Indkøbskurv
Kurven er tom

Fransk rødvin


Kig dig igennem listen af franske vine, eller brug filterfunktionen til hurtigt at finde det du søger.
Fri fragt ved køb over 500,-

Nulstil alle filtre
Type
Land
Område
Vis flere
Distrikt
Vis flere
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Producent
Vis flere
Drue
Vis flere
Passer til
Vis flere
Årgang
Vis flere
Sortering:
Side 1 af 13 - (249 produkter)
Sortering:
Side 1 af 13 - (249 produkter)

 

Frankrig sætter standarden for rødvin


Frankrig har gennem tiderne frembragt noget af det mest fantastiske og forskelligartede rødvin, verden nogensinde har smagt. Det skyldes landets enestående geografi og vinbøndernes årelange tradition og ekspertise.

Det er faktisk paradoksalt, at Frankrig har sat sig så tungt på førersædet indenfor produktionen af rødvin. Frankrig er nemlig ikke et særlig optimalt vinland – men det er måske netop det som gør, at rødvin fra Frankrig er så fantastisk. Når kombinationen af de rigtige betingelser ramler ind i hinanden, får man efter manges mening den mest karakterfulde og velsmagende rødvin.

De klimatiske betingelser i Frankrig er meget forskellige. I nord er det alt for koldt til at dyrke vin, i syd gror vinen næsten for godt, og i de mellemliggende regioner er vejret så forskelligt fra år til år, at det kun er muligt at fremstille rødvin af den højeste kvalitet et par år i hvert årti. Til gengæld er de fleste enige om, at netop disse år resulterer i rødvin i verdensklasse.

Frankrig var allerede tidligt et land med orden i administrationen og et statsapparat der fungerede. Det resulterede i, at man fra 1600-tallet og nogle hundrede år frem havde en række fremsynede politikere og administratorer, som blandt andet satte standarder for produktionen af rødvin. Det førte til det system med appellationer, cru’er og krav til druesammensætninger, som i dag danner grundlaget for de fleste vinproducerende landes kvalitetsinddelinger.

På trods af dårlige år og mange marginale vinmarker, er Frankrig verdens næststørste vinproducent – kun overgået af Italien. I Frankrig dyrkes der vin på mere end en million hektar jord – det er som Sjælland og Fyn tilsammen – og der fremstilles hvert år omkring seks milliarder liter vin! Det understreger, hvor vigtigt det er, at man kan kende skidt fra kanel.