Maison Louis Jadot, Bourgogne Rouge - Le Chapitre,Domaine Gagey, Bourgogne 2015
Smagsprofil
Lav | Høj | ||||||
Frugt | |||||||
Krop | |||||||
Sødme | |||||||
Syre | |||||||
Alkohol |
Louis Jadot, Le Chapitre, Domaine Gagey
Moden, elegant og kompleks Pinot Noir fra den eftertragtede og top-anmeldte årgang 2015. Et flot eksemplar, der byder på årgangens bløde fylde og begyndende modningstegn, som optræder som rige, generøse smagsnuancer i den færdige vin. Det velrenommerede Bourgogne-hus Louis Jadot har givet os en unik mulighed for at sælge dette begrænsede parti til en rigtig fin pris.
Domaine Gagey
Druerne til Le Chapitre kommer fra den nordligste del af Côte de Nuits i landsbyen Chenôve. Le Chapitre-vinmarkerne tilhører Gagey-familien, der har administreret Louis Jadot i generationer. Vinstokkene er af ældre dato – to tredjedele af dem blev plantet helt tilbage i 1953. De er således lavtydende, men druerne er altid af utrolig høj kvalitet. Druerne håndplukkes og sorteres i hånden og gærer i 3-4 uger med to daglige nedskubninger af "hatten", den mængde af drueskaller der samler sig i toppen af gæringskarrene. Efter end gæring lagrer vinen 18 måneder i egefade, hvoraf en tredjedel er nye.
Bourgogne rouge i drikkemoden årgang
Med Le Chapitre får du en generøs og voluminøs Pinot Noir i sin allerbedste alder. Den pågående, ungdommelige frugt er aftaget, hvilket har åbnet for et sandt overflødighedshorn af duft- og smagsindtryk. I glasset har vinen en flot farvetæthed, og slynger du vinen rundt, vil du hvirvles ind i dens indbydende duftunivers, der bl.a. byder på kanel, blomme og appelsinskal. I smagen mødes du af et væld af modne, røde bær, en fin, afrundet frugtsyre med en god længde og en eftersmag med komplekse lag af juleagtige krydderier og chokolade. En fyldig, harmonisk og lidt ekspressiv smagsoplevelse, der byder op til endnu en slurk.
Perfekt til det rustikke køkken
Vinens modne stil gør den oplagt til en stor vifte af retter og også i stand til at klare en vis rusticitet fra madens side. En flot ledsager til kylling eller efterårets retter med mørkt fjerkræ og vildt.