Indkøbskurv
Kurven er tom

FRANSK RØDVIN

Hjemland for de mest berømte rødvine i verden
Filtrer efter
Type
Land
Område
Vis flere
Vis flere
Distrikt
Vis flere
Vis flere
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Vis flere
Producent
Vis flere
Vis flere
Drue
Vis flere
Vis flere
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Vis flere
Vis flere
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Spar 35%
35%
Maison Barboulot, Pinot Noir, Vin de Pays d'Oc 2018
75 cl

Maison Barboulot, Pinot Noir, Vin de Pays d'Oc 2018

Flaskehalsen: 5 Stjerner
Læs mere
Str:
75 cl
Flaskehalsen:
5 Stjerner
Smag:
Let og elegant
Passer til:
Fransk landkøkken, Kalv, Lam, Lyst fjerkræ, Nordisk køkken, Vildt

Før 99,00

64,00stk.

Spar 42%
42%
Domaine de Javone, Côtes du Rhône 2017
75 cl

Domaine de Javone, Côtes du Rhône 2017

VinAvisen: 5 Stjerner
Læs mere
Drue:
60% Syrah og 40% Grenache
Dyrkning:
Økologisk
Str:
75 cl
VinAvisen:
5 Stjerner
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Fransk landkøkken, Grill og barbecue, Gris, Italiensk mad, Kalv, Mørkt fjerkræ, Tapas

Før 119,00

69,00stk.

Spar 34%
34%
Château du Vieux Guinot - La Chartreuse, Bordeaux, Saint-Emilion 2015
75 cl

Château du Vieux Guinot - La Chartreuse, Bordeaux, Saint-Emilion 2015

VinAvisen: 5 Stjerner
Læs mere
Drue:
80% Merlot og 20% Cabernet Franc.
Str:
75 cl
VinAvisen:
5 Stjerner
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Vildt, Mørkt fjerkræ, Lyst fjerkræ, Kalv

Før 149,00

99,00stk.

Spar 34%
34%
Maison Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Rouge, Bourgogne 2017
75 cl

Maison Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Rouge, Bourgogne 2017

James Suckling: 90 Point
Læs mere
Drue:
Ca. 70% Gamay, 30% Pinot Noir
Str:
75 cl
James Suckling:
90 Point
Gastromand:
5 Stjerner
VinAvisen:
5 Stjerner
Smag:
Let og elegant
Passer til:
Aperitif, Fransk landkøkken, Gris, Kalv, Lyst fjerkræ, Vegetariske retter

Før 149,00

99,00stk.

Spar 16%
16%
Château Vieux Moulin, Corbières 2017
75 cl

Château Vieux Moulin, Corbières 2017

Gastromand: Bedst til prisen
Læs mere
Drue:
Carignan, Grenache, Mourdèvre & Syrah
Dyrkning:
Økologisk
Str:
75 cl
Gastromand:
Bedst til prisen
Gastromand:
5 Stjerner
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Grill og barbecue, Lam, Okse, Tapas

Før 125,00

105,00stk.

Spar 12%
12%
Maison Louis Jadot, Beaujolais-Village - Combe aux Jacques, Beaujolais 2018
75 cl

Maison Louis Jadot, Beaujolais-Village - Combe aux Jacques, Beaujolais 2018

Gastromand: Bedst til prisen
Læs mere
Str:
75 cl
Gastromand:
Bedst til prisen
Gastromand:
4 Stjerner
Smag:
Let og elegant
Passer til:
Allround , Fransk landkøkken, Kalv, Lyst fjerkræ, Mørkt fjerkræ, Ost

Før 119,00

105,00stk.

Spar 40%
40%
Boutinot, Les Six - Cairanne, Rhône Syd 2016
75 cl

Boutinot, Les Six - Cairanne, Rhône Syd 2016

Jeb Dunnuck: 92 Point
Læs mere
Drue:
Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah, Carignan Noir, Counoise og Cinsault
Str:
75 cl
Jeb Dunnuck:
92 Point
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Vildt, Mørkt fjerkræ, Grill og barbecue, Fransk landkøkken, Kalv, Gris

Før 199,00

119,00stk.

