Indkøbskurv
Kurven er tom

Australsk rødvin


Kig dig igennem listen af australske vine, eller brug filterfunktionen til hurtigt at finde det du søger.
Fri fragt ved køb over 500,-

Nulstil alle filtre
Type
Land
Område
Vis flere
Distrikt
Pris
Smagsretning
Rating
Producent
Drue
Passer til
Vis flere
Årgang
Vis flere
Økologi
Størrelse
Sortering:
Side 1 af 1 - (19 produkter)
Sortering:
Side 1 af 1 - (19 produkter)

 

Australien – et af verdens bedste rødvins lande


Masser af sol og dedikerede vinproducenter har i løbet af et par årtier gjort rødvin fra Australien eftertragtet i hele verden

Produktion af rødvin i Australien begynder med europæernes ankomst til det enorme kontinent. Ifølge beskrivelser havde de første grupper af kolonister vinplanter med. Disse første forsøg med vindyrkning mislykkedes dog totalt, men den indgroede stædighed, som også i dag er karakteristisk for både australierne og deres vin, resulterede i løbet af de næste århundrede i rød af høj kvalitet.

Det fortælles, at en australsk rødvin på den internationale vinudstilling i Wien i 1873 blev rost til skyerne af de franske dommere. Men da dommerne fandt ud af at vinen var fra Australien, rejste de hjem i protest, fordi en rødvin, der var så god, kunne naturligvis kun komme fra Frankrig.

Australien er i dag verdens fjerdestørste vineksportør, hvilket især skyldes, at der produceres rødvin af høj og ensartet kvalitet år efter år. Ved at specialisere produktionen, opfinde nye metoder for lagring og forbedre de gamle traditioner, har man i Australien opnået resultater, som har kørt andre vinlande ud på et sidespor. 

Resultatet er, at man i Australien i dag næsten på forhånd kan beslutte, hvordan den endelige rødvin skal blive, allerede når stokkene sættes i jorden. Det er ret unikt – og noget man for få år siden troede var umuligt.

En anden årsag til at rødvine fra Australien er så populære, er at de er nemme at have med at gøre. Vinene har navn efter de druer, de består af. Hvis kun en drue er nævnt, skal der være mindst 85 procent af den i vinen. Derfor ved man som kunde altid, hvad det er for en rødvin man køber, og hvilken karakter vinen har.

Hoveddruen i Australien er Shiraz, som er den samme drue franskmændene kalder Syrah. Men de australske vinbønder går mere og mere over til at dyrke den universelt populære Cabernet Sauvignon, som der kæles for med alle tænkelige midler. Resultatet er en vin, der på mange måder kan måle sig med de bedste Cabernet Sauvignon vine i verden.