Indkøbskurv
Kurven er tom

RØDVIN

Fantastiske rødvine fra anerkendte producenter
Filtrer efter
Type
Land
Vis flere
Vis flere
Område
Vis flere
Vis flere
Distrikt
Vis flere
Vis flere
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Vis flere
Producent
Vis flere
Vis flere
Drue
Vis flere
Vis flere
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Vis flere
Vis flere
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Mængdepris

Edito - Salice Salentino, Riserva 2015

Italien Apulien

Fremragende fyldig Italiener til en utrolig god pris! Koncentreret i stilen med masser af frugt, fylde og alkohol. Læs mere
Flaskehalsen:
Flaskehalsen
Drue
100% Negroamaro.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Grill og barbecue. Gris. Italiensk mad. Lyst fjerkræ. Mørkt fjerkræ. Okse.
Pris ved 12 stk

59,00kr./stk

Spar i alt 360,00 kr.
Se flere priser
Spar 34%

Terra Linda, Syrah, Castilla - La Mancha 2018

Spanien Castilla - La Mancha

Fremragende anmelderrost spansk Syrah-skønhed. Læs mere
AOV.DK:
VinAvisen:
AOV.DK
VinAvisen
Drue
Grenache, Syrah, Carignan
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Fransk landkøkken. Grill og barbecue. Kalv. Lam. Okse. Vildt.

Før 89,00

59,00kr./stk

Spar 35%

Maison Barboulot, Pinot Noir, Vin de Pays d'Oc 2018

Frankrig Languedoc-Roussillon Vin de Pays d'Oc

Vidunderlig og elegant Pinot Noir fra det sydfranske med skønne bær-noter og lang silkeagtig eftersmag. Læs mere
Flaskehalsen:
Flaskehalsen
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Fransk landkøkken. Kalv. Lam. Lyst fjerkræ. Nordisk køkken. Vildt.

Før 99,00

64,00kr./stk

Spar 42%

Domaine de Javone, Côtes du Rhône 2017

Frankrig Rhône

Flot og økologisk Côtes du Rhône med medium fylde. Læs mere
VinAvisen:
VinAvisen
Drue
60% Syrah og 40% Grenache
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fransk landkøkken. Grill og barbecue. Gris. Italiensk mad. Kalv. Mørkt fjerkræ. Tapas.

Før 119,00

69,00kr./stk

Spar 50%

Mazzei, Poggio Alla Badiola, Toscana 2017

Italien Toscana

En flot lille ’Super Toscaner’ fra legendariske Mazzei. Læs mere
Jyllands-Posten:
Jyllands-Posten:
90 Point
Jyllands-Posten
Jyllands-Posten
90 Point
Drue
70 % Sangiovese & 30 % Merlot.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Fed fisk. Italiensk mad. Kalv.

Før 139,00

69,00kr./stk

Spar 37%

Sutil Pinot Noir Organic 2018

Chile Bio Bio

Saftig, frugtvendt, økologisk Pinot Noir med smuk struktur. Læs mere
VinAvisen:
VinAvisen
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Fed fisk. Lyst fjerkræ. Røget kød. Skaldyr. Sushi.

Før 109,00

69,00kr./stk

Spar 42%

Viña Mayor Roble, Ribera del Duero 2018

Spanien Castilla y León Ribera del Duero

Flot rubinrød vin på Tempranillo-druen fra Spaniens første kvindelige Master of Wine. Læs mere
Tim Atkins:
90 Point
Tim Atkins
90 Point
Drue
100% Tempranillo.
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fransk landkøkken. Grill og barbecue. Gris. Italiensk mad. Lyst fjerkræ. Mørkt fjerkræ. Tapas.

Før 119,00

69,00kr./stk

Spar 39%

Bodegas Tempore Generación 73 Garnacha, Aragón 2018

Spanien Aragon

Dobbelt guldvindende økologisk Garnacha-vin i ny skøn årgang. Læs mere
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Grill og barbecue. Gris. Kalv. Lam. Lyst fjerkræ. Mørkt fjerkræ. Okse.

