Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Moncaro

Grundlaget for Moncaro starter i 1964, hvor en gruppe vindyrkede dannede ’Società Cooperativa’ med det formål sammen at højne kvaliteten af vinmarkerne i Marche, og i 1970 byggede de vinkælderen ’Cantina di Montecarotto’ som senere blev til navnet Moncaro. I dag er Moncaro et vin-cooperativ der siden den første høst i 1971 har høstet stor anerkendelse for sine vine, sin filosofi og som allerede i 1980 var frontløbere for økologi og bæredygtig vinproduktion.

Inden for vinfremstillingen i Marche, er Moncaro den betydeligste producent i områdets væsentligste DOC områder: Verdicchio dei Castelli di Jesi, Rosso Conero og Rosso Piceno. 94% af Moncaro’s production kommer fra disse 3 områder. 70% af produktionen er klassificeret som DOC - 24% er IGT. De sidste 6% er fra små DOC’er som Falerio og Esino. Moncaro har en kælder i hvert af de væsentligste områder. Den primære grund til dette er, at afstanden og den tid, der går fra druerne er plukket og til gæringen begynder, skal være mindst Drueproducenterne får rådgivning fra Moncaro og betales efter kvaliteten, og ikke kun kvantiteten, af de druer de fremstiller.


Organisk dyrkning


Det er ganske naturligt, at Moncaro er områdets største producent af organiske vine (60 ha er organisk dyrket), når mottoet er ”Giv naturen tilbage hvad du ønsker naturen skal give dig” Gennem 30 års certificeret biologisk dyrkning af vinmarker har vi opnået en stor viden på dette område” siger Stefano Tombesi ” respekt for jorden er godt både for vores vine, men også for hjertet slutter han”. Moncaro er autoriseret som organisk producent, med de krav der stilles til sporbarhed for hver eneste flaske, dyrkningsform, hygiejne m.m.


Vinmarken


Moncaro har klassificeret hver eneste af deres marker, med hensyn til jordbund, mikroklima etc. Klassifikationen er en stor hjælp, når Moncaro skal rådgive den enkelte drueproducent med hensyn til beplantning, skadedyrs kontrol og høstudbytte. Den skånsomme dyrkning har gjort, at en lang række ”nyttige” insekter er kommet tilbage i vinmarkerne og har gjort brugen af pesticider overflødig.

Galleri