Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Viña Mayor

Viña Mayor ligger i det spændende Ribera del Duero-distrikt, der hen over de seneste år har fået status af det mest innovative vindistrikt i Spanien. Det er et område, der af mange internationale vineksperter er udråbt til den kommende stjerne inden for spansk vinproduktion. Det er herfra landets næste stjernevine forventes at komme – og flere er allerede godt på vej mod stjernestatus.

Og Viña Mayor er bestemt en af stjernerne. Vinhuset blev grundlagt tilbage i 1986 med en klar vision; at skabe vine der udtrykker nutidens Ribera del Duero med alle de fantastiske egenskaber området har kombineret med de stolte vintraditioner der har lagt grund for Ribera del Duero.

I fronten finder vi en af Spaniens absolutte up-coming stjerner, nemlig den kvindelige Winemaker Almudena Alberca. Som teknisk direktør for vinhuset, siden 2015, er hendes ambition at løfte kvaliteten til en ny kaliber men samtidig bibeholde vinenes brede og populære appel. Almudena er udråbt til en af de bedste Winemakere i Spanien og hun kan samtidig bryste sig af være den første kvindelige spanske Master of Wine. Master of Wine er den mest prestigiøse vintitel i verden. Der findes kun 370 personer i hele verden med denne fornemme titel, og endnu ingen i Danmark.

Ribera del Duero ligger i den nordlige del af Spanien i starten af det, der bliver til den store spanske højslette. Det ligger i 700-800 meters højde langs den yngre del af Duero-floden. En flod som også har haft stor betydning for portvinsproduktionen i nabolandet Portugal. Der kaldes den blot for Duoro-floden.
På højsletten er både klimaet og undergrunden ideelle til vindyrkning. Vejret er tørt og solrigt og der er rigelig adgang til vand. Samtidig er der en tydelig og smagbar indflydelse fra den silikat- og lerholdige undergrund med regelmæssige koncentrationer af kalk og mergel.

Viña Mayor ligger inden for den såkaldte ”gyldne mil”. Det er en særlig del af Ribera del Duero, hvor områdets særlige egenskaber for alvor slår i gennem, i de vine der kommer fra netop dette område.
Her skulle der være en video,
men du kan ikke se den


Den er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Opdater dit samtykke >>
Galleri