Indkøbskurv
Kurven er tom

Argentinsk Rødvin


Fri fragt ved køb over 500,-

Nulstil alle filtre
Type
Land
Område
Pris
Smagsretning
Rating
Producent
Drue
Passer til
Vis flere
Årgang
Vis flere
Økologi
Størrelse
Sortering:
Side 1 af 1 - (12 produkter)
Sortering:
Side 1 af 1 - (12 produkter)

 

Argentina – rødvin med saft og kraft


En rødvin fra Argentina er fuld af karakter og kraft til en pris der ligger under de fleste vine af tilsvarende kvalitet.

Folk med hang til god mad og vin kan takke de kristne munke for meget. Det gælder ikke mindst i Argentina, hvor jesuittermunke var de første til at plante vin og dyrke rødvin. Dengang som nu var druen Criolla den foretrukne i det store sydamerikanske land. Det er dog ikke denne drue, der har skabt det gode ry, rødvin fra Argentina har i dag.

Indtil midten af 1970'erne blev rødvin fra Argentina fremstillet for at blive drukket unge og friske i hjemlandet. Men i 1970'erne begyndte vinbønderne at importere franske druer – Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot og Syrah – hvilket gav rødvin fra Argentina et helt fantastisk løft.

Det suverænt største vindistrikt er Mendoza, hvor mere end 60 procent af Argentinas rødvin fremstilles. Mendoza ligger for foden af Andesbjergene midt inde i landet. Rødvin herfra er typisk kraftige, og en Mendoza Cabernet Sauvignon kan sammenlignes med den berømte Chateauneuf-du-Pape, mens en Mendoza Malbec er kendetegnet ved en mørk farve og en intens smag af frugt.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at Argentina sammen med Chile er de eneste to lande i verden, der stort set ikke er ramt af den ødelæggende phylloxera-lus, som i 1800-tallet lagde ni ud af ti vinmarker i Europa øde, og stadig er et stort problem i dag.