Proyecto Garnachas de España

Proyecto Garnachas de España

Proyecto Garnachas de España er en hyldest til Garnacha-druesorten, der omkring årtusindskiftet blev trængt længere og længere i baggrunden, til fordel for andre mere ”moderigtige” druesorter, men som atter er ved at vende tilbage i rampelyset – stærkere end nogensinde. Det skyldes ikke mindst, at både forbrugere og kritikkere atter er begyndt at værdsætte de friske, frugt- og let peberagtige vine, denne sort kan tilbyde.

Garnacha

Den blå Garnacha-drue, der er spansk af oprindelse og i Frankrig kendt under navnet Grenache, stammer formentlig fra Aragon i den nordøstlige del af landet, og var i sin storhedstid landets mest beplantede rødvinsdrue. I slutningen af det 20. århundrede, dækkede Garnacha mellem 100.000 og 120.000 hektar, men er i dag tættere på de 70.000 hektar. Også på verdensplan er der tilbagegang. De 400.000 hektar, der blev registreret for blot få år siden, er i dag faldet til det nuværende niveau på blot 300.000.

Projektet: En hyldest til Garnacha

Garnacha-vinenes genkomst er således et meget personligt projekt for Raul Acha, ønolog hos Vintae i Rioja. Projektet begyndte omkring årtusindskiftet, da Rauls far – ganske som mange andre, ville rykke gamle, lavtydende Garnacha-vinstokke op, og beplante andre sorter i stedet. Det blev startskuddet til en jagt på vinmarker i forskellige områder af det nordøstlige Spanien, der bedst muligt afspejlede essensen af denne sort.

Resultatet er en samling enkeltdruevine fra meget gamle vinmarker, der formår at indfange terrior-begrebet, og som lader hver enkelt vin udtrykke alle de nuancer og forskelligheder, der typiske for det respektive område.

Vinene

Vinene, indbefattet i Proyecto Garnachas de España, er alle lavet i områder nær Valle del Ebro. De er en vinøs rejse fra Moncayo-bjergene i vest til Priorats granitfyldte terrasser i øst.

Seriens kunstfærdige og smukke etiketter giver et nogenlunde retvisende billede af den enkelte vins intensitet. Fra den lyseblå Salvaje del Moncayo, over den dunklere og mere intense Olvidada de Aragón, til den mørke og fortættede Fosca del Priorat. Tre meget forskellige vine, med forskellige temperamenter og anvendelsesmuligheder, men alle frembragt på Garnacha-druen fra gamle vinstokke.

Information

C/ General Vara de Rey 5 26003 · Logroño · La Rioja, Spanien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt