Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Les Equilibristes

Fremtiden tilhører fællesskabet. Det er i hvert fald én af tankerne bag kollektivet, Les Equilibristes. Her er den enkelte vin i fokus og hvem kan løfte vinen bedst og sikre at den skabes tro mod terroir og bæredygtige principper, hvis ikke i fællesskab?

Les Equilibristes betyder balancekunstner og det er denne form for svævende balance som Florent og François går efter i samarbejdsformerne som i den endelige vin. François de Monval er restauratør og vinhandler i Paris, mens Florent Girou er vinmager og konsulterende ønolog i Dordogne. Siden starten i 2015 har kollektivets fælles mål været at nedbryde den konformisme der ofte tegner sig i vinbranchen og gå helt egne veje. Sammen arbejder de med innovative og uafhængige vinproducenter rundt omkring i Frankrig for at skabe nye blends eller at bringe oversete druesorter frem i lyset. Det er et ligeværdigt samarbejde lige fra stedet der vælges til vinen der ender i flasken. Hver vin er sin helt egen og reflekterer hver sit særlige udtryk. Inderst som yderst.

Økologisk dyrkning, biodynamiske principper, naturlige gærstammer og minimal intervention og brug af svovl i kælderen er en selvfølge hos alle kollektivets vinbønder. Perspektiver, holdninger, tanker og nysgerrighed er således selve grundstammen i vindyrkningskollektivet – foruden en dybfølt, fælles kærlighed til vin. Samarbejdet er således det bærende element hos Les Equilibristes, hvis fælles manifest lyder:

• Økologisk dyrkning
• Anvendelse af biodynamiske metoder
• Terroir-tænkning
• Udelukkende brug af naturgær
• Minimal intervention i kælderen
• Minimal brug af svovl

Galleri