Smagsprofil
Lav | Høj | ||||||
Frugt | |||||||
Krop | |||||||
Sødme | |||||||
Syre | |||||||
Alkohol |
Syrah 229 - Sélection Parcellaire
Denne saftige og smagsfyldte Syrah fra Languedoc er en del af en særlig serie, hvis navn stammer fra druens vækstcyklus. Fra blomstringen til høst af Syrah-druerne er der gået præcis 229 dage. DE VISU-vinene i serien er udviklet ud fra en dyb respekt for jorden og er resultatet af en lang proces, lige fra det rigtige valg af vinmark til den nøje udvælgelse af druerne. Fremstillingsprocessen er foregået med stor akkuratesse samt masser af opmærksomhed og knowhow. Resultatet er vine med et helt unikt udtryk, som udviser tydelige karakteristika fra druer såvel som vinmarker. Og det kan smages i hvert eneste glas.
Smagenoter
Syrah 229 har en meget dyb, rubinrød farve med violette strejf. Næsen er fyldig med intense og komplekse aromaer af sorte kirsebær, cedertræ og blåbær. Det er en stor vin med en fyldig krop og en koncentreret smag. Helhedsindtrykket er saftigt, og tanninerne er silkebløde. Finishen er lang og byder på delikate noter af lakrids og let pebrede noter.
Optimale vækstbetingelser
Syrah-druen er en af de mest kraftfulde, frodige og krydrede druesorter overhovedet. Den er tilpasset middelhavsklimaet og de stejle, solrige skråninger, den vokser på. Druen er dyrket i Rhône-dalen siden romertiden og vokser på sydvendte skråninger i ler- og kalkholdig jord. Med varme, solrige og tørre somre er områdets klimabetingelser perfekte til at lade Syrah-druen nå sin optimale modenhed, samtidig med at dens naturlige elegance og balance bevares.
Fremstilling og lagring
Efter at være blevet høstet om natten, afstilkes druerne og koldmacereres, før gæringen påbegyndes. Denne proces er designet til at udtrække mest mulig aroma og smag fra druerne. Fermenteringen foregår over 15 dage ved en temperatur på 28/30°C i cementtanke. Mosten overhældes jævnligt. Vinen ligger på sit bundfald i de store tanke, før den filtreres omhyggeligt og aftappes på flaske.
Flot akkompagnement til retter med kød
Denne Syrah smager godt til mange typer mad, men er særlig velegnet til retter med kød, f.eks. indbagt oksemørbrad, krydrede saucer/dips og feta.