Før 129,00

79,00kr./stk

Spar 39%

Botijo, Rojo - Garnacha Viñas Viejas, Valdejalón 2016

Spanien Valdejalón

Trendy spansk superstjerne med medium fylde, skønne smagsnuancer af ribs, kirsebær og provencekrydderier. Læs mere
James Suckling:
91 Point
Parkers Wine Advocate:
90+ Point
James Suckling
91 Point
Parkers Wine Advocate
90+ Point
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Grill og barbecue. Gris. Italiensk mad. Kalv. Lam. Mørkt fjerkræ. Okse. Tapas.

Før 139,00

85,00kr./stk

Spar 44%

Stoney Range, Pinot Noir, Waipara 2018

New Zealand Waipara Valley

Den bedste Pinot Noir-oplevelse fra Down-Under med masser af frugtsmag. Læs mere
Gastromand:
Gastromand
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Fed fisk. Grill og barbecue. Gris. Lyst fjerkræ. Nordisk køkken.

Før 159,00

89,00kr./stk

Spar 41%

Viña Mayor Crianza, Ribera del Duero 2015

Spanien Castilla y León Ribera del Duero

Kompleks, fyldig og frisk rødvin med tydelig smag af røde og mørke bær skabt af en af Spaniens absolutte største stjerner. Læs mere
James Suckling:
90 Point
International Wine Challenge:
Bronze
James Suckling
90 Point
International Wine Challenge
Bronze
Drue
100% Tempranillo.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Fransk landkøkken. Grill og barbecue. Gris. Italiensk mad. Mørkt fjerkræ. Vildt.

Før 169,00

99,00kr./stk

Spar 34%

Maison Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Rouge, Bourgogne 2017

Frankrig Bourgogne

Elegant og ekstremt velsmagende vin på druerne Pinot Noir og Gamay fra en af de mest velansete Bourgogne-producenter. Læs mere
James Suckling:
90 Point
Gastromand:
James Suckling
90 Point
Gastromand
Drue
Ca. 70% Gamay, 30% Pinot Noir
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Fransk landkøkken. Gris. Kalv. Lyst fjerkræ. Vegetariske retter.

Før 149,00

99,00kr./stk

Spar 50%

Mazzei, Ser Lapo - Chianti Classico Riserva, Toscana 2016

Italien Toscana

Lækker og fløjlsblød. Læs mere
Decanter Awards:
Platin
Decanter Awards:
97 Point
Decanter Awards
Platin
Decanter Awards
97 Point
Drue
90% Sangiovese & 10% Merlot
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Kalv. Lam. Mørkt fjerkræ. Okse. Vildt.

Før 199,00

99,00kr./stk

Spar 41%

Umberto Cesari, Laurento - Sangiovese Riserva, Emilia Romagna 2016

Italien Emilia-Romagna

Fortræffelig vin fra Sangiovese-eksperten Umberto Cesari. Læs mere
Luca Maroni:
91 Point
VinAvisen:
Luca Maroni
91 Point
VinAvisen
Drue
100% Sangiovese
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Italiensk mad. Kalv. Lam. Lyst fjerkræ. Okse.

Før 169,00

99,00kr./stk

Spar 34%

Chateau Ste. Michelle, Cabernet, Mimi - Columbia Valley, Washington State 2017

USA Washington State Columbia Valley

Tiltalende, silkeblød og velafbalanceret Cabernet Sauvignon fra velrenommerede Chateau Ste. Læs mere
VinAvisen:
VinAvisen
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Grill og barbecue. Kalv. Lam. Mørkt fjerkræ. Okse.

Før 149,00

99,00kr./stk

Spar 45%

Weingut Heitlinger, Pinot Noir, Baden 2017

Tyskland Baden

Frisk, frugtdrevet og slank Pinot Noir med enorm elegance og feminin fylde. Læs mere
VinAvisen:
Vinbladet:
89 Point
VinAvisen
Vinbladet
89 Point
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Fed fisk. Gris. Kalv. Lyst fjerkræ. Mørkt fjerkræ.

