Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Mazzei - Castello di Fonterutoli

Mazzei – en af Toscanas mest berømte, legendariske og indflydelsesrige greve-familier. Familien har siden 1435 og i lige linie drevet vinslottet Castello di Fonterutoli i hjertet af Chianti Classico. Mazzei er også pionér og trendsætter for stadig udvikling af vinbrug i Chianti Classico og Maremma, og selve vineriet er som kontrast til deres middelalderslot Castello di Fonterutoli, et enestående State-of-the-Art moderne, højteknologisk og arkitektonisk monument.

I alt omfatter firmaet Mazzei det ikoniske vinhus Castello di Fonterutoli i sydvest-Toscana, vinhuset Belguardo i Maremma, hvis vine alle er at betragte som Supertoscanere og huset Zisola på Sicilien. Firmaet drives af de to brødre Francesco og Filippo som hovedansvarlige, men faderen Lapo Mazzei som har været formand for Chianti Classico-konsortiet i årevis, søsteren Agnese Mazzei er arkitekten bag det verdensberømte vineri. Den ældste bror Jacopo Mazzei, samt næste generation af unge Mazzei'er, er alle involverede og med til at sætte deres præg på profilen og historien af dette enestående familiefirma.


Fonterutoli


I 1435 giftede Madonna Smeralda Mazzei sig med Piero di Agnolo da Fonterutoli til det store gods Fonterutoli, som ligger i Siepi i Chianti. Siden har det været familiens hovedsæde. Godset står den dag i dag som det gjorde dengang.

Godset huser fem forskellige vinmarker, der alle ligger i mellem 230 og 500 meter over havets overflade. Markerne er relativt ens i deres jordbund, der primært består af sten. Det hjælper til at lave nogle druer, der er små, og som giver lavt udbytte, men til gengæld med højere koncentration. Den stenede jordbund har ligeledes været med til at vinene populært kaldes "vino dei sassi" – vinene fra stenene.


Mazzei-familien


Vintraditionen i familien strækker sig helt til Madonna Smeraldas bedstefar, Ser Lapo Mazzei (1350-1412) – en Winemaker fra Carmignano. Siden er vinhuset og vinproduktion gået i arv gennem 24 generationer. Den dag i dag er han kendt som manden, der oprindeligt står bag begrebet ”Chianti”. Han stod således bag det første dokument, der anvendte udtrykker Chianti, dateret 16. december 1398.

En senere vigtig personlighed i Mazzeis historie er Filippo Mazzei (1730-1816). Af sin gode ven Thomas Jefferson (senere præsident i USA) blev han bedt om at hjælpe med at plante vinmarker hjemme hos Jefferson i Virginia med stor succes. Filippo Mazzei blev i USA og var en stor inspirator for Jefferson, da han senere var med til at lave Uafhængighedserklæringen. Filippo er senere blevet hædret med titlen ”American Patriot”.


Galleri