Indkøbskurv
Kurven er tom

FRANSK RØDVIN

Hjemland for de mest berømte rødvine i verden
Filtrer efter
Type
Land
Område
Vis flere
Vis flere
Distrikt
Vis flere
Vis flere
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Vis flere
Producent
Vis flere
Vis flere
Drue
Vis flere
Vis flere
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Vis flere
Vis flere
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Spar 35%

Maison Barboulot, Pinot Noir, Vin de Pays d'Oc 2018

Frankrig Languedoc-Roussillon Vin de Pays d'Oc

Vidunderlig og elegant Pinot Noir fra det sydfranske med skønne bær-noter og lang silkeagtig eftersmag. Læs mere
Flaskehalsen:
Flaskehalsen
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Fransk landkøkken. Kalv. Lam. Lyst fjerkræ. Nordisk køkken. Vildt.

Før 99,00

64,00kr./stk

Spar 42%

Domaine de Javone, Côtes du Rhône 2017

Frankrig Rhône

Flot og økologisk Côtes du Rhône med medium fylde. Læs mere
VinAvisen:
VinAvisen
Drue
60% Syrah og 40% Grenache
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fransk landkøkken. Grill og barbecue. Gris. Italiensk mad. Kalv. Mørkt fjerkræ. Tapas.

Før 119,00

69,00kr./stk

Spar 34%

Maison Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Rouge, Bourgogne 2017

Frankrig Bourgogne

Elegant og ekstremt velsmagende vin på druerne Pinot Noir og Gamay fra en af de mest velansete Bourgogne-producenter. Læs mere
James Suckling:
90 Point
Gastromand:
James Suckling
90 Point
Gastromand
Drue
Ca. 70% Gamay, 30% Pinot Noir
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Fransk landkøkken. Gris. Kalv. Lyst fjerkræ. Vegetariske retter.

Før 149,00

99,00kr./stk

Spar 34%

Château du Vieux Guinot - La Chartreuse, Bordeaux, Saint-Emilion 2016

Frankrig Bordeaux Saint-Émilion

Flot, dyb kirsebærrød farve med en moden bouquet af ribs og solbær. Læs mere
Drue
80% Merlot og 20% Cabernet Franc.
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Kalv. Lyst fjerkræ. Mørkt fjerkræ. Vildt.

Før 149,00

99,00kr./stk

Spar 40%

Boutinot, Les Six - Cairanne, Rhône Syd 2016

Frankrig Rhône Rhône Syd

Dyb og kompleks vin med intens frugtaroma. Læs mere
Jeb Dunnuck:
92 Point
Jeb Dunnuck
92 Point
Drue
Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah, Carignan Noir, Counoise og Cinsault
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Vildt. Mørkt fjerkræ. Grill og barbecue. Fransk landkøkken. Kalv. Gris.

Før 199,00

119,00kr./stk

Mængdepris

M. Chapoutier, Crozes-Hermitage - Petite Ruche - Rouge, Rhône Nord 2016

Frankrig Rhône Rhône Nord

Fremragende Syrah med intens mørk farve og bæragtig bouquet af hindbær og violer. Læs mere
James Suckling:
91 Point
Vinous Media:
91 Point
James Suckling
91 Point
Vinous Media
91 Point
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Kalv. Fransk landkøkken. Grill og barbecue.
Pris ved 6 stk

149,00kr./stk

Spar i alt 216,00 kr.
Se flere priser
Spar 17%

Domaine Roche-Audran, Cuvée César, Côtes du Rhône Rouge, Rhône Syd 2015

Frankrig Rhône

Kraftig og intens. Læs mere
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Kalv. Lam. Mørkt fjerkræ. Okse. Vildt.

Før 179,00

149,00kr./stk

Spar 12%

Château des Jacques, Morgon, Beaujolais 2015

Frankrig Beaujolais

Vin med dyb, flot farve, aromaer af valnød og små røde bær og silkebløde tanniner. Læs mere
Gastromand:
Gastromand
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Fransk landkøkken. Kalv. Lyst fjerkræ. Mørkt fjerkræ. Ost.

