Indkøbskurv
Kurven er tom

Boutinot, La Côte Sauvage - Cairanne, Rhône Syd 2016

Frankrig Rhône Rhône Syd
Dyb, karakterfuld og kompleks fransk skønhed, med intense noter af røde bær, lakrids, vanille og mørk chokolade. Læs mere

Jeb Dunnuck
2016
90 Point
Wine Spectator
2015
92 Point
Wine Spectator
2014
90 Point
Vis flere

Dyb, karakterfuld og kompleks fransk skønhed, med intense noter af røde bær, lakrids, vanille og mørk chokolade. Læs mere

Oplagt til:


Grill og barbecue


Kalv


Mørkt fjerkræ


Okse


Vildt

179,00kr./stk

På lager
Køb for 500 kr. og opnå fri fragt
DKK 179.00

Oplagt til:


Grill og barbecue


Kalv


Mørkt fjerkræ


Okse


Vildt


Cairenne er en af den sydlige Rhônedals Cru’er, og kendt for sine karakter- og kraftfulde rødvine. Boutinots Cairenne, La Côte Sauvage, er fremstillet på fuldmodne Grenache-, Syrah- og Carignan-druer, høstet fra gamle vinstokke nordøst for Orange, hvor jordbunden består ler og kalksten. Gæringen bliver igangsat ved hjælp af vildgær, og vinen lagrer efterfølgende i 22 måneder, hovedsagelig i gamle franske egefade. Resultatet er en dyb og kompleks vin, med intense noter af røde bær, lakrids, vanille og mørk chokolade.   

Vinhuset Boutinot etablerede sig i Rhône i 1980 med den filosofi at skabe gode vine – vine der er drikkemodne, når de bliver frigivet, men som også udvikler sig med årene. Det er vine, der formidler sit terroir og i duft og smag fortæller om det sted i verden, vinstokken har stået.

Info
Druer Grenache, Syrah & Carignan.
Vinifikation 22 måneders lagring- hovedsagelig i gamle franske egefade.
Distrikt Rhône Syd
Område Rhône
Land Frankrig
Type Rødvin
Størrelse 75 cl
Alkohol 14,00 %
Lukning Kork
Download Produktinfo
Varenr. 1018769
Producent
Boutinot
Boutinot Boutinot etablerede sig i Rhône i 1980. Filosofien for vinhuset er at skabe gode vine – vine der er drikkemodne, når de bliver frigivet, men som også udvikler sig med årene, vine som er skabt til at nyde i selskab med god mad og som formidler deres eget terroir. Vine der i smag og duft fortæller os om det sted i verden vinstokken har stået. Om hvordan og hvor mange timer solen har varmet og modnet frugten. Om regnvejr og nattekulde. Om havets indflydelse. Om hvilke insekter der har summet i marken og levet i jorden under planten. Om menneskehænderne, der nænsomt har adskilt klaser fra stok tidligt om morgenen, mens druerne er kølige. Filosofien bag dette vinforetagende er, at god vin bliver til med tålmodighed og passion. Processen fra drue til flaske er præget af omstændighed, hvor mennesket griber mindst muligt ind i naturens rigdom. Formålet er at lave vine, der skaber glæde når de nydes i godt selskab og som understreger god gastronomi – dette er det simple etos for Boutinot, og det kommer ganske klart til udtryk, når man smager på vinene.