Indkøbskurv
Kurven er tom

Domaine Xavier Durand

Unge Xavier Durand er tredjegenerations vinbonde i Comblanchien, fem kilometer syd for Nuits-Saint-Georges og syv kilometer nord for Aloxe-Corton. En langt mere ydmyg lokation i sammenligning med de to berømte nabobyer, men tilsyneladende ikke nogen forhindring, når det kommer til fremstilling af storladne Bourgogne-vine. I hvert fald ikke for et lysende talent som Xavier.

Xavier overtog ejendommen efter sin far i forbindelse med den imponerende 2009-høst. Hurtigt efter overtagelse skilte han sig af med de marker, som familien havde lejet, for i stedet at fokusere og optimere dyrkningen af familiens egne syv hektarer. Appellationsmæssigt strækker besiddelserne sig fra Corton og Aloxe-Corton i syd til Nuits-Saint-Georges i nord. Forskelligheder i vinenes udtryk udspringer selvsagt af jordbundsforholdene, der i syd er kendetegnet af tunge lerholdige jorder og i nord af sand og kalk.

Markerne bliver alle dyrket efter raisonnée-principperne, der på nutidigt dansk bedst kan oversættes til bæredygtig drift. Samtlige vine fra Xavier Durands sikre hånd lagrer i fade, men han er meget opmærksom på, at fadene udelukkende skal bidrage som et understøttende element.

Domaine Xavier Durand fremstiller generelt mørke, opulente vine, med saft, kraft og kompleksitet. Dog altid med klare, utilslørede referencer til vinstokkens nøjagtige dyrkningssted.

Galleri