Før 169,00

149,00kr./stk

Mængdepris

M. Chapoutier, Crozes-Hermitage - Petite Ruche - Rouge, Rhône Nord 2017

Frankrig Rhône Rhône Nord

Fremragende Syrah med intens mørk farve og bæragtig bouquet af hindbær og violer. Læs mere
Parkers Wine Advocate:
91 Point
James Suckling:
90 Point
Parkers Wine Advocate
91 Point
James Suckling
90 Point
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fransk landkøkken. Grill og barbecue. Kalv. Lyst fjerkræ.
Pris ved 6 stk

149,00kr./stk

Spar i alt 216,00 kr.
Se flere priser
Spar 14%

Château Vieux Moulin, Natura Humana, Vin de France Rouge, Corbières 2017

Frankrig Corbières

Natura Humana er en tæt og intens naturvin, med noter af henkogte røde bær og underliggende grønne urter. Læs mere
Drue
Syrah & Grenache
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Grill og barbecue. Lam. Mørkt fjerkræ. Okse. Røget kød. Vildt.

Før 175,00

150,00kr./stk

Mængdepris

M. Chapoutier, Vacqueyras, Rhône Syd 2017

Frankrig Rhône Rhône Syd

Rank og elegant vin med delikat duft af kirsebær, brombær og hvid peber. Læs mere
Drue
Overvejende Grenache og Mourvèdre.
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fransk landkøkken. Grill og barbecue. Gris. Mørkt fjerkræ. Okse. Vildt.
Pris ved 6 stk

179,00kr./stk

Spar i alt 240,00 kr.
Se flere priser
Mængdepris

M. Chapoutier, Crozes-Hermitage - Les Meysonniers, Rhône Nord 2017

Frankrig Rhône Rhône Nord

Intens fyldig vin med bouquet af røde frugter, som solbær og hindbær med en snert af violer. Læs mere
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Fransk landkøkken. Kalv. Mørkt fjerkræ. Okse. Vildt.
Pris ved 6 stk

179,00kr./stk

Spar i alt 120,00 kr.
Se flere priser
Spar 33%

Maison Louis Jadot, Monthélie - Sous Roches, Bourgogne, Côte de Beaune 2013

Frankrig Bourgogne Côte de Beaune

Slank, saftig og elegant Pinot Noir fra legendarisk Louis Jadot med sprød, forfriskende frugtsyre, markerede tanniner og en læskende tørhed. Læs mere
VinAvisen:
VinAvisen
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Lyst fjerkræ. Vildt.

Før 299,00

199,00kr./stk

Spar 32%

Maison Louis Jadot, Volnay, Bourgogne, Côte de Beaune 2014

Frankrig Bourgogne Côte de Beaune

Saftig, slank og snorlige Pinot Noir fra ikoniske Volnay, der byder på alle druens dyder med elegance, fin frugtrigdom og eksemplarisk frugtsyre. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Fransk landkøkken. Gris. Lam. Lyst fjerkræ. Mørkt fjerkræ.

Før 379,00

259,00kr./stk

Spar 13%

M. Chapoutier, Châteauneuf-du-Pape - La Bernardine, Rhône Syd 2016

Frankrig Rhône Rhône Syd

En udsøgt vin med en god sammensat bouquet af moden frugt. Læs mere
Drue
Grenache, Syrah & Mourvèdre
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Flødebaserede retter. Mørkt fjerkræ. Okse. Vildt.

Før 319,00

279,00kr./stk

Sensas, Cabernet Sauvignon/Syrah, Languedoc, 1/4 fl. 2018

Frankrig Languedoc-Roussillon Vin de Pays d'Oc

Fyldig, blød vin med brombær og vanille i smagen. Læs mere
Drue
50% Cabernet Sauvignon & 50% Syrah
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Flødebaserede retter. Fransk landkøkken. Grill og barbecue. Gris. Mørkt fjerkræ. Okse.

29,00kr./stk

Pardon My French, Cabernet Sauvignon, Pays d'Oc, PET flaske 2017

Frankrig Vin de Pays d'Oc

Lækker, fyldig rødvin med noter af modne, røde bærfrugter og et fint krydret hint. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Grill og barbecue. Mørkt fjerkræ. Okse. Vildt.

69,00kr./stk

Saint Gilles - Grande Réserve - Les Hauts, Languedoc 2017

Frankrig Languedoc-Roussillon Languedoc

Vellagret, dejlig kraftig vin med tydelig bærkarakter. Læs mere
Drue
Carignan, Cinsault, Grenache, Syrah & Mourvedre
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Flødebaserede retter. Grill og barbecue. Kalv. Lyst fjerkræ.

