Indkøbskurv
Kurven er tom

Sorelle Bronca

Vinhuset Sorelle Bronca strækker sig mange år tilbage i tiden. Men det var først midt i 1980’erne, hvor Livio Bronca måtte overlade styringen af sin vingård til sine to døtre, Ersiliana og Antonella, at huset tog fart. Det var i og for sig ikke fordi, Livio altid havde gået med tanken om, at hans døtre skulle videreføre familieforetagenet. Han havde ikke engang forsøgt at gøre dem interesseret i vin. Det kom bare helt automatisk igennem hans passion for at dyrke vin, som døtrene lod sig inspirere af. I dag er det Antonellas mand, Piero, der sammen med Ersilianas datter, Elisa, der har ansvaret for vinproduktionen og at føre arven videre

KVALITET FREMFOR KVANTITET
Kærligheden til vin og gode vinmarker fandtes allerede, men ved hjælp af moderne fremstillingsteknikker blev kvaliteten af vinen øget markant. Igennem de seneste 20 år har man opkøbt marker, men målet har hele tiden været at højne kvaliteten – ikke nødvendigvis kapaciteten. ”Vi skal ikke være større end vi stadig kan overskue alle processer fra vinmark, drue og fremstilling. Sjælen og kærligheden til vore vine skal kunne følge med” siger Antonella.
I dag producerer huset Prosecco af absolut topklasse, samt delikate rød- og hvidvine af allerhøjeste karat. Det var dog først i 1996, søstrene begyndte at dyrke røde druer lige midt i hjertet af Prosecco, som ellers er kendt for sine mousserede vine af samme navn. I samme periode startede søsterparret det de kalder Particella 68-projektet – en enkeltmarks-Prosecco, der for alvor skal afsløre områdets terroir.

ORGANISK PRODUKTION
Som et led i søstrenes higen efter at lave vin af så høj kvalitet som muligt, har de siden 2007 kun produceret 100 % økologiske druer. Således anvendes ingen kemiske produkter i produktionen, hvilket giver en renere og mere ægte oplevelse af Prosecco.

Galleri