Indkøbskurv
Kurven er tom

Rødvin


Fri fragt ved køb over 500,-
Find dit yndlingsland, drue og område herunder eller
søg i alle rødvine »

Udvalgte producenter

Rødvin - en passion for livet


Rødvin. Et sammensat ord på to stavelser og seks bogstaver. Men bag det simple ord ligger en verden af nydelse, hvor der altid venter nye oplevelser i det næste distrikt og den næste flaske rødvin. Gå på jagt i blandt klassisk FranskItaliensk og Spansk rødvine. Eller begiv dig ud på nye oplevelser med vores udvalg fra New ZealandUSA eller Sydafrika. Mulighederne er mange.

For mange mennesker er rødvin en passion, de bruger timer og formuer på. Andre ønsker blot at få en god flaske rødvin, der passer til situationen. Men i bund og grund handler det for begge grupper om nydelsen ved at åbne en god flaske rødvin, skænke den op i glasset og mærke duften og smagen.

Rødvin produceres i dag overalt i verden, men der er stadig nogle, der opfatter Frankrig som vinens førsteland. Det skyldes nok, at vinene fra de mest eksklusive marker i Bordeaux sælges for mange tusinde kroner flasken. Sammen med Frankrigs lange tradition for vindyrkning, har det givet de franske vine et verdensomspændende ry. Det bekræftes også af, at de mest populære franske fruer, Cabernet Sauvignon og Merlot i dag anvendes i hele verden.

De franske vine står dog langt fra alene på hylderne hos Kjær og Sommerfeldt. Sydamerika, Sydafrika, Australien, USA og en række andre lande, leverer i dag rødvin i absolut topklasse. Mange foretrækker de solmodne og fyldige vine fra Australien og Sydafrika eller de karakteristiske vine, der kommer af de særlige forhold i Argentina.

En god rødvin er et samspil mellem druesort, jordbund, markernes beliggenhed, lagring, valg af fade, sammenstikningen af vinen og en masse andre ting, som tilsammen skaber den nydelsesfulde smagsoplevelse, du hælder i dit glas. Det kan virke uoverskueligt, og det kræver da også en vis viden at finde rundt i vinens verden. Den viden har vi hos Kjær og Sommerfeldt, og vi deler gerne ud af den. Besøg os i vores butik eller læs mere her på hjemmesiden.