Spar 14%
14%
Domaine Roche-Audran, Nature, Côtes du Rhône Rouge, Rhône Syd 2017
75 cl

Domaine Roche-Audran, Nature, Côtes du Rhône Rouge, Rhône Syd 2017

Læs mere
Drue:
Grenache, Syrah
Dyrkning:
Biodynamisk
Str:
75 cl
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Kalv, Lam, Mørkt fjerkræ, Okse, Vildt

Før 139,00

119,00stk.

Spar 12%
12%
Château des Jacques, Morgon, Beaujolais 2015
75 cl

Château des Jacques, Morgon, Beaujolais 2015

Gastromand: 5 Stjerner
Læs mere
Str:
75 cl
Gastromand:
5 Stjerner
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Allround , Fransk landkøkken, Kalv, Lyst fjerkræ, Mørkt fjerkræ, Ost

Før 169,00

149,00stk.

Spar 33%
33%
Maison Louis Jadot, Monthélie - Sous Roches, Bourgogne, Côte de Beaune 2013
75 cl

Maison Louis Jadot, Monthélie - Sous Roches, Bourgogne, Côte de Beaune 2013

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Let og elegant
Passer til:
Lyst fjerkræ, Vildt

Før 299,00

199,00stk.

Pardon My French, Cabernet Sauvignon, IGP Pays d'Oc, PET flaske 2017
75 cl

Pardon My French, Cabernet Sauvignon, IGP Pays d'Oc, PET flaske 2017

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Allround , Grill og barbecue, Mørkt fjerkræ, Okse, Vildt

69,00stk.

Saint Gilles - Grande Réserve - Les Hauts, Languedoc 2016
75 cl

Saint Gilles - Grande Réserve - Les Hauts, Languedoc 2016

Læs mere
Drue:
Carignan, Cinsault, Grenache, Syrah & Mourvedre
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Lyst fjerkræ, Flødebaserede retter, Kalv, Grill og barbecue

75,00stk.

Château du Grand Caumont, Corbières 2016
75 cl

Château du Grand Caumont, Corbières 2016

Læs mere
Drue:
40% Grenache, 20% Carignan, 25% Syrah & 5% Mourvèdre.
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Flødebaserede retter, Gris, Kalv, Okse

79,00stk.

Anciens Temps, Grenache/Merlot, Vin de Pays d'Oc 2018
75 cl

Anciens Temps, Grenache/Merlot, Vin de Pays d'Oc 2018

Læs mere
Drue:
Grenache & Merlot
Str:
75 cl
Smag:
Let og elegant
Passer til:
Grill og barbecue, Lam, Okse, Vegetariske retter, Allround , Fransk landkøkken

79,00stk.

Granfort, Carignan, Hérault 2018
75 cl

Granfort, Carignan, Hérault 2018

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Flødebaserede retter, Fransk landkøkken, Gris, Kalv, Lam, Mørkt fjerkræ, Okse, Vildt

85,00stk.

Pavillon des Trois Arches, Merlot, Languedoc 2017
75 cl

Pavillon des Trois Arches, Merlot, Languedoc 2017

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Lam, Kalv, Mørkt fjerkræ, Okse, Ost

89,00stk.

Marius Rouge by Michel Chapoutier, Vin de Pays d'Oc 2017
75 cl

Marius Rouge by Michel Chapoutier, Vin de Pays d'Oc 2017

Læs mere
Drue:
Grenache/Syrah
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Lyst fjerkræ, Allround , Mørkt fjerkræ, Grill og barbecue, Tapas

89,00stk.

Domaine Roche-Audran, Merlot Vaucluse, Rhône 2018
75 cl

Domaine Roche-Audran, Merlot Vaucluse, Rhône 2018

Læs mere
Dyrkning:
Biodynamisk
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Gris, Lam, Okse, Røget kød, Vildt

89,00stk.

Hornhead, Cabernet Sauvignon, Vin de Pays d'Oc 2017
75 cl

Hornhead, Cabernet Sauvignon, Vin de Pays d'Oc 2017

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Grill og barbecue, Kalv, Lam, Stærk krydret mad, Okse

95,00stk.

Les Sales Gosses, Languedoc 2017
75 cl

Les Sales Gosses, Languedoc 2017

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Grill og barbecue, Mørkt fjerkræ, Okse, Asiatisk mad

95,00stk.


