Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Finca Sophenia

Finca SOPHENIA er et ungt vinhus, grundlagt i 1997 af Roberto Luka og Gustavo Benvenuto. Særligt Roberto Luka, der i dag er hovedaktionær, har et stort kendskab til vinfremstilling. Dels fra et tidligere topjob i et argentinsk vineksportfirma og dels i kraft af sin tidligere stilling som præsident for den Argentinske vinindustri. De to jobs har givet ham et kendskab til vinmarkedet i Argentina og ikke mindst hvad det internationale marked efterspørger.

Navnet SOPHENIA er opstået af navnene på Roberto og Gustavos to døtre, Sophia og Eugenia. Som en tilkendegivelse af den kvalitet og det potentiale, der er i Finca SOPHENIA, indvilligede den verdensberømte vinkonsulent Michel Rolland i at være konsulent for huset allerede fra første årgang.


Terroir


Tupungato ligger i den østlige del af Mendoza. En del af Mendoza der først er ”opdaget” indenfor de sidste 20 år. I dag kæmper alle kvalitetsproducenter om at få vinmarker i området.

Det specielle ved Tupungato er, at vinmarkerne ligger højt i Andesbjergene, omkring 1200 meter over havet og det er også her vi finder verdens højest beliggende vinmark. hvilket har været medvirkende til, at vinene populært bliver kaldt “Wines From the Sky”.

Mikroklimaet er helt specielt i Tupungato. Store temperaturforskelle mellem dag og nat sikrer en langsom modning, en god syrebalance, masser af sol og ingen regn. Således sikres sunde druer, der ikke behøver at blive pesticidbehandlet. Alle druerne til Finca SOPHENIAs vine er dyrket i Tupungato.


Vingården


I 1997 begyndte beplantningen af den 130 ha store vingård i ubearbejdet jord. Roberto og Gustavo var sikre på, at det var det rigtige sted at plante – og de fik ret.

Jordbunden består af sand og grus, der blev skyllet ned fra Andesbjergene for tusinder af år siden. Vandet til druerne kommer fra også fra Andes i form af smeltevand, der løber ned ad bjergene. Man har her lavet et system, der distribuerer vandet nøjagtigt. Således reguleres vandmængden imod at dyrke mindre druer, der giver relativt lavt udbytte. Derved opnås druer med koncentreret saft, høj kompleksitet og godt lagringspotentiale. Vinmarkerne er beplantet med udvalgte franske kloner af Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay og Sauvignon Blanc der er podet op af amerikanske vinstokke.

Finca SOPHENIAs vinkælder er en af Argentina’s flotteste. Den er fuldstændig ren, har det rigtige udstyr og alt er på sin rette plads. I kælderen regerer Winemaker Matias Michelini i fællesskab med vinkonsulent Michel Rolland.
Her skulle der være en video,
men du kan ikke se den


Den er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Opdater dit samtykke >>

Galleri