Indkøbskurv
Kurven er tom

ARGENTINSK RØDVIN

Unikke og spændende vine fra Argentina
Filtrer efter
Type
Land
Område
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Vis flere
Producent
Drue
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Vis flere
Vis flere
Lukningsmetode
Vis:
Hillgrove Creek, Shiraz, South Australia 2017
75 cl

Hillgrove Creek, Shiraz, South Australia 2017

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Flødebaserede retter, Grill og barbecue, Okse, Italiensk mad, Allround , Lam, Mørkt fjerkræ, Gris

85,00stk.

Alto Sur, Malbec, Tupungato 2016
75 cl

Alto Sur, Malbec, Tupungato 2016

VinAvisen: 5 Stjerner
Læs mere
Str:
75 cl
VinAvisen:
5 Stjerner
Decanter:
93 Point
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Mørkt fjerkræ, Italiensk mad, Okse, Allround

109,00stk.

Alto Sur, Cabernet Sauvignon, Tupungato 2017
75 cl

Alto Sur, Cabernet Sauvignon, Tupungato 2017

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Tapas, Stærk krydret mad, Mørkt fjerkræ, Allround , Okse

109,00stk.

Alto Sur, Malbec, Tupungato 2018
75 cl

Alto Sur, Malbec, Tupungato 2018

Decanter: 94 Point
Læs mere
Str:
75 cl
Decanter:
94 Point
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Allround , Italiensk mad, Mørkt fjerkræ, Okse

109,00stk.

Finca Sophenia, Estate Wine - Cabernet Sauvignon, Tupungato 2016
75 cl

Finca Sophenia, Estate Wine - Cabernet Sauvignon, Tupungato 2016

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Kalv, Lam, Flødebaserede retter, Okse, Gris, Grill og barbecue

129,00stk.

Finca Sophenia, Estate Wine - Malbec, Tupungato 2017
75 cl

Finca Sophenia, Estate Wine - Malbec, Tupungato 2017

Decanter: 91 Point
Læs mere
Str:
75 cl
Decanter:
91 Point
James Suckling:
91 Point
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Stærk krydret mad, Okse, Grill og barbecue, Gris, Mørkt fjerkræ

129,00stk.

Finca Sophenia, Antisynthesis Field Blend, Tupungato 2016
75 cl

Finca Sophenia, Antisynthesis Field Blend, Tupungato 2016

Decanter Magazine: 92 Point
Læs mere
Drue:
Cabernet Sauvignon og Malbec.
Str:
75 cl
Decanter Magazine:
92 Point
Tim Atkins:
95 Point
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Vildt, Okse, Grill og barbecue, Lam, Mørkt fjerkræ

219,00stk.

Finca Sophenia, Synthesis Malbec, Tupungato 2013
75 cl

Finca Sophenia, Synthesis Malbec, Tupungato 2013

Decanter Awards: 93 Point
Læs mere
Str:
75 cl
Decanter Awards:
93 Point
Vinbladet:
Fundvin
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Stærk krydret mad, Grill og barbecue, Okse, Gris, Mørkt fjerkræ

219,00stk.

Finca Sophenia, Synthesis The Blend, Tupungato 2011
75 cl

Finca Sophenia, Synthesis The Blend, Tupungato 2011

Wine Enthusiast: 92 Point
Læs mere
Drue:
Malbec, Cabernet Sauvignon & Merlot
Str:
75 cl
Wine Enthusiast:
92 Point
Wine Spectator:
90 Point
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Ost, Lam, Vildt, Okse

289,00stk.

Finca Sophenia, Synthesis The Blend, Tupungato 2014
75 cl

Finca Sophenia, Synthesis The Blend, Tupungato 2014

James Suckling: 94 Point
Læs mere
Drue:
Malbec, Cabernet Sauvignon & Merlot
Str:
75 cl
James Suckling:
94 Point
Tim Atkins:
92 Point
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Ost, Lam, Vildt, Okse

289,00stk.


Selv om det først for alvor er i løbet af de sidste 20 år, at Argentina har gjort sig bemærket med sin vinproduktion, har landet altid haft en meget stor produktion af vin. Men frem til udgangen af 1990’erne drak argentinerne stort set alt deres vin selv – og de drak i rigelige mængder. Faktisk konsumerede hver eneste argentiner i gennemsnit tæt på 100 liter vin om året! Det var billig og ordinær rødvin, der smagte stort set ens, ligegyldig hvilken producent som stod bag.