 

Alle kender Frankrig som landet med den gode mad og den gode vin. Især rødvinen er berømmet og vi husker den fra vores ferier, hvor den franske stemning og kultur tilfører rødvinen et ekstra krydderi.

Franskmændene tager vin og mad alvorligt. Således er besøg hos lokale gourmetrestauranter og vinbønder et fast indslag på skoleskemaet. Her lærer franske børn fra helt små glæderne ved god, fransk mad og med alderen, lærer de også at værdsætte de lokale franske vine. Således findes der stadig franskmænd, der er så fanatiske, at de aldrig har smagt andre vine end de lokale – og ikke ønsker at gøre det. Vin er lige så indgroet en del af deres identitet, som det lokale fodboldhold er for mange englændere.

Frankrig er en stormagt inden for vin

Stort set al lovgivning, klassifikation og måden at dyrke vin på i dag, stammer fra Frankrig. Franskmændenes erfaring med vindyrkning har således dannet grundlaget for vindyrkningen i mange andre lande, ligesom vin de fleste steder navngives på samme måde som i Frankrig.

Navngivningen skyldes en særlig forordning kaldet Appellation d’Orgine Contrôlée (AOC), der blev indført efter omfattende snyd med at sælge billig vin som dyre mærker tilbage i 1930’erne. AOC definerer de forskellige vindistrikter i Frankrig og hvordan vinen skal produceres på det sted. Det er årsagen til, at franske vine i dag kendes på oprindelsesstedet og ikke på de druer, der indgår i vinen.

Det franske rødvinskompas

Områder som Bordeaux og Bourgogne og til dels Beaujolais er indprentet som nogle af de bedste rødvinsdistrikter overhovedet i verden. Men også i mange andre af de franske vindistrikter, finder vi spændende rødvine, der er værd at lære nærmere at kende. Lad os tage en tur kompasset rundt til nogle af de mest kendte rødvinsdistrikter i Frankrig.

Bordeaux – rødvinens mekka mod sydvest

Mod sydvest ud mod Atlanterhavet, finder vi Bordeaux. Området er placeret lige omkring halvvejs mellem Nordpolen og Ækvator og er et af de største vindistrikter i verden. Med 117.500 hektarer vinmarker er det fire gange større end Bourgogne og større end de samlede vinarealer i hele Tyskland.

Bare navnet i sig selv bringer straks tankerne hen på de gode rødvine, der er skabt af de to fremtrædende druesorter i området: Cabernet Sauvignon og Merlot. De anvendes i forskellige blandingsforhold til de fleste rødvine fra Bordeaux. Undertiden iblandet Cabernet Franc, der siges at give Bordeaux-rødvine deres særlige aroma og smagsnoter af violer og krydderier. Andre valg er druer som Malbec og Petit Verdot, der begge er mindre udbredt rent dyrkningsmæssigt, men meget værdsat for deres særlige smagsmæssige karakteristika i en række rødvine fra Bordeaux-området.

Lokalt spiller rødvinen også en meget vigtig rolle i maden. De røde Bordeaux-vine smager fantastisk til okse- og lammekød, samt til and. Særlig yndet er den såkaldte à la bordelaise-tilberedning af okse- og lammekød. Det betyder, at kødet er tilberedt som en simreret i en sauce af rødvin, skinke, smør, skalotteløg, timian og persille.

Bourgogne – hjemstedet for Pinot Noir mod øst

Hvor det er vinslottet, arrogancen og aristokratiet, der er i centrum i Bordeaux, er det landarbejderen og ydmygheden, der er det i Bourgogne. Det ses også på ejerskabet af vinmarkerne. For i Bourgogne er den enkelte vinmark fordelt ligeligt mellem alle de lokale vinproducenter helt ned på vinstok-niveau. Sådan har det været siden den franske revolution. Derfor er det også stedet og ikke slottet eller ejeren, der fremgår af etiketterne på vinen.

Blandt vinkendere hedder det sig, at rødvine fra Bourgogne sjældent hører til ens favoritvine fra starten, men at de oftest ender med at blive det. For vinene fra Bourgogne er væsentligt mere sensuelle, komplekse og raffinerede end andre rødvine – og det værdsættes oftest først, når du har fået mere erfaring med at identificere smagsnuancerne i rødvinen.

