Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

FRANSK RØDVIN

Hjemland for de mest berømte rødvine i verden
Nulstil alle filtre Filtrer efter Filtre brugt:
  • Frankrig X
  • Bordeaux X
Type
Land
Område
Vis flere
Vis flere
Distrikt
Vis flere
Vis flere
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Vis flere
Producent
Drue
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Vis flere
Vis flere
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Mængdepris

Château du Vieux Guinot - La Chartreuse, Bordeaux, Saint-Emilion 2018

Frankrig Bordeaux Saint-Émilion

Flot, dyb kirsebærrød farve med en moden bouquet af ribs og solbær. Læs mere
Drue
80% Merlot og 20% Cabernet Franc.
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Kalv. Lyst fjerkræ. Mørkt fjerkræ. Vildt.
Pris ved 6 stk

99,00kr./stk

Spar i alt 300,00 kr.
Se flere priser

Château Haut-Moulin, Vieille Vigne, Bordeaux 2017

Frankrig Bordeaux

Forrygende all-round Bordeaux-vin med to flotte guldmedaljer. Læs mere
Drue
85 % Merlot og 15 % Cabernet Sauvignon
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Kalv. Mørkt fjerkræ. Okse. Ost. Vildt.

119,00kr./stk

Château Rocher-Calon, Bordeaux, Montagne-Saint-Emilion 2017

Frankrig Bordeaux Montagne-Saint-Émilion

Elegant, feminin og samtidig med en kant, der gør vinen til en klassisk Saint-Émilion. Læs mere
Drue
90% Merlot & 10% Cabernet Franc
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fransk landkøkken. Kalv. Lam. Mørkt fjerkræ. Okse.

139,00kr./stk

Château de Ricaud, Bordeaux, Cadillac, Côtes de Bordeaux 2016

Frankrig Bordeaux Côtes de Bordeaux

Imponerende vin med imponerende rygrad og perfekt integrerede tanninger og en blød, smidig, og lidt kødfuld stil. Læs mere
Drue
80% Merlot, 12% Cabernet, 3% Cabernet Franc og 5% Petit Verdot
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Lam. Okse. Ost. Vildt.

139,00kr./stk

Château Beaulieu, Bordeaux, Lalande-de-Pomerol 2016

Frankrig Bordeaux Lalande-de-Pomerol

Elegant, medium fyldig vin fra Pomerols "lillebror" med masser af frugt i den afrundede smag. Læs mere
Drue
80% Merlot & 20% Cabernet Franc
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Kalv. Okse. Grill og barbecue.

159,00kr./stk

Château Roland La Garde, Tradition, Bordeaux, Côtes de Blaye 2016

Frankrig Bordeaux Côtes de Blaye

En stor vinoplevelse! Flot Bordeaux-blend, med stort gemmepotentiale. Læs mere
Drue
80 % Merlot og 20 % Cabernet Sauvignon
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fransk landkøkken. Gris. Lam. Mørkt fjerkræ. Okse.

165,00kr./stk

Château Roc Saint-Michel- Grand Cru, Bordeaux, Saint-Emilion 2014

Frankrig Bordeaux Saint-Émilion

Klassisk og elegant Saint-Émilion Grand Cru-vin med fin frugt og rig bouquet. Læs mere
Drue
70% Merlot & 30% Cabernet Franc
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Vildt. Ost. Mørkt fjerkræ. Kalv.

179,00kr./stk

Le Haut-Médoc de Haut-Bages Libéral 2015

Frankrig Bordeaux Haut-Médoc

Elegant vin, klassisk Pauillac-stil, på 60% Cabernet Sauvignon og 40% Merlot. Læs mere
Drue
60% Cabernet Sauvignon og 40% Merlot
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Fransk landkøkken. Grill og barbecue. Kalv. Mørkt fjerkræ. Okse.

189,00kr./stk

Château du Vieux Guinot - Grand Cru, Bordeaux, Saint-Emilion 2015

Frankrig Bordeaux Saint-Émilion

Vinen har en fantastisk bouquet af røde frugter, kirsebær og fornemmes en anelse "toasted". Læs mere
Drue
80% Merlot & 20% Cabernet Sauvignon
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Flødebaserede retter. Kalv. Okse. Ost. Vildt.

