Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Florian Mollet

I hjertet af Sancerre i middelalderbyen Saint-Satur ligger Domaine du Clos du Roc – en historisk vinejendom, der nyder godt af den kalk- og flintholdige jordbund, som findes her. Det er de flintestensholdige jorde (som udgør blot 15% af hele Sancerre), som giver vinene fra Florian Mollet deres unikke mineralske stil. Nogle af vinmarkerne her har været dyrket siden 1450 og den historiske ejendom Clos du Roc de l’Abbaye, har siden markerne var under augustinermunkenes kærlige pleje som del af Saint-Satur Abbey, været kendt for sine vine fra de eftertragtede flintejorde.

Når det så er Florian Mollet, der står på vinetiketterne og ikke den historiske ejendom, der ellers har en prominent plads i Sancerre takket være det unikke terroir, så skyldes det hans særlige aftryk på husets vine og evne til at kultivere det mineralske udtryk i vinene, som Loire-dalen er så kendt for. Mollet-familien har siden 1850 bestyret den legendariske Sancerre-ejendommen Clos du Roc de l’Abbaye og det unge talent har siden 2000 ledet huset med sikker hånd og sans for fornyelse. Han har bygget en moderne vinkælder og udvidet markarealet op til 17 hektar. Takket være hans nære kendskab til flinteholdig jord, som han også har tilegnet sig under vinstudier i Sydafrika og Australien, har vinene fra hans hånd fået stor international anerkendelse for deres friske, flintemineralske stil og exceptionelle kvalitet.

I dag har Florian Mollet adskillige vinmarker rundt omkring i Loire-dalen – både i Sancerre og Pouilly-Fumé, men også i de tilstødende vinområder i Loire-dalen, der endnu har til gode at sætte sit navn på det internationale vinkort.

Galleri