Indkøbskurv
Kurven er tom

Valtravieso

Lige midt i Ribera del Duero-regionen, i 900 meters højde ligger Bodegas y Viñedos Valtravieso. Et ungt og visionært vinhus, der producerer vine med karakter og personlighed. Filosofien bag Valtravieso er at få mest muligt ud af naturens ressourcer, og producere unikke vine med personlighed, der afspejler den enkelte vinmark.
De første vinstokke blev egentlig plantet i 1985, og den første Valtravieso Crianza lanceredes i 1994 og her på startede en vinproduktion i et meget beskedent omfang. Først i 2002 blev vinproduktionen til en egentlig business. Det vinhus vi kender Valtravieso som i dag og den stil huset står for er et resultat af den fornyelse der skete da Gonzales Beteré-familien overtog huset og implementerede state-of-the-art teknologi, som understøtter det primære formål – at arbejde med naturen på naturens præmisser.

FILOSOFIEN
Valtraviesos filosofi er at få mest muligt ud af naturens ressourcer og producere unikke vine med en personlighed, der afspejler den enkelte vinmark. Både produktion og kvalitet var beskeden indtil Beteré overtog huset i 2002. Han åbnede i 2007 et helt nyt vineri med større kapacitet og top moderne faciliteter, der gjorde det muligt at nå Beterés ambitiøse målsætninger. Bygningerne rummer et areal på 4500 kvadratmeter og vinmarkerne strækker sig over 73 ha. De omfangsrige faciliteter gør det muligt for Valtravieso at behandle hver høst og hver mark individuelt, netop så man kan få det absolut optimale frem i vinen.

VINGÅRDEN
Selve gården og markerne er placeret langt væk fra byernes stress og jag – og ikke mindst os fra biler. Med marker i 915 meter i havets overflade har Valtravieso de allerhøjeste marker i hele Ribeira del Duero. Det er rigtig godt for vinen, da det betyder stor temperaturforskel mellem dag og nat, hvilket sikrer en mere aromatisk vin.
Jordbunden er primært stenbaseret med kalkholdig sten og limsten omkring 50 cm under overfladen. Det sikrer druer med et højt syreindhold, hvilket i sidste ende giver vine, der er velbalancerede og frugtige.

Galleri