Indkøbskurv
Kurven er tom

Oberto

I Barolo er der en lang række respektindgydende, gamle producentnavne, hvis vine påkalder sig stor international bevågenhed, og dermed sætter distriktet i fokus som et af verdens bedste vinproducerende områder. I tilgift til disse er der enkelte andre producenter, hvis vine når selvsamme kvalitetsmæssige højder – i visse tilfælde langt højere, men som enten står, eller lige har stået, på kanten af et gennembrud. En af disse er Andrea Oberto, der hos Robert Parker har fået følgende ord med på vejen: “Fabio and Andrea Oberto are arguably La Morra’s most important under-the-radar growers.”

Andrea Oberto og hans søn, Fabio, laver yderst delikate, velsmagende og stabilt gode vine i La Morra, i Barolos nordvestlige hjørne. La Morra er en af de fem hovedkommuner i Barolo, hvorfra de mest forførende og forfinede Baroloer udspringer. Markbesiddelserne, der er på blot 16 ha, tæller nogle af kommunens fineste cru’er, med den majestætiske Rocche dell’Annunziata i spidsen.

Stilmæssigt kan Andrea Oberto betegnes som modernister. Far og søn-teamets vine lagres i nogen grad i barriques og i store egefade, men deres fortolkning af Nebbiolo-druen sker altid med udgangspunkt i at skabe et velstruktureret og finesserigt produkt. Det må siges at være lykkedes for dem, hvilket de senere års konstant høje ratings vidner om. Vinene smager generelt fremragende i deres ungdom, hvor reminiscenser om ædel Bourgogne ikke er helt forfejlet, men for den tålmodige connaisseur er der imidlertid endnu mere at hente, når en passende modning folder de komplekse lag ud i fuldt flor.

Galleri