Indkøbskurv
Kurven er tom

Feudo di Santa Tresa

Feudo di Santa Tresas historie kan dateres helt tilbage til det 1700 århundrede, sandsynligvis til 1697, da ejendommen var en del af Contea di Modica, fra gammel tid et af bedste områder til vindyrkning. Ejendommen er Stefano Girelli’s værk. I 2002 indgik han partnerskab med en lokal vinbonde, Massimo Maggio om at købe den 50 ha. store ejendom, fordi han så mulighederne i jorden.
Navnet Santa Tresa skyldes den lokale udtale af Teresa, som Teresa oftest bliver forkortet til.
Naturen viser sig fra sin bedste side på Feudo di Santa Tresa, masser af sol til at modne druerne. Santa Tresa ligger 8 kilometer fra Middelhavet, hvilket betyder, at kølige briser køler druerne og samtidig så langt væk fra havet, at de salte vinde ikke når derind.

TERRA ROSSA
Den røde jord, Santa Tresas jord, har de ideelle karakteristika: Et 40-100 cm lag med let rødt sandet ler ovenpå et veldrænet fundament af limsten. En sådan jordbund sikrer, at vinstokkene har konstant mulighed for vand. En omhyggelig udvælgelse af kloner og en tæt beplantning (5000-5500 vinstokke per ha.) betyder, at behandlingen af jorden kan gøres nænsomt og samtidig under fuld kontrol.

NATUREN FØRST
Vinstokkene på Feudo di Santa Tresa er i perfekt harmoni med naturen. Enhver proces i markerne og ved selve vinfremstillingen foregår med den målsætning at bevare druernes naturlige personlighed. ”Den skånsomme pleje af jorden giver ekstra arbejde, men vi er overbeviste om, at på langt sigt vil det lønne sig”, siger Stefano Girelli.
Ejendommen har nu startet processen mod at blive certificeret som organisk producent. Hidtil har der været anvendt ganske få stoffer der ikke har været organiske, men nu er beslutningen taget om at overgå helt til organiske dyrkningsmetoder. Pura Sicilia serien er et bevis på hvor seriøst Feudo di Santa Tresa ser på miljøbeskyttelse.

VINHØSTEN
Høsttidspunktet er kritisk for kvaliteten af den færdige vin – særligt i et varmt område som Sicilien. Det afgørende er at vælge det nøjagtig rigtige tidspunkt at plukke druerne på for at opnå den optimale modenhed. Druerne håndplukkes tidligt om morgenen, hvor temperaturen stadig er lav for at undgå, at druerne begynder at ”koge” inden de kommer til kælderen.

Galleri