Før 179,00

99,00kr./stk

Spar 34%

Tommasi, Ripasso - Palanca, Veneto 2016

Italien Veneto

Fuldblods-Ripasso fra legendariske Tommasi. Læs mere
VinAvisen:
VinAvisen
Drue
70% Corvina Veronese, 25% Rondinella og 5% Corvinone.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Italiensk mad. Kalv. Lam. Mørkt fjerkræ. Okse.

Før 149,00

99,00kr./stk

Spar 34%

Gran Clos, Solluna, Priorat 2016

Spanien Catalonien Priorat

Kraftfuld solstråle fra kult-området Priorat med noter af mørke modne bær og et silkeblødt præg. Læs mere
Drue
50 % Garnacha, 25 % Carignan & 25 % Merlot.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Kalv. Mørkt fjerkræ. Okse. Stærk krydret mad.

Før 149,00

99,00kr./stk

Spar 34%

Château du Vieux Guinot - La Chartreuse, Bordeaux, Saint-Emilion 2016

Frankrig Bordeaux Saint-Émilion

Flot, dyb kirsebærrød farve med en moden bouquet af ribs og solbær. Læs mere
Drue
80% Merlot og 20% Cabernet Franc.
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Kalv. Lyst fjerkræ. Mørkt fjerkræ. Vildt.

Før 149,00

99,00kr./stk

Spar 40%

Boutinot, Les Six - Cairanne, Rhône Syd 2016

Frankrig Rhône Rhône Syd

Dyb og kompleks vin med intens frugtaroma. Læs mere
Jeb Dunnuck:
92 Point
Jeb Dunnuck
92 Point
Drue
Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah, Carignan Noir, Counoise og Cinsault
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Vildt. Mørkt fjerkræ. Grill og barbecue. Fransk landkøkken. Kalv. Gris.

Før 199,00

119,00kr./stk


Vin og især rødvinen har fulgt os hele vejen fra de tidligste tider og op gennem hele udviklingen af den moderne civilisation lige fra de tidligste og mest primitive civilisationer og op til i dag – og vil sikkert vedblive med at spille en stor rolle langt ud i fremtiden.

Faktisk er vinen en ældre følgesvend end skriftsproget. Så selv om moderne vinhistorikere mener, at de første vine blev fremstillet i Kina omkring 7.000 år før vores tidsregnings begyndelse, har vi ingen skriftlige kilder som omtaler det eller kan finde fysiske spor efter vinens begyndelse.

Civilisation og rødvin har fulgt hinanden hånd i hånd

Faktisk skal vi omkring 1.000 år længere frem, før vi finder de første fysiske spor efter vinproduktion i Georgien i Kaukasus. Så tidligt som 4.000 år før Kristi, har arkæologer fundet spor efter mere systematisk vinproduktion i en hule i Armenien. Her fandt arkæologerne beholdere, krukker og kopper, som var brugt til at opbevare vinen i under gæringsprocessen og til at smage vinen til med.

I Biblen finder vi nogle af de første skriftlige omtaler af vin i Mosesbøgerne og i de civilisationer, som opstår omkring Middelhavet og det nære østen har vinen haft en central rolle for både religiøse og officielle handlinger. Vin blev drukket af både grækerne og romerne.

Romerne tog vinen med sig ud i Europa

Romerne opfandt vintønden, så de nemmere kunne tage forsvarlige mængder vin med sig, når de slog sig ned som herskere rundt omkring i Europa. Det var sådan vinen bredte sig ud i de europæiske lande og sådan de første vinstokke blev plantet i de vindistrikter, som vi har i dag i både Frankrig, Spanien og Tyskland. For når romerne havde været i landet et stykke tid, var det nemmere at producere vinen lokalt, end at skulle transportere den op fra Rom.

