Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Jean Pabiot

I slutningen af det 19. århundrede plantede Louis Pabiot, vinmager på Les Loges, ca. 6 ”quarters” vinstokke. En ”quarter” er lig med ca. 10 hektarer. Dette virker måske af lidt, men alt arbejde skulle udføres i hånden, uden hjælpemidler, og Louis Pabiot havde ikke råd til at købe en hest.
Omkring år 1910 begyndte Gaston Pabiot, søn af Louis Pabiot, at bearbejde vinstokkene på det lille areal, men arealet blev langsomt udvidet.

JEAN PABIOT
I 1944 i en alder af bare 14 år begyndte Jean Pabiot, søn af Gaston og barnebarn til Louis, at arbejde i vinmarken. Han ville også gøre alt arbejde manuelt. Æsler blev brugt til at trække plovene, og først i 1958 købte Jean sin første traktor. I årene der fulgte var Jean vidne til en kraftig udvikling indenfor maskiner til vinfremstilling, som var med til at gøre livet lettere for en vinmager og medarbejdere.
Senere fulgte næste generation efter, Alain, som efter endt uddannelse indenfor vindyrkning og ønologi, udvidede vinmarkerne til 21 hektarer. Og i juni 2004 startede Jérôme, Alain’s søn, og kører nu vinforretningen videre.

KÆLDRENE
Kældrene på Jean-Pabiot kan dateres helt tilbage til det 19. århundrede. Der var otte små separate kældre til at begynde med, men Jean-Pabiot begyndte at lægge dem sammen én efter én, og i 1990 byggede man yderligere to kældre, hvori der blev installeret ståltanke og ved at bygge en tunnel under gaden, lykkedes det Jean-Pabiot at forbinde kældrene med tapperi, lager og forsendelses.

FILISOFI
Jean-Pabiot’s mål er at skabe meget modne vine på den mest naturlige måde. Kunstgødning er erstattet af beskårede vinstokke, som er plantet langs vinrækkerne og er med til at give druerne maksimal udnytte. Mere luft og mere sol er med til at druerne modnes perfekt.

Galleri