199,00kr./stk

Château La Garde Rouge, Bordeaux, Pessac-Leognan 2016

Frankrig Bordeaux Pessac-Leognan

Anmelderrost, koncentreret, fyldig og elegant rødvin med noter af chokolade, brombær og tobak. Læs mere
Wine Enthusiast:
93 Point
Wine Enthusiast
93 Point
Drue
65% Cabernet Sauvignon & 35% Merlot
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Fransk landkøkken. Kalv. Okse. Vildt.

239,00kr./stk

Château La Garde Rouge, Bordeaux, Pessac-Leognan 2017

Frankrig Bordeaux Pessac-Leognan

Anmelderrost, koncentreret, fyldig og elegant rødvin med noter af chokolade, brombær og tobak. Læs mere
Drue
65% Cabernet Sauvignon & 35% Merlot
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Fransk landkøkken. Kalv. Okse. Vildt.

239,00kr./stk

Drue
Cabernet Sauvignon & Merlot
Smag
Kraftig og intens

255,00kr./stk

Château La Garde Rouge, Bordeaux, Pessac-Leognan 2014

Frankrig Bordeaux Pessac-Leognan

Anmelderrost, koncentreret, fyldig og elegant rødvin med noter af chokolade, brombær og tobak. Læs mere
Wine Enthusiast:
92 Point
Vinum Wine Enthusiast:
16 / 20
Wine Enthusiast
92 Point
Vinum Wine Enthusiast
16 / 20
Drue
65% Cabernet Sauvignon & 35% Merlot
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Kalv. Fransk landkøkken. Okse. Vildt.

259,00kr./stk

Grand Vin de Château Ricaud, Cadillac, Côtes de Bordeaux 2015

Frankrig Bordeaux Côtes de Bordeaux

Elegant og sofistikeret. Læs mere
Tim Atkins:
91 Point
Wine Enthusiast:
91 Point
Tim Atkins
91 Point
Wine Enthusiast
91 Point
Drue
70% Cabernet Sauvignon & 30% Merlot
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Vildt. Okse. Lam.

259,00kr./stk

Grand Vin de Château Ricaud, Cadillac, Côtes de Bordeaux 2016

Frankrig Bordeaux Côtes de Bordeaux

Elegant og sofistikeret. Læs mere
Drue
70% Cabernet Sauvignon & 30% Merlot
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Vildt. Okse. Lam.

259,00kr./stk

Château Le Boscq - Cru Bourgeois, Bordeaux, Saint-Estèphe 2016

Frankrig Bordeaux Saint-Estèphe

Topanmeldt Bordeaux-vin med fylde, stilfuld struktur og en dybrød farve. Læs mere
Wine Enthusiast:
94 Point
The Wine Cellar Insider:
91 Point
Wine Enthusiast
94 Point
The Wine Cellar Insider
91 Point
Drue
60% Merlot, 26% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot & 2% Cabernet Franc
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Fransk landkøkken. Kalv. Okse. Vildt.

259,00kr./stk

Château Le Boscq - Cru Bourgeois, Bordeaux, Saint-Estèphe 2017

Frankrig Bordeaux Saint-Estèphe

Topanmeldt Bordeaux-vin med fylde, stilfuld struktur og en dybrød farve. Læs mere
Drue
60% Merlot, 26% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot & 2% Cabernet Franc
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Fransk landkøkken. Kalv. Okse. Vildt.

259,00kr./stk

Château Fontarney, Bordeaux, Margaux 2016

Frankrig Bordeaux Margaux

Granatrød rødvin fuld af saft og kraft. Læs mere
Drue
54% Cabernet Sauvignon & 46% Merlot
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Okse. Ost. Vildt.

259,00kr./stk

Sarget de Gruaud Larose, 2. vin fra 2. Cru Classé, Bordeaux, Saint-Julien 2017

Frankrig Bordeaux Saint-Julien

Sarget de Gruaud Larose har den feminine elegance der kendetegner en vin fra Saint-Julien. Læs mere
Drue
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot & Malbec
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Fransk landkøkken. Gris. Mørkt fjerkræ. Okse.

