalitet.

Bæredygtighed er som hos så mange andre unge vinproducenter en naturlig selvfølge hos Domaine de la Denante. Her gødes der med efterladenskaber fra køerne, mens det er vildsvinene, der med sultne snuder står for at plove jorden i vinmarkerne om vinteren. Størstedelen af de dyrkede druer er Chardonnay, som har optimale vilkår her i Saint-Véran, men der også dyrkes mindre partier Pinot Noir og Gamay.

Domaine de la Denante vidner om, at der er en interessant underskov af imponerende og endnu uopdagede producenter, der har til gode at komme i den internationale presses søgelys.

Galleri