Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Pazo Señorans

Da Marisol Bueno og hendes mand Javier Mareque i 1979 erhvervede en landejendom og et stykke land ved byen Pontevedra i Rias Baixas i det nordvestlige hjørne af Spanien, var der intet, som tydede på, at de skulle komme til at producere en af Spaniens bedste hvidvine. Rias Baixas betyder ”de nedre vige”, og området ligger da også helt ud til det kølige Atlanterhav og er en af de absolut mest våde regioner i Spanien. Markerne var tilplantet med kiwitræer og Albariño-vinstokke, og det primære formål var ikke at producere vin, selv om udstyr til vinproduktion fandtes på ejendommen. Men det startede helt simpelt og helt fra grunden. Marisol, der tidligere havde studeret biologi, tog udfordringen op og startede sammen med kældermesteren deres egen vinproduktion. Senere satte Marisol sig højere mål og besluttede sig for at ville sælge sin egen hvidvin, og det var med 1990-årgangen. I dag producerer hun, i samarbejde med vinmageren Ana Quintela, omkring 10.000 flasker Albariño-vin, der hører til en af de mest priste hvidvine i hele Spanien.

BESØG
Besøger man Pazo de Señoráns, føler man sig stadigvæk hensat til dengang, da Galicien var et rent landbrugssamfund, nemlig tilbage i 1800-tallet. Selve bygningerne kan dateres helt tilbage til det 16. århundrede.

Der er streng disciplin i hele processen. Hver eneste parcel bliver behandlet separat og bliver holdt adskilt indtil den endelige udvælgelse, og alle druer bliver høstet manuelt, anbragt og sorteret separat i små kurve, inden de bliver bragt ind til selve presningen. Alle årgange har opnået høje point af Parker, og 2007-årgangen blev kåret af ”The Wine Advocate” som kandidat til den bedste i sin årgang på Albariño-druen.

Galleri