Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom
Maison Louis Jadot, Beaujolais Lantignié - Domaine des Cristaux, Beaujolais 2019
Spar 30%

Maison Louis Jadot, Beaujolais Lantignié - Domaine des Cristaux, Beaujolais 2019

Frankrig Beaujolais
Saftig, vibrerende og aromatisk Beaujolais med appetitvækkende frugtsyre og bløde, men strukturgivende, tanniner. Læs mere

Gastromand
2019
Bedst til prisen
Gastromand
2019
VinAvisen
2019

Saftig, vibrerende og aromatisk Beaujolais med appetitvækkende frugtsyre og bløde, men strukturgivende, tanniner. Læs mere

Oplagt til:


Grill og barbecue


Gris


Lam


Okse

Før 135,00

95,00kr./stk

På lager
Køb for 501 kr. og opnå fri fragt
DKK 95.00

Oplagt til:


Grill og barbecue


Gris


Lam


Okse

Smagsprofil

Lav Høj
Frugt ?
Krop ?
Sødme ?
Syre ?
Alkohol ?

Beaujolais Lantignié - Domaine des Cristaux

Mørk, vibrerende og aromatisk Gamay med appetitvækkende frugtsyre og bløde, men strukturgivende, tanniner. Den perfekte rødvin til at nyde i store, afkølede slurke i sig selv eller til et lækkert måltid med grillet kød.

Frugtrig Gamay fra Lantignié

Louis Jadots Beaujolais er fra vingården Domaine des Cristaux i Lantignié. Lantignié ligger i hjertet af Beaujolais-Village-appellationen nordvest fra Regnié, omtrent ti kilometer fra den berømte Cru Morgon. Beaujolais er kendt for sine granitholdige jorde og her i Lantignié er jordbunden desuden rig på kvarts og fluorit, sand og sten. Gamay-druen modner tidligt og beskæres ofte til lave busklignende stokke for at minimere den kraftige vækst. Vinstokkene er plantet på jævnt skrånende bakker med østvendt soleksponering i en højde, der er ca. 350 meter over havoverfladen.

Alt i alt optimale vilkår for Gamay-druen, idet de udpinende jorde bringer den fine elegante frugt frem i den færdige vin.

Saftig rødvin til grillede kødretter

Louis Jadots saftige Beaujolais byder på ren og forfriskende frugtsyre og intense røde bærnoter med brombær, ribs og hyldebær samt et hint af sød lakrids. I næsen har vinen et flor af intens frugt og violer. Vinen kan nydes nu, men vil udvikle sig flot de næste par år.

Perfekt til grillet kød

Beaujolais Lantignié er en frugtrig, let og læskende rødvin med en livgivende syre, der kan give modspil til de fleste kødretter fra grillen med oksekød, lam og svinekød. Vinen vil også være et frækt valg til en god hjemmelavet burger. Vinen skal drikkes til den kølige side – gerne 14-15 grader.

Læs hele beskrivelsen

Anmeldelser

Gastromand

Bedst til prisen Årgang 2019 "Rhône-næse! Garrique, mørke bær og "uhmm". Også en lille likørtone, der får mig til at overveje Spanien og noget garnacha. Hmmmm ... I munden er der rustikke tanniner og noget lakridset. Saftig, let vin."

Gastromand

Årgang 2019 "Rhône-næse! Garrique, mørke bær og "uhmm". Også en lille likørtone, der får mig til at overveje Spanien og noget garnacha. Hmmmm ... I munden er der rustikke tanniner og noget lakridset. Saftig, let vin."

VinAvisen

Årgang 2019 "Med denne specielle Beaujolais-rødvin er vi langt borte fra efterårets saftige og spinkle Beaujolais Nouveau. Den her vin har en god frugtfylde og smag af druen Gamay, en fin, let krydring og en lille sødme. Giv den gerne lidt luft et par timer før måltidet ved at plaske den over i en karaffel."

Se flere anmeldelser
Info
Druer Gamay
Vinifikation Traditionel burgundisk vinifikation
Område Beaujolais
Land Frankrig
Type Rødvin
Størrelse 75 cl
Alkohol 14,00 %
Lukning Kork
Download Produktinfo
Varenr. 1020703
Producent
Maison Louis Jadot
Maison Louis Jadot Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.