269,00kr./stk

Château Pedesclaux, Fleur De Pedesclaux - 2. vin fra 5. Cru Classé, Bordeaux, Pauillac 2016

Frankrig Bordeaux Pauillac

Drue
50% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot og 5% Cabernet Franc
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Flødebaserede retter. Fransk landkøkken. Gris. Lam. Okse.

269,00kr./stk


 

Alle kender Frankrig som landet med den gode mad og den gode vin. Især rødvinen er berømmet og vi husker den fra vores ferier, hvor den franske stemning og kultur tilfører rødvinen et ekstra krydderi.

Franskmændene tager vin og mad alvorligt. Således er besøg hos lokale gourmetrestauranter og vinbønder et fast indslag på skoleskemaet. Her lærer franske børn fra helt små glæderne ved god, fransk mad og med alderen, lærer de også at værdsætte de lokale franske vine. Således findes der stadig franskmænd, der er så fanatiske, at de aldrig har smagt andre vine end de lokale – og ikke ønsker at gøre det. Vin er lige så indgroet en del af deres identitet, som det lokale fodboldhold er for mange englændere.

Frankrig er en stormagt inden for vin

Stort set al lovgivning, klassifikation og måden at dyrke vin på i dag, stammer fra Frankrig. Franskmændenes erfaring med vindyrkning har således dannet grundlaget for vindyrkningen i mange andre lande, ligesom vin de fleste steder navngives på samme måde som i Frankrig.

Navngivningen skyldes en særlig forordning kaldet Appellation d’Orgine Contrôlée (AOC), der blev indført efter omfattende snyd med at sælge billig vin som dyre mærker tilbage i 1930’erne. AOC definerer de forskellige vindistrikter i Frankrig og hvordan vinen skal produceres på det sted. Det er årsagen til, at franske vine i dag kendes på oprindelsesstedet og ikke på de druer, der indgår i vinen.

Det franske rødvinskompas

Områder som Bordeaux og Bourgogne og til dels Beaujolais er indprentet som nogle af de bedste rødvinsdistrikter overhovedet i verden. Men også i mange andre af de franske vindistrikter, finder vi spændende rødvine, der er værd at lære nærmere at kende. Lad os tage en tur kompasset rundt til nogle af de mest kendte rødvinsdistrikter i Frankrig.

Bordeaux – rødvinens mekka mod sydvest

Mod sydvest ud mod Atlanterhavet, finder vi Bordeaux. Området er placeret lige omkring halvvejs mellem Nordpolen og Ækvator og er et af de største vindistrikter i verden. Med 117.500 hektarer vinmarker er det fire gange større end Bourgogne og større end de samlede vinarealer i hele Tyskland.

Bare navnet i sig selv bringer straks tankerne hen på de gode rødvine, der er skabt af de to fremtrædende druesorter i området: Cabernet Sauvignon og Merlot. De anvendes i forskellige blandingsforhold til de fleste rødvine fra Bordeaux. Undertiden iblandet Cabernet Franc, der siges at give Bordeaux-rødvine deres særlige aroma og smagsnoter af violer og krydderier. Andre valg er druer som Malbec og Petit Verdot, der begge er mindre udbredt rent dyrkningsmæssigt, men meget værdsat for deres særlige smagsmæssige karakteristika i en række rødvine fra Bordeaux-området.

Lokalt spiller rødvinen også en meget vigtig rolle i maden. De røde Bordeaux-vine smager fantastisk til okse- og lammekød, samt til and. Særlig yndet er den såkaldte à la bordelaise-tilberedning af okse- og lammekød. Det betyder, at kødet er tilberedt som en simreret i en sauce af rødvin, skinke, smør, skalotteløg, timian og persille.

Bourgogne – hjemstedet for Pinot Noir mod øst

Hvor det er vinslottet, arrogancen og aristokratiet, der er i centrum i Bordeaux, er det landarbejderen og ydmygheden, der er det i Bourgogne. Det ses også på ejerskabet af vinmarkerne. For i Bourgogne er den enkelte vinmark fordelt ligeligt mellem alle de lokale vinproducenter helt ned på vinstok-niveau. Sådan har det været siden den franske revolution. Derfor er det også stedet og ikke slottet eller ejeren, der fremgår af etiketterne på vinen.

