Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Chilensk rødvin


Blødhed, fylde og pålidelighed kendetegner rødvin fra Chile. Det har gjort chilensk rødvin populært og landet var den store komet på vinhimlen op gennem 1990’erne, hvor vinproduktionen i landet blev nærmest revolutioneret. Chilensk rødvin er nok mest kendt for de mange gode hverdagsvine, men byder også på mere raffinerede og forfinede rødvine med stort potentiale. Dem finder du i vores sortiment af rødvin fra Chile, som du kan se her på siden. Efter produkterne kan du læse mere om chilensk rødvin.

Filtrer efter
Type
Land
Område
Pris
Smagsretning
Producent
Drue
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Spar 37%

La Playa, Merlot - Reserva, Colchagua Valley 2017

Chile Colchagua Valley

Blød, fyldig vin med fin balance mellem tannin og frugt og flotte noter af kirsebær, blomme og vanille. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Flødebaserede retter. Grill og barbecue. Kalv. Lam. Mørkt fjerkræ. Okse.

Før 109,00

69,00kr./stk

Spar 50%

Chono, Pinot Noir, Casablanca Valley 2020

Chile Casablanca Valley

Elegant, lækker og afrundet vin med en intens og frisk bouquet af røde frugter, roser, krydderier og lidt chokolade. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Kalv. Lyst fjerkræ. Trøffel.

Før 149,00

75,00kr./stk

Spar 50%

Chono, Syrah, Limari Valley 2019

Chile Limari Valley

Enkeltmarksvin lavet på ren Syrah med stor personlighed og elegance! Velsmagende og kompleks med god fylde, bløde tanniner og masser af frugt. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Grill og barbecue. Lam. Okse. Vildt.

Før 149,00

75,00kr./stk

La Playa, Merlot - Estate Bottled, Colchagua Valley 2018

Chile Colchagua Valley

Fløjlsblød Merlot med medium fylde Vinen er halvtør og byder på blomme og kirsebær, som de dominerende smagsindtryk. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Fransk landkøkken. Gris. Kalv. Lyst fjerkræ.

89,00kr./stk

La Playa, Merlot - Estate Bottled, Colchagua Valley 2019

Chile Colchagua Valley

Fløjlsblød Merlot med medium fylde Vinen er halvtør og byder på blomme og kirsebær, som de dominerende smagsindtryk. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Fransk landkøkken. Gris. Kalv. Lyst fjerkræ.

89,00kr./stk

La Playa, Cabernet Sauvignon - Estate Bottled, Colchagua Valley 2019

Chile Colchagua Valley

Fyldig, elegant og frugtrig vin med en flot mørkerød farve og en behagelig bouquet med spor af solbær, blomme og jordbær understøttet af pikante vanille-noter. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Flødebaserede retter. Grill og barbecue. Gris. Kalv. Lyst fjerkræ. Okse.

89,00kr./stk

La Playa, Carmènére - Estate Bottled, Colchagua Valley 2019

Chile Colchagua Valley

Flot dybrød vin med smag af blomme, kirsebær og chokolade. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Flødebaserede retter. Grill og barbecue. Kalv. Lyst fjerkræ. Okse.

89,00kr./stk

La Playa, Pinot Noir - Reserva, Limari Valley 2019

Chile Casablanca Valley

Elegant, frugtrig, forførende Pinot Noir med skønne noter af kaffe, ckokolade og friske hindbær. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Kalv. Lyst fjerkræ. Okse. Vegetariske retter. Vildt.

109,00kr./stk

La Playa, Cabernet Sauvignon - Reserva, Cauquenes Del Malue 2019

Chile Cauquenes Valle Del Maule

Dejlig blød og fyldig vin med indsmigrende brombær, blomme, chokolade og vanille i smagen og flot udblødte tanniner. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Grill og barbecue. Italiensk mad. Okse. Tapas.

109,00kr./stk

Chono, Carmènére, Colchaqua Valley 2019

Chile Colchagua Valley

Kompleks, elegant og rank vin med intens bouquet af bær, krydderier og vanille. Læs mere
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Grill og barbecue. Okse.

135,00kr./stk


Atacama-ørken mod nord, ligger Chiles vindistrikter samlet i området lige nord for og især syd for landets hovedstad Santiago – og kun små 650 kilometer mod syd ligger så Antarktis med sin voldsomme kulde.

