Indkøbskurv
Kurven er tom
Peter Lehmann, Portrait - Barossa Shiraz, Barossa Valley 2017
Spar 19%

Peter Lehmann, Portrait - Barossa Shiraz, Barossa Valley 2017

Australien Barossa Valley
Fyldig, velstruktureret med fine tanniner og flot bouquet af blommer og mørke frugter efterfulgt af en dejlig lang eftersmag. Læs mere

Oldenburgs Vinguide
2017
18 Point

Fyldig, velstruktureret med fine tanniner og flot bouquet af blommer og mørke frugter efterfulgt af en dejlig lang eftersmag. Læs mere

Før 155,00

125,00kr./stk

På lager
Køb for 500 kr. og opnå fri fragt
DKK 125.00

Barossa Valley er det mest perfekte sted for dyrkning af Shiraz-druen. Peter Lehmann har engang sagt, at da Gud skabte Shiraz-druen, gjorde han det med tanke på Barossa Valley. Uafbrudt siden 1840'erne, og før phylloxera nåede Europa, har man dyrket Shiraz-druen her, som direkte efterkommere af de oprindelige stiklinger fra Hermitage, som blev bragt til Australien i begyndelsen af 1800-tallet. Siden sin start i 1979 har Peter Lehmann aftaget og handlet med nogle af de bedste drueavlere i dalen. Efter den traditionelle vinifikation har vinen lagret 12 måneder på både franske og amerikanske egetræsfade. Vinen kan drikkes nu, men har potentiale til yderligere lagring. Har en bouquet af blommer og mørke frugter med en let antydning af lagringen på egetræsfade. Fyldig og velstruktureret smag med fine tanniner og en lang eftersmag.
Info
Druer Shiraz
Vinifikation Fadlagring på franske og amerikanske fade i 12 måneder.
Område Barossa Valley
Land Australien
Type Rødvin
Størrelse 75 cl
Alkohol 14,50 %
Lukning Skruelåg
Download Produktinfo
Varenr. 1019416
Producent
Peter Lehmann
Peter Lehmann Blandt vores mest værdsatte samarbejdspartnere hører i høj grad den legendariske Barossa Valley vinmand Peter Lehmann. En nationalhelt, som desværre sagde et endeligt farvel den 27. juni 2013, 82 år gammel. Peter Lehmann var og er, verdensberømt for sine omfattende serier af vine i ethvert prisleje, prisvindende vine år efter år og især kendt som en legende for sin store indsats i Barossa Valley. Her reddede han i 1980’erne de mange vinbønder fra økonomisk ruin, da han trodsede sin arbejdsgivers krav om at opsige kontrakterne, ved at skabe sit eget firma. I 1979 skabte han et nyt firma med hjælp fra familie og venner og aftog nu druerne for selv at producere vinen. Allerede i 1980 stod et helt nyt vineri færdigt. Mange mener, at han således reddede vinindustrien i Barossa Valley og ikke mindst moralen hos de mange små vinavlere.