Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Mazzei - Tenuta Belguardo

Mazzei – en af Toscanas mest berømte, legendariske og indflydelsesrige greve-familier. Familien har siden 1435 og i lige linie drevet vinslottet Castello di Fonterutoli i hjertet af Chianti Classico. Mazzei er også pionér og trendsætter for stadig udvikling af vinbrug i Chianti Classico og Maremma.

I alt omfatter firmaet Mazzei det ikoniske vinhus Castello di Fonterutoli i sydvest Toscana, vinhuset Belguardo i Maremma, hvis vine alle er at betragte som Supertoscanere og huset Zisola på Sicilien. Firmaet drives af de to brødre Francesco og Filippo som hovedansvarlige, men faderen Lapo Mazzei som har været formand for Chianti Classico-konsortiet i årevis, søsteren Agnese Mazzei er arkitekten bag det verdensberømte vineri. Den ældste bror Jacopo Mazzei, samt næste generation af unge Mazzei'er, er alle involverede og med til at sætte deres præg på profilen og historien af dette enestående familiefirma.


Tenuta Belguardo


Tenuta Belguardo i Maremma i Toscana blev opkøbt af Mazzei i 1997. I Chianti fandt Mazzei, at restriktionerne for vinproduktion, som denne adresse nu engang medfører, var en anelse for strikse. Derfor søgte Mazzei-familien ud i andre kroge af Toscana, hvor man kunne lave stor vin, men uden alle reglerne. Det har man fundet i Maremma. Ved at anvende klassifikationen IGT giver det ejendommen meget frie hænder med hensyn til druesammensætning i vinen, lagring og hvor druerne kommer fra. En drøm for en kvalitetsproducent.

Missionen er lykkedes og Tenuta Belguardo har været stærkt medvirkende til at gøre Maremma kendt. Maremma er den sydlige del af Toscana og indbefatter de verdensberømte områder Bolgheri og Morrelino di Scansano.


Vinmarkerne


Det første Mazzei-familien foretog sig var at gå i gang med en beplantning og genplantning af Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot og Alicante, som har været dyrket i området i mere end 300 år. De 40 ha. vinmarker er beplantet efter nøje jordbundsundersøgelse – hver sort er plantet på den bedst egnede jord. En høj beplantningstæthed er med til at ”stresse” vinstokkene på en positiv måde til at yde det optimale.

Et tydeligt bevis på at kvalitet går forud for DOC-regler er, at topvinen Tenuta Belguardo er en Maremma IGT vin og ikke ikke en Morrelino Di Scansano DOC, der normalt ville blive opfattet som finere på grund af DOC-status.

Galleri