Senere overtog kirken og de kristne munkeordner vinproduktionen og op gennem middelalderen var vinen tæt knyttet til klostrene i mange af vore dages vinområder. Herfra blev den solgt til de lokale som en indtægtskilde for klosteret og raffineret på forskelligvis, for at indgå i behandlingen af syge med videre.

Vindruen – kilden til den gode rødvin

Centralt for produktionen af rødvin er naturligvis vindruen. Det er vindruen og det miks af druesorter, som vinen produceres af, der giver vinen smag, konsistens og karakteristika. Det fantastiske er, at vindruen tager smag af den jord, den dyrkes i og det klima, den gror i. Kalk- eller flintlag i undergrunden giver helt andre smage i druen end fede, muldholdige jorde. Samtidig giver et koldt klima en mere tør og enkelt smag, mens et varmt klima fremmer frugtsmagen og sødmen.

Den rødvin som skabes af de forskellige druer opdeles i tre grupper efter farve, konsistens og fylde: Lette, mellemfyldige og fyldige rødvine. Noget populært forklaret svarer det nærmest til opdelingen af mælk i skummet, let- og sødmælk.

Til hver type af rødvin anvendes der forskellige druesorter – selv om der sagtens kan være ”overløbere” mellem de forskellige rødvinstyper. Der er ingen regler uden undtagelser – og sådan er det også i vinens verden.

Druer til de lette rødvine

Rødvin produceres primært af blå vindruer, selv om enkelte rødvine faktisk også indeholder grønne druer i det druemiks, som vinen produceres af. De lysere, lette rødvine som er næsten gennemsigtige i farven, produceres oftest af Gamay- og Pinot Noir-druer.

Her er Pinot Noir den lyseste og letteste dure. Den er kendt for sin syrlighed og aromatiske smagsnuancer og kan smagsmæssigt variere i smagen fra noget hen i retning af tranebær dyrket i køligere klimaer og til en mere mørk, blommeagtig smag, når Pinot Noir er vokset op i et varmt klima.

Gamay-druen er en oftest anvendt drue i de lettere, røde Beaujolais-vine. Den svinger i smagen fra i retning af det ribs-agtige dyrket i et koldt klima og over mod hindbær eller Boysenbær, når druen har fået lov at vokse i varmen.

Druer til de mellemfyldige rødvine

Den største gruppe af rødvine er de såkaldte mellemfylde rødvine, som også går under navnet ”madvine”. De produceres af druesorter som Zinfandel, Grenache, Merlot, Cabernet Franc og mange, mange flere.

Mest kendt herhjemme er nok Merlot-druen, der spiller en vigtig rolle i vine fra Bordeaux, lige som den oftest også er den bærende komponent i vine fra ”nye vinlande” som USA, Chile og Australien. Også italienske vine anvender Merlot-druen.

Grenache-druen er måske ikke nær så kendt, men indgår også som en vigtig komponent i mange mellemfyldige rødvine. Her er der særlig stor forskel på smagen, alt efter hvor i verden druen er dyrket. Således har den smagnoter af hindbær og kryddernelliker i vine med stor frugtsmag og høj alkoholprocent fra Spanien, Australien og USA, mens den har en mere jordbæragtig og krydret smag i lysere rødvine fra Frankrig og Italien.

En endnu større varians i smagen har Cabernet Franc-druen. Den kan have en smag hen i retning af rød peber i vine fra Loire i Frankrig, mens den virker mere læderagtig i smagen i italienske vine og har en mere jordbæragtig smag i vine fra Lodi-området i Californien.

Zinfandel er den samme drue som Primitivo-druen, der spiller en vigtig rolle i rødvine fra Puglia-provinsen i det sydlige Italien. Den findes også i Croatien, hvor den kaldes for Tribidrag. Druen indgår både i de såkaldte madvine, samt i mange af de mere kraftige, oftest mørkere røde vine.