75,00kr./stk

Anciens Temps, Grenache/Merlot, Vin de Pays d'Oc 2018

Frankrig Languedoc-Roussillon Vin de Pays d'Oc

Ultimativ stilsikker og ligetil rødvin med svesker, urter, lavendel og fløjlsblød mundfornemmelse. Læs mere
Drue
Grenache & Merlot
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Grill og barbecue. Lam. Okse. Vegetariske retter. Allround . Fransk landkøkken.

79,00kr./stk

Château du Grand Caumont, Corbières 2018

Frankrig Corbières

En aromatisk vin med smuk rød farve og en behagelig afrundet, tilpas tør smag med god frugt. Læs mere
Drue
40% Grenache, 20% Carignan, 25% Syrah & 5% Mourvèdre.
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Flødebaserede retter. Gris. Kalv. Okse.

79,00kr./stk


 

Alle kender Frankrig som landet med den gode mad og den gode vin. Især rødvinen er berømmet og vi husker den fra vores ferier, hvor den franske stemning og kultur tilfører rødvinen et ekstra krydderi.

Franskmændene tager vin og mad alvorligt. Således er besøg hos lokale gourmetrestauranter og vinbønder et fast indslag på skoleskemaet. Her lærer franske børn fra helt små glæderne ved god, fransk mad og med alderen, lærer de også at værdsætte de lokale franske vine. Således findes der stadig franskmænd, der er så fanatiske, at de aldrig har smagt andre vine end de lokale – og ikke ønsker at gøre det. Vin er lige så indgroet en del af deres identitet, som det lokale fodboldhold er for mange englændere.

Frankrig er en stormagt inden for vin

Stort set al lovgivning, klassifikation og måden at dyrke vin på i dag, stammer fra Frankrig. Franskmændenes erfaring med vindyrkning har således dannet grundlaget for vindyrkningen i mange andre lande, ligesom vin de fleste steder navngives på samme måde som i Frankrig.

Navngivningen skyldes en særlig forordning kaldet Appellation d’Orgine Contrôlée (AOC), der blev indført efter omfattende snyd med at sælge billig vin som dyre mærker tilbage i 1930’erne. AOC definerer de forskellige vindistrikter i Frankrig og hvordan vinen skal produceres på det sted. Det er årsagen til, at franske vine i dag kendes på oprindelsesstedet og ikke på de druer, der indgår i vinen.

Det franske rødvinskompas

Områder som Bordeaux og Bourgogne og til dels Beaujolais er indprentet som nogle af de bedste rødvinsdistrikter overhovedet i verden. Men også i mange andre af de franske vindistrikter, finder vi spændende rødvine, der er værd at lære nærmere at kende. Lad os tage en tur kompasset rundt til nogle af de mest kendte rødvinsdistrikter i Frankrig.

Bordeaux – rødvinens mekka mod sydvest

Mod sydvest ud mod Atlanterhavet, finder vi Bordeaux. Området er placeret lige omkring halvvejs mellem Nordpolen og Ækvator og er et af de største vindistrikter i verden. Med 117.500 hektarer vinmarker er det fire gange større end Bourgogne og større end de samlede vinarealer i hele Tyskland.

Bare navnet i sig selv bringer straks tankerne hen på de gode rødvine, der er skabt af de to fremtrædende druesorter i området: Cabernet Sauvignon og Merlot. De anvendes i forskellige blandingsforhold til de fleste rødvine fra Bordeaux. Undertiden iblandet Cabernet Franc, der siges at give Bordeaux-rødvine deres særlige aroma og smagsnoter af violer og krydderier. Andre valg er druer som Malbec og Petit Verdot, der begge er mindre udbredt rent dyrkningsmæssigt, men meget værdsat for deres særlige smagsmæssige karakteristika i en række rødvine fra Bordeaux-området.

Lokalt spiller rødvinen også en meget vigtig rolle i maden. De røde Bordeaux-vine smager fantastisk til okse- og lammekød, samt til and. Særlig yndet er den såkaldte à la bordelaise-tilberedning af okse- og lammekød. Det betyder, at kødet er tilberedt som en simreret i en sauce af rødvin, skinke, smør, skalotteløg, timian og persille.

Bourgogne – hjemstedet for Pinot Noir mod øst

Hvor det er vinslottet, arrogancen og aristokratiet, der er i centrum i Bordeaux, er det landarbejderen og ydmygheden, der er det i Bourgogne. Det ses også på ejerskabet af vinmarkerne. For i Bourgogne er den enkelte vinmark fordelt ligeligt mellem alle de lokale vinproducenter helt ned på vinstok-niveau. Sådan har det været siden den franske revolution. Derfor er det også stedet og ikke slottet eller ejeren, der fremgår af etiketterne på vinen.

