M. Chapoutier, Crozes-Hermitage - Les Meysonniers, Rhône Nord 2018
Frankrig
Rhône
Rhône Nord
Les Meysonniers består udelukkende af Syrah-druen og kommer fra vinstokke, der alle er over 25 år gamle. De sydvendte vinmarker er let kuperede, og består af en blanding af rullesten og grus. Alle druer høstes ved håndkraft. For at bevare så meget af frugten som muligt har vinene ikke lagret på egetræsfade. Har en meget intens purpurrød farve og en bouquet af røde frugter, som solbær og hindbær med en snert af violer. Smagen er fyldig og rund med en eftersmag af frugtkompot og vanille.
Anmeldelser
Vinbladet
Årgang 2018 "Mørk og frisk frugt med saftigt bærpræg med tobakstoner, blommer, blomster og et touch lakrids. Udmærket tæthed, moderat styrke, kultiveret sødme og pæn kølighed i helhedsindtrykket. Sund, tæt, saftig mundfrugt med flot dybde, delikat krydderi og velintegreret egetræ. Nydelig tanninstruktur, der på samme tid er blød og intens. Delikat, frisk og ambitiøs."
Info
Druer
Syrah
Vinifikation
Ikke fadlagret.
Dyrkning
Økologisk
Distrikt
Rhône Nord
Område
Rhône
Land
Frankrig
Type
Rødvin
Størrelse
75 cl
Alkohol
14,00 %
Lukning
Kork
Download
Produktinfo
Varenr.
1020316
Producent
M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.