Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom
Maison Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Rouge, Bourgogne 2018
Spar 34%

Maison Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Rouge, Bourgogne 2018

Frankrig Bourgogne
Elegant og ekstremt velsmagende vin på druerne Pinot Noir og Gamay fra en af de mest velansete Bourgogne-producenter. Læs mere

James Suckling
2017
90 Point
Gastromand
2017
VinAvisen
2017
Vis flere

Elegant og ekstremt velsmagende vin på druerne Pinot Noir og Gamay fra en af de mest velansete Bourgogne-producenter. Læs mere

Oplagt til:


Aperitif


Fransk landkøkken


Gris


Kalv


Lyst fjerkræ


Vegetariske retter

Før 149,00

99,00kr./stk

På lager
Køb for 501 kr. og opnå fri fragt
DKK 99.00

Oplagt til:


Aperitif


Fransk landkøkken


Gris


Kalv


Lyst fjerkræ


Vegetariske retter

Smagsprofil

Lav Høj
Frugt ?
Krop ?
Sødme ?
Syre ?
Alkohol ?

Coteaux Bourguignons Rouge

Elegant, delikat og saftig. Coteaux Bourguignons Rouge fra den verdenskendte vinproducent Louis Jadot, er et enestående eksempel på, hvad den 'nye' Coteaux Bourguignons-appellation formår. Denne særlige appellation dækker stort set hele Bourgogne og Beaujolais. Den er skabt for at give vinmagerne i disse to hæderkronede vinområder mulighed for at skabe nye blandingsvine af de klassiske, lokale druer.

I dette tilfælde har Bourgogne-mesteren fra Côte d’Or taget Pinot Noir-druer fra sine vinmarker på de kalk- og lerholdige skråninger i Bourgogne og blandet dem med Gamay-druer fra gamle vinstokke dyrket på de granitholdige marker i Beaujolais.

Saftig smagsoplevelse

Resultatet er en flot, let og saftig rødvin, der byder på smukke karakteristika fra begge terroir. I bouqueten breder der sig en sommerlig aroma med masser af duft af hindbær, kirsebær og jordbær i skøn forening med duften af sommerblomster og et lille strejf af krydderurter. Smagen er læskende frisk med masser af smag fra modne røde bær tilsat lette krydrede nuancer.

Velegnet til grill, fjerkræ, pasta og fisk

Coteaux Bourguignons Rouges sommerlige friskhed gør den velegnet til f.eks. barbecue-marinerede grillretter, samt retter med grisekød, fjerkræ og pasta som hovedingrediens. Også en god, hjemmelavet italiensk inspireret pizza og fiskeretter, passer vinen til. Vinen er også en oplagt terrass- og sofavin, som bør nydes let afkølet.

Læs hele beskrivelsen

Anmeldelser

James Suckling

90 Point Årgang 2017 "Fresh and very clean with sliced-strawberry and light cherry aromas and flavors. Medium body, firm yet light tannins and a clean finish. Bright and balanced. Blend of pinot noir and gamay."

Gastromand

Årgang 2017 "Pæn og forventningsskabende næse af mørke bær. Ganske kraftig mund med mærkbare tydelige tanniner. Rank og vellavet vin, der gerne vil have lidt mad. Super godt køb til tilbudsprisen."

VinAvisen

Årgang 2017 "En flot rødvin med god og fyldig druesmag, tydeligt Pinot Noir. Plask den gerne over i en karaffel, så den får lidt luft."

VinAvisen

Årgang 2016 "Let og delikat rødvin på druerne Pinot Noir og Gamay med god Bourgogne-karakter. Den har frisk frugt, beherskede procenter, bløde tanniner, en lille sødme og en lang eftersmag. En vin, der er nem at drikke."

Flaskehalsen

Årgang 2016 "Beaujolais-druen Gamay er her sat sammen med Pinot Noir, og smagsmæssigt rammer de en aldeles fortrinlig smag, der smagsmæssigt byder på en frisk men fyldig og saftig stil. Det er sommerbær og sommersaft, der får et lille men velfungerende modspil af syre og krydderi og med en behersket alkoholprocent på 12. Dette er en let, rar, charmerende og læskende rødvin."

Se flere anmeldelser
Info
Druer Ca. 70% Gamay, 30% Pinot Noir
Vinifikation Gæring og lagring i rustfri ståltanke
Område Bourgogne
Land Frankrig
Type Rødvin
Størrelse 75 cl
Alkohol 13,00 %
Lukning Kork
Download Produktinfo
Varenr. 1021383
Producent
Maison Louis Jadot
Maison Louis Jadot Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.