Indkøbskurv
Kurven er tom

Domaine J.A. Ferret

Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest velansete, historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Jadot besidder 150 hektar vinmarker i Bourgogne, hvor af 70 hektar ligger I Côte d'Or. Vinene kommer fra tre huse: Domaine Louis Jadot i Beaune, Chateau des Jacques i Beaujolais, Domaine J.A. Ferret i Fuissé.
I 2008 købte Louis Jadot, det 18 ha store og højt estimerede Domaine J.A. Ferret i hjertet af Pouilly-Fuissé med nogle af appellationens mest velplacerede marker. En juvel af en ejendom, grundlagt i 1840, og blandt de allerførste i Maconnais der begyndte at aftappe egne vine selv, og altid med en stærk kvinde ved røret.

FERRET-FAMILIEN
Domaine J.A. Ferret er og har altid været meget velanset, og må betragtes som det bedste i Domaine i Pouilly-Fuissé. Huset har sit navn fra den tidligere ejer, Ferret-familien, som har spillet en central og vigtig rolle for berømmelsen af denne velansete appellation. Da Louis Jadot overtog huset var det med den klare intention, og i dyb respekt, at forsætte Jeanne Ferret og hendes datter Colettes fremragende arbejde og fokus. Et ekstremt præciseret og indgående kendskab til regionens usædvanlige og differentierede terroir danner fundament for vinificeringen, som er forskellig parcel for parcel, og som domænet er kendt for at udføre. Især gælder det klassifikationen af Tête de Cru og Hors Classe, som Jeanne Ferret insisterede på at færdiggøre selv, på et tidspunkt hvor det bestemt ikke var almen praksis i regionen.

TERROIR
"Af alle de burgundiske appellationer, er Pouilly-Fuissé uden tvivl den mest varierede hvad angår geologi. Her findes hele rækken af jordbundslag, som er repræsenteret i Mâconnais’ øvrige appellationer, og mere til endda. Generelt er kløfter, bjergskråninger og skrænter langt mere betonede i landskabet, og forskellene i jordbund mere pludselige og uventede". Således udtaler Cabinet Sigales, en af Frankrigs mest seriøse og velbevandrede specialister i jordbunds-kartografi, vinmarker og terroir. Udtalelsen er med Domaine J.A. Ferret som baggrund og eksempel.

Galleri