Druer til de mørke, fyldige rødvine

Det bringer os videre til de mørkere, fyldigere og oftest mere alkoholrige rødvine. De har et højt indhold af garvesyre, en nærmest rubinrød farve på grund af det høje indhold af anthocyanin og er rig på frugtsmag. Her er de kendteste druer nok Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah og Nebbiolo.

Førstnævnte er opstået som en naturlig krydsning mellem Cabernet Franc og Sauvignon Blanc og optræder første gang i Bourdeaux-området i midten af 1600-tallet. Siden har den bredt sig til hele verden og er i dag den mest plantede vindrue overhovedet. De mest udbredte smagsnoter i Cabernet Sauvignon er modne kirsebær, solbær, rød peber, nelliker og andre bagekrydderier.

Lige som andre druer varierer Cabernet Sauvignon dog også fra en mere mørk frugtsmag med noter af peber og kakao i californiske, argentinske, sydafrikanske, spanske og italienske vine og til en mere kirsebæragtig smag med noter af mint og grønne peberkorn i vine fra Bordeaux, Chile, Norditalien og de nordlige vindistrikter i USA.

Malbec-druen stammer oprindeligt fra den sydvestlige del af Frankrig i området omkring Cahors, hvor ingen rigtig tog notits af druen. Det store gennembrud fik Malbec først, da den kom til Argentina, der i dag producerer omkring ¾ af alle de vine i verden, som anvender Malbec-druen.

Når det kommer til argentinske Malbec-vine, kan det betale sig at gå efter vine, der er dyrket i højden. De har et større indhold af syre og garvesyre og en mere blomsteragtig og krydret smag. Vælger du derimod en Malbec-vin fra området omkring Cahors, får du en vin med mere ribs- eller solbæragtig smag, samt spor af røg og lakrids.

Nebbiolo er druen i nogle af Italiens mest berømte rødvine, Barolo og Barbaresco. De ligner de lette rødvine i farven, men er mere fyldige på grund af det høje indhold af garvesyre. Vine af Nebbiolo bliver bedre med alderen, hvor de udvikler smagsnoter af figner og mere læderagtige nuancer. Ud over Barolo og Barbaresco udgør druen også en stor procentdel af de fleste vine fra Piemonde og Lombardiet. De bedste årgange har oftest betegnelsen ”Langhe Nebbiolo” på etiketten.

Syrah-druen er næsten lige så udbredt som Cabernet Sauvignon. Den byder på en meget mørk frugtsmag med lavt indhold af garvesyre og en sofistikeret eftersmag. Syrah-druen gemmer også på et bredt udvalg af smagsnoter, der inkluderer blåbær, blomme, mælkechokolade, tobak og grønne peberkorn.

Igen afhænger det meget af, hvor druen har vokset. Således er smagen af mørke bær og sød tobak fremhærskende i californiske, sydaustralske, spanske og argentinske Syrah-vine. Til gengæld er vi ovre i det mere blomme- eller olivenagtige med noter af grønne peberkorn, når det drejer sig om Syrah-vine fra Rhône-distriktet i Frankrig, samt de chilenske og nordaustralske vindistrikter.

Hvilken rødvin er du til?

Som du kan se, er der stor forskel på, hvordan rødvin smager. Det afhænger helt af drueblandingen og hvor druerne har groet. Hver især har vi vores favoritter. Men vi håber, at ovenstående har givet dig inspiration til at prøve nogle andre druetyper og rødvinstyper, end dem du plejer.

Husk: Det er altid en god ide at købe 2 flasker af en ny rødvin, som du aldrig har prøvet før. Så har du altid en flaske tilbage, du kan glæde dig til, hvis den nye vin falder i din smag. Omvendt skal du kun igennem en flaske til eller har en gavevin klar, hvis den ny rødvin måske ikke lige var den slags, du synes bedst om.

Uanset hvilken rødvin du er til eller hvad du har lyst til at prøve af alverdens rødvin. Så finder du den her hos Kjær & Sommerfeldt. Så rul op til toppen af siden igen og gå på opdagelse i de bedste rødvine fra hele verden.