Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Famille Hugel

De første spor af familien Hugel i Alsace går helt tilbage til det 15. århundrede, men først omkring 200 år senere bosatte Hans Ulrich Hugel sig i byen Riquewihr, der var blevet svært hærget under den grusomme Trediveårskrig (1618-48). Han var i 1639 blevet leder af den meget betydningsfulde sammenslutning af vinavlere. I 1672 byggede hans søn huset i Rue des Cordiers, hvor han placerede familiens fremtidige våbenskjold over indgangen.

Gennem hele 1800-tallet og 1900-tallet modtog huset Hugel megen anerkendelse for sine dygtige og metodiske måder at kultivere vinmarkerne på. I 1902 besluttede Frédéric Emilie Hugel sig for at udskifte familiens oprindelige ejendom og bosatte sig i stedet lige i centrum af Riquewihr, hvor hovedsædet for Hugel ligger den dag i dag. Gennem alle årene siden 1639 er vinhuset gået i arv fra far til søn, og i dag er det Jean-Philippe og Marc Hugel, der sammen fører det gamle vinhus videre.


Grand Cru


Hugel-familiens egne vinmarker dækker mere end 25 hektar, udelukkende i Riquewihr. Selv om næsten halvdelen af disse marker er klassificeret som Grand Cru, har Hugel besluttet sig for, at man ikke benytter sig af betegnelsen. Tilbage i 1975, da man opsatte regler for Alsace Grand Cru-betegnelsen, var Jean ”Johnny” Hugel udnævnt som leder af komiteen. Man ville lave begrænsning på kvalitetsbetegnelsen, både geografisk og kvalitativt.

Sørgeligt nok blev resultatet en udvanding af betegnelsen, og man benævnte hele fem gange så mange vinmarker med Grand Cru-betegnelsen end det historiske. I Hugels øjne mistede hele systemet dermed sin troværdighed. Som en protest imod Grand Cru-systemet sælger Hugel derfor sine vine af højeste kvalitet under betegnelsen Jubilée, når vinen er tør, og som Vendange Tardive eller Sélection de Grains Nobles, når det er sent høstede druer.


Vinmarkerne


Der benyttes ingen kunstgødning, og udbyttet er lavt på vinstokkene, der har en gennemsnitlig alder på 30 år. Der udtyndes for overflødige klaser, og al høst foretages manuelt. Alle er de faktorer, der bidrager til ekstremt høje kvaliteter.

Foruden druer fra egne marker køber Hugel-familien også druer fra andre vinavlere. Det drejer sig om avlere i en halv snes af de bedste landsbyer i Alsace, hvor man har langvarige kontrakter om leveringer. I alt omkring 100 hektar, der også høstes manuelt, inden de hele drueklaser modtages til presning på Hugels egne faciliteter.

Her skulle der være en video,
men du kan ikke se den


Den er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Opdater dit samtykke >>


Galleri