Alligevel hersker der nærmest middelhavsagtige temperaturer og masser af solskinstimer i det lille smørhul, hvor landets vinmarker og hovedparten af al landbrugsjord er samlet. Her hersker der ideelle vækstforhold for druerne, samtidig med at omkostningerne ved at drive en vingård kan holdes på et minimum, fordi både jordpriser og arbejdskraft er billigt i landet.

Disse mange forskelligartede faktorer og den store modernisering, der foregik inden for chilensk vinproduktion op gennem 1990’erne, har været medvirkende til at gøre Chile til en populær vinnation. Det har ført til, at landet i dag er det ottendestørste vinproducerende land i verden og det mest kendte vinland i Sydamerika.

Chile er et Cabernet Sauvignon-land

Den mest udbredte rødvinsdrue i Chile er Cabernet Sauvignon. Den indgår i over 50 % af landets rødvine. Næststørst er Merlot-druen, ligesom Syrah er en drue, der er på vej frem i Chile.

En anden drue som er på hastig fremmarch er Carmenère-druen, der blev indført fra Bordeaux-området i slutningen af det 19. århundrede. Den minder meget om Merlot, og anses af mange i dag for Chiles nationaldrue.  Carmenère giver nogle helt fantastiske, plysbløde rødvine med et strejf af tobakssmag, kaffe og læder blandt duft- og smagsnoterne.

Tidligere var det især druesorten Pais, der stod for hovedparten af rødvinsproduktionen. Den blev indført fra Spanien i det 16. århundrede, hvor den var kendt under navnet Listán Prieto. Druen er stadig meget udbredt i dag, men bruges primært til at producere lokale drikkevine.

Kun få som producerer enkeltmarksvine

De fleste chilenske vine produceres ved at blande druer eller druesorter fra forskellige vinmarker. Derfor har de fleste vinproducenter oftest vinmarker fordelt over alle de chilenske vindistrikter. På den måde bliver det muligt at komponere en rødvin, der udnytter de forskellige karakteristika og kvaliteter, som de enkelte distrikters jordbund og klima giver.

Det giver nogle meget ensartede og behagelige rødvine, der er lette at konsumere. Det har gjort chilensk rødvin populært hos mange store hotel- og restaurationskæder, fordi de derved kan få en god, ensartet vin, som alle gæster vil synes om.

Metoden giver dog også nogle mere karismatiske og distingverede rødvine, som f.eks. dem der produceres af vinhuset De Martino. Det er en af de nære samarbejdspartnere, vi har i det sydamerikanske vinland. Huset har eksisteret i over 80 år og har hele vejen igennem været drevet af de fire generationer af De Martino-familien, som er vokset op med vin.

De producerer nogle helt unikke vine baseret på Camenére-druen, som er høstet på deres mere end 350 vinmarker fordelt over hele Chile. Vinene er væsentligt mere raffinerede og har større personlighed end hovedparten af de chilenske vine og kendere mener ligefrem at De Martino’s vine på det nærmeste har sin nationalitet imod sig.

Der findes dog også enkelte vinproducenter, der håndhæver den franske terroir-model og udelukkende producerer vine af druer fra den samme mark. En sådan producent er en af vores andre samarbejdspartnere i Chile, vinhuset Chono, som har taget navn efter en krigerisk indianerstamme, som engang levede i dette område. Filosofien bag husets vine er netop at frembringe det ypperste, som en drue kan præstere, hvis den plantes i det rette terroir.

Den danske vinmager i Chile

Chilensk vin byder også på vin med danske fingeraftryk, nemlig i form af vinhuset La Playa, som blev grundlagt af danskeren Søren Axelsen i midten af 1980’erne. Hans filosofi er, at hver årgang af La Playa-rødvine skal være bedre end den foregående.

Samtidig går han efter at skabe en bæredygtig produktion og er kendt for sin meget seriøse CSR-politik, der gennemsyrer produktionen lige fra marken og hele vejen gennem produktionen. Derfor er La Playa også ISO 14000-certificeret, som en af de eneste vinproducenter i Chile.

Alt det bedste fra Chile finder du hos Kjær & Sommerfeldt

Som du kan se af vores korte gennemgang af chilensk rødvin, har vi nøje udvalgt de bedste og mest spændende rødvine fra Chile. Dem kan du gå på opdagelse blandt i produktoversigten øverst på siden. Husk at hvis du bestiller for mere end 500 kroner, betaler vi forsendelsen.