Blandt vinkendere hedder det sig, at rødvine fra Bourgogne sjældent hører til ens favoritvine fra starten, men at de oftest ender med at blive det. For vinene fra Bourgogne er væsentligt mere sensuelle, komplekse og raffinerede end andre rødvine – og det værdsættes oftest først, når du har fået mere erfaring med at identificere smagsnuancerne i rødvinen.

Bourgogne er opdelt i fem underregioner, der hver er kendt for deres særlige vine og druesorter. Her er Chablis og Mâconnais mest kendt for hvidvine skabt af Chardonnay-druer, mens Côte D’or er hjemstedet for nogle af Bourgogne’s mest legendariske rødvine, der er dyrket på Pinot Noir-druen. Især i den nordlige del af området, kaldet Côte de Nuits, finder du nogle af de bedste Pinot Noir-rødvine. Mod syd i Côte de Beaune dyrkes også Chardonnay-druer, hvorfor dette område både byder på rød- og hvidvine.

Lige syd for Côte D’or ligger Côte Chalonnaise. Området er ikke så kendt, men gemmer på flere gode hvid- og rødvine. Endelig helt mod syd ligger Plus Beaujolais, der rent administrativt regnes for en underregion til Bourgogne, men i mange vinkenderes øjne er et vindistrikt helt for sig selv. Sådan er det også hos Kjær og Sommerfeldt.

På den gastronomiske front er Bourgogne kendt for retter som Boeuf Bourgogne og coq au vin, der begge har den lokale rødvin som et centralt omdrejningspunkt. Det er også fra dette område, den kendte og meget stærke Dijon-sennep kommer fra. Området har endvidere en stor produktion af kirsebær. Lokalt er and med kirsebærsovs og en god flaske Bourgogne-rødvin derfor en klassisk og elsket ret.

Beaujolais – det lille, store vindistrikt

Beaujolais er et forholdsvist lille distrikt, der ligger på nogle lave bjerge med granitundergrund i den sydligste del af Bourgogne. Mest kendt er nok den særlige Beaujolais Nouveau, der er en helt ung rødvin, der sælges som et PR-stunt hvert år i november i vinbutikker verden over. Den har en lidt kunstig smag af bobletyggegummi, der slet ikke kommer smagsnuancemæssigt nær de ældre, traditionelle Beaujolais-vine, som du ellers finder hos os.

På grund af friskheden og dens tørstslukkende effekt, kalder mange Beaujolais for den eneste hvidvin, der kun fås som rødvin. Beaujolais-rødvinens særlige kendetegn fås fra Gamay Noir-druen, der stort set er den eneste drue, der anvendes i Beaujolais. Den giver en kraftig frugtagtig smag af mørke kirsebær og hindbær med smagsnoter af ferskner, violer og roser, oftest afsluttet med en peberagtig krydderismag til sidst.

Rhône, Languedoc og Provence helt mod syd

Helt mod syd og ud mod Middelhavet finder vi Rhône-dalen og endnu nærmere Middelhavet vinområdet Languedoc-Roussillon, samt Provence-området omkring Marseille. 

I Rhône-dalen er det især Syrah-druen, der spiller hovedrollen. Det er herfra nogle af verdens største og mest ”utæmmede” rødvine kommer. De kendetegnes af deres krydrede, mørke smag, som kan føles næsten som en smagsmæssig eksplosion at få i munden. Rhône-dalen er nok især kendt for Côtes-du-Rhône og mod syd for Châteauneuf-du-Pape.

Druevariationen er noget større i Languedoc-Roussillon-området, der for omkring et århundrede siden stod for næsten halvdelen af Frankrigs vinproduktion. Sammen med Provence er Languedoc-Roussillon kendt for en række gode rosé- og rødvine, der får deres særlige sydfranske smagsmæssige kendetegn af varmen fra det nærtliggende Middelhav. 

Franske rødvine hos Kjær og Sommerfeldt

Hos Kjær og Sommerfeldt finder du alle de kendte og elskede franske rødvine fra større og mindre producenter over hele Frankrig. Flere af producenterne har vi samarbejdet med i mange år og har derfor et nært forhold til dem. Det kan du nyde godt af som kunde hos os, da vi tit kan skaffe de franske vine, du ikke kan finde andre steder.

Så rul op til toppen af siden og start din helt egen franske vinrejse blandt vores mange spændende og velsmagende franske rødvine.