Blandt vinkendere hedder det sig, at rødvine fra Bourgogne sjældent hører til ens favoritvine fra starten, men at de oftest ender med at blive det. For vinene fra Bourgogne er væsentligt mere sensuelle, komplekse og raffinerede end andre rødvine – og det værdsættes oftest først, når du har fået mere erfaring med at identificere smagsnuancerne i rødvinen.

Bourgogne er opdelt i fem underregioner, der hver er kendt for deres særlige vine og druesorter. Her er Chablis og Mâconnais mest kendt for hvidvine skabt af Chardonnay-druer, mens Côte D’or er hjemstedet for nogle af Bourgogne’s mest legendariske rødvine, der er dyrket på Pinot Noir-druen. Især i den nordlige del af området, kaldet Côte de Nuits, finder du nogle af de bedste Pinot Noir-rødvine. Mod syd i Côte de Beaune dyrkes også Chardonnay-druer, hvorfor dette område både byder på rød- og hvidvine.

Lige syd for Côte D’or ligger Côte Chalonnaise. Området er ikke så kendt, men gemmer på flere gode hvid- og rødvine. Endelig helt mod syd ligger Plus Beaujolais, der rent administrativt regnes for en underregion til Bourgogne, men i mange vinkenderes øjne er et vindistrikt helt for sig selv. Sådan er det også hos Kjær og Sommerfeldt.

På den gastronomiske front er Bourgogne kendt for retter som Boeuf Bourgogne og coq au vin, der begge har den lokale rødvin som et centralt omdrejningspunkt. Det er også fra dette område, den kendte og meget stærke Dijon-sennep kommer fra. Området har endvidere en stor produktion af kirsebær. Lokalt er and med kirsebærsovs og en god flaske Bourgogne-rødvin derfor en klassisk og elsket ret.

Beaujolais – det lille, store vindistrikt

Beaujolais er et forholdsvist lille distrikt, der ligger på nogle lave bjerge med granitundergrund i den sydligste del af Bourgogne. Mest kendt er nok den særlige Beaujolais Nouveau, der er en helt ung rødvin, der sælges som et PR-stunt hvert år i november i vinbutikker verden over. Den har en lidt kunstig smag af bobletyggegummi, der slet ikke kommer smagsnuancemæssigt nær de ældre, traditionelle Beaujolais-vine, som du ellers finder hos os.

På grund af friskheden og dens tørstslukkende effekt, kalder mange Beaujolais for den eneste hvidvin, der kun fås som rødvin. Beaujolais-rødvinens særlige kendetegn fås fra Gamay Noir-druen, der stort set er den eneste drue, der anvendes i Beaujolais. Den giver en kraftig frugtagtig smag af mørke kirsebær og hindbær med smagsnoter af ferskner, violer og roser, oftest afsluttet med en peberagtig krydderismag til sidst.

Rhône, Languedoc og Provence helt mod syd

Helt mod syd og ud mod Middelhavet finder vi Rhône-dalen og endnu nærmere Middelhavet vinområdet Languedoc-Roussillon, samt Provence-området omkring Marseille. 

I Rhône-dalen er det især Syrah-druen, der spiller hovedrollen. Det er herfra nogle af verdens største og mest ”utæmmede” rødvine kommer. De kendetegnes af deres krydrede, mørke smag, som kan føles næsten som en smagsmæssig eksplosion at få i munden. Rhône-dalen er nok især kendt for Côtes-du-Rhône og mod syd for Châteauneuf-du-Pape.

Druevariationen er noget større i Languedoc-Roussillon-området, der for omkring et århundrede siden stod for næsten halvdelen af Frankrigs vinproduktion. Sammen med Provence er Languedoc-Roussillon kendt for en række gode rosé- og rødvine, der får deres særlige sydfranske smagsmæssige kendetegn af varmen fra det nærtliggende Middelhav. 

Franske rødvine hos Kjær og Sommerfeldt

Hos Kjær og Sommerfeldt finder du alle de kendte og elskede franske rødvine fra større og mindre producenter over hele Frankrig. Flere af producenterne har vi samarbejdet med i mange år og har derfor et nært forhold til dem. Det kan du nyde godt af som kunde hos os, da vi tit kan skaffe de franske vine, du ikke kan finde andre steder.

Så rul op til toppen af siden og start din helt egen franske vinrejse blandt vores mange spændende og velsmagende franske rødvine.