Bourgogne er opdelt i fem underregioner, der hver er kendt for deres særlige vine og druesorter. Her er Chablis og Mâconnais mest kendt for hvidvine skabt af Chardonnay-druer, mens Côte D’or er hjemstedet for nogle af Bourgogne’s mest legendariske rødvine, der er dyrket på Pinot Noir-druen. Især i den nordlige del af området, kaldet Côte de Nuits, finder du nogle af de bedste Pinot Noir-rødvine. Mod syd i Côte de Beaune dyrkes også Chardonnay-druer, hvorfor dette område både byder på rød- og hvidvine.

Lige syd for Côte D’or ligger Côte Chalonnaise. Området er ikke så kendt, men gemmer på flere gode hvid- og rødvine. Endelig helt mod syd ligger Plus Beaujolais, der rent administrativt regnes for en underregion til Bourgogne, men i mange vinkenderes øjne er et vindistrikt helt for sig selv. Sådan er det også hos Kjær og Sommerfeldt.

På den gastronomiske front er Bourgogne kendt for retter som Boeuf Bourgogne og coq au vin, der begge har den lokale rødvin som et centralt omdrejningspunkt. Det er også fra dette område, den kendte og meget stærke Dijon-sennep kommer fra. Området har endvidere en stor produktion af kirsebær. Lokalt er and med kirsebærsovs og en god flaske Bourgogne-rødvin derfor en klassisk og elsket ret.

Beaujolais – det lille, store vindistrikt

Beaujolais er et forholdsvist lille distrikt, der ligger på nogle lave bjerge med granitundergrund i den sydligste del af Bourgogne. Mest kendt er nok den særlige Beaujolais Nouveau, der er en helt ung rødvin, der sælges som et PR-stunt hvert år i november i vinbutikker verden over. Den har en lidt kunstig smag af bobletyggegummi, der slet ikke kommer smagsnuancemæssigt nær de ældre, traditionelle Beaujolais-vine, som du ellers finder hos os.

På grund af friskheden og dens tørstslukkende effekt, kalder mange Beaujolais for den eneste hvidvin, der kun fås som rødvin. Beaujolais-rødvinens særlige kendetegn fås fra Gamay Noir-druen, der stort set er den eneste drue, der anvendes i Beaujolais. Den giver en kraftig frugtagtig smag af mørke kirsebær og hindbær med smagsnoter af ferskner, violer og roser, oftest afsluttet med en peberagtig krydderismag til sidst.

Rhône, Languedoc og Provence helt mod syd

Helt mod syd og ud mod Middelhavet finder vi Rhône-dalen og endnu nærmere Middelhavet vinområdet Languedoc-Roussillon, samt Provence-området omkring Marseille. 

I Rhône-dalen er det især Syrah-druen, der spiller hovedrollen. Det er herfra nogle af verdens største og mest ”utæmmede” rødvine kommer. De kendetegnes af deres krydrede, mørke smag, som kan føles næsten som en smagsmæssig eksplosion at få i munden. Rhône-dalen er nok især kendt for Côtes-du-Rhône og mod syd for Châteauneuf-du-Pape.

Druevariationen er noget større i Languedoc-Roussillon-området, der for omkring et århundrede siden stod for næsten halvdelen af Frankrigs vinproduktion. Sammen med Provence er Languedoc-Roussillon kendt for en række gode rosé- og rødvine, der får deres særlige sydfranske smagsmæssige kendetegn af varmen fra det nærtliggende Middelhav. 

Franske rødvine hos Kjær og Sommerfeldt

Hos Kjær og Sommerfeldt finder du alle de kendte og elskede franske rødvine fra større og mindre producenter over hele Frankrig. Flere af producenterne har vi samarbejdet med i mange år og har derfor et nært forhold til dem. Det kan du nyde godt af som kunde hos os, da vi tit kan skaffe de franske vine, du ikke kan finde andre steder.

Så rul op til toppen af siden og start din helt egen franske vinrejse blandt vores mange spændende og velsmagende franske rødvine.