Men med indgangen til det nye århundrede skete der noget med vinproduktionen i Argentina. Dels tog det politiske klima en ny drejning, der gjorde det mere interessant at skabe nye virksomheder og dels havde argentinske vinbønder op gennem 1990’erne fulgt nøje med i det vineventyr, der var i gang i nabolandet Chile. Her genopfandt chilenerne den måde, de producerede vin på og blev i løbet af kort tid verdenskendte for det.

Argentinske vinbønder indførte derfor også nogle af disse produktionsændringer i deres egen vinproduktion. Det førte samtidig til en stadig større diversitet i vinene, fordi vinproducenterne begyndte at udnytte de særlige kendetegn, som de lokale dyrkningsforhold gav druerne.

Så fra at producere hvid- og rødvin der smagte stort set ens, blev vinene forfinede, raffinerede og forskelligartede i både smag og aroma. Argentinske rødvine er oftest meget mørke og lidt mere ”mandhaftige” vine, der har en kraftig og frugtrig smag med en tydelig rygrad af syre.

Generelt egner mange af de bedste argentinske rødvine sig godt til at blive gemt. Lagringen giver dem mere elegance og finesse og vi har muligvis stadig det bedste i vente, når mange af de yngre argentinske rødvine har lagret i 10, 20 eller måske 30 år.

Vinmarkerne ligger højt i Argentina

De fleste af vindistrikterne i Argentina ligger højt og er for det meste placeret langs ved eller direkte i Andesbjergene. Oftest ligger vinmarkerne over 1.000 meter over havet og en af de højeste – hvis ikke verdens højeste placerede vinmark – ligger i hele 3.111 meters højde. 

Den høje placering af vinmarkerne bringer bogstavelig talt druerne tættere på solen. Det giver en højere koncentration af ultraviolette stråler – især i de højst placerede vinmarker. Det tvinger druerne til at danne en tykkere og meget mørkere skal, for at beskytte druerne mod det høje indfald af UV-lys. Det er med til at give rødvinen fra disse højtplacerede vinmarker en meget mørkere farve, ligesom vinen får en større koncentration af smagsnuancer og aroma. Derudover producerer druerne flere antioxidanter.

De helt unikke dyrkningsforhold tilfører et særligt karakteristikum til argentinske rødvine og er med til at give den mere intense, frugtrige smag og den meget mørke farve, som mange rødvine fra Argentina har.

I vindistrikterne omkring storbyen Mendoza finder den største del af vinproduktion i Argentina sted. Her finder vi bl.a. det argentinske vinhus Finca SOPHENIA, som er en vigtig samarbejdspartner for Kjær & Sommerfeldt. Deres vinmarker ligger som de fleste andre over 1.000 meter over havets overflade i Tupungato, som ligger i den østlige del af det store vinområde omkring Mendoza.

Druerne i rødvine fra Argentina

Den mest anvendte druesort i argentinske rødvine er Malbec-druen. Den blev indført til Argentina fra Frankrig helt tilbage i 1830’erne og har således dannet rygraden i den argentinske rødvinsproduktion i snart 200 år.

Den næststørste rødvinsdrue i Argentina er Bonarda, der ikke – som man skulle tro ud fra navnet – stammer fra Italien men i stedet fra Savoie-regionen i Frankrig. Det var faktisk først, da der blev gennemført en DNA-analyse af samtlige argentinske druesorter, at man blev bekendt med at oprindelseslandet var et andet, end man skulle forvente.

Også de franske Syrah-, Merlot- og Cabernet Sauvignon-druer er repræsenteret på de argentinske vinmarker, ligesom naturligvis en række spanske druetyper som f.eks. den spanske nationaldrue Tempranillo og de lidt mindre kendte druesorter Criolla Chica og Criolla Grande også anvendes i argentinske rødvine. Sidstnævnte anvendes især i meget af den rødvin, der produceres til det lokale, argentinske marked.

Er du klar til en argentinsk rødvinsoplevelse?

Som du kan se, er Argentina på mange måder et underseedet vinland, der altid har stået i skyggen af nabolandet Chile. Men især på grund af de højtliggende vinmarker og den store modernisering som vinproducenterne har gennemført over de seneste 20 år, byder Argentina på en lang række spændende smagsoplevelser, der inkluderer helt unikke rødvine, skabt af netop de særlige forhold der hersker i det argentinske højland.

Så rul op til toppen af siden og gå på jagt efter en ny og anderledes rødvinsoplevelse blandt vores mange spændende kvalitetsvine fra Argentina. Bestiller du for mere end 500 kroner i samme ordre, er forsendelsen gratis.