Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

AMARONE

Kraftig, fyldig og smagfuld
Filtrer efter
Type
Land
Område
Distrikt
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Vis flere
Producent
Drue
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Vis flere
Vis flere
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Spar 36%

Tommasi, Amarone della Valpolicella - Il Sestante, Veneto 2016

Italien Veneto

Fyldig, autentisk, sofistikeret enkeltmarks-Amarone fra legendariske Tommasi. Læs mere
Gastromand:
BEDSTE Julevin
VinAvisen:
Gastromand
BEDSTE Julevin
VinAvisen
Drue
70 % Corvina, 25 % Rondinella & 5 % Molinara.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Italiensk mad. Okse. Vildt. Gris. Mørkt fjerkræ.

Før 359,00

229,00kr./stk

Mængdepris

Zenato, Amarone della Valpolicella Classico, Veneto 2016

Italien Veneto

Zenatos Amarone har en fabelagtig intensitet, nuancerigdom og dybde. Læs mere
Vinous Media:
94 Point
Vinous Media
94 Point
Drue
80% Corvina, 10% Rondinella, 10% Oseleta og Croatina
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Grill og barbecue. Mørkt fjerkræ. Okse. Vildt.
Pris ved 6 stk

349,00kr./stk

Spar i alt 660,00 kr.
Se flere priser
Mængdepris

De Buris Amarone Riserva della Valpolicella Classico, DOC 2008

Italien Veneto

Eminent, tør og velstruktureret Amarone med flotte duftnoter af sød tobak, kaffe, mynte, og nelliker. Læs mere
Wine Spectator:
93 Point
James Suckling:
95 Point
Wine Spectator
93 Point
James Suckling
95 Point
Drue
Corvina (62%), Corvinone (25%), Rondinella (5%) og Oseleta (8%).
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Okse. Ost. Vildt.
Pris ved 3 stk

1.599,00kr./stk

Spar i alt 2.100,00 kr.
Se flere priser

Tajapiera, Amarone della Valpolicella, Veneto 2017

Italien Veneto

Uendelig fløjlsblød og dyb, vibrerende mørk i farven, fed og fyldig og utrolig flot afrundet. Læs mere
Drue
Corvina, Rondinella & Molinare.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Italiensk mad. Lam. Okse. Vildt.

249,00kr./stk

Tommasi, Amarone della Valpolicella Classico, Veneto 2016

Italien Veneto

Tør og kraftig Amarone med en blød og let behagelig bitter eftersmag. Læs mere
James Suckling:
94 Point
Vinous Media:
93 Point
James Suckling
94 Point
Vinous Media
93 Point
Drue
50 % Corvina Veronese, 30 % Rondinella, 15 % Corvione & 5 % Molinara.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Italiensk mad. Okse. Vildt.

389,00kr./stk

Domini Del Leone, Amarone Della Valpolicella, Veneto 2012

Italien Veneto DOCG Amarone

Elegant, intens, kompleks og fløjlsblød Amarone med modne blommer, krydderier og tørret frugt. Læs mere
Drue
Corvina, Corvinone, Rondinella
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Grill og barbecue. Gris. Lam. Okse. Ost. Vegetariske retter. Vildt.

479,00kr./stk

Tommasi, Amarone della Valpolicella Classico - Ca' Florian Riserva, Veneto 2012

Italien Veneto

Enestående rødvin med enorm Amarone-personlighed, stor, kompleksitet og elegance med smagsdybder af sort frugt. Læs mere
James Suckling:
94 Point
Vinous Media:
94 Point
James Suckling
94 Point
Vinous Media
94 Point
Drue
75 % Corvina, 20 % Rondinella & 5 % Corvinone.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Italiensk mad. Okse. Vildt.

699,00kr./stk

Tommasi, Amarone della Valpolicella Classico, Veneto, Magnum 2015

Italien Veneto

Tør og kraftig Amarone med en blød og let behagelig bitter eftersmag. Læs mere
Drue
50 % Corvina Veronese, 30 % Rondinella, 15 % Corvione & 5 % Molinara.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Italiensk mad. Okse. Vildt.

725,00kr./stk

Tommasi, Amarone della Valpolicella Classico, Veneto, Magnum 2016

Italien Veneto

Tør og kraftig Amarone med en blød og let behagelig bitter eftersmag. Læs mere
James Suckling:
94 Point
Vinous Media:
93 Point
James Suckling
94 Point
Vinous Media
93 Point
Drue
50 % Corvina Veronese, 30 % Rondinella, 15 % Corvione & 5 % Molinara.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Italiensk mad. Okse. Vildt.

725,00kr./stk

Type:
Rødvin
Stand:
A
Lagerstatus:
2 flasker
Str:
75 cl
Absolut ikon-vin fra kultproducenten Dal Forno. Læs mere
Parkers Wine Advocate:
97 Point
Wine Spectator:
95 Point
Parkers Wine Advocate
97 Point
Wine Spectator
95 Point
Drue
60 % Corvina, 20 % Rondinella, 10 % Croatina & 10 % Oseleta.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Grill og barbecue. Italiensk mad. Lam. Ost. Vildt.

1.995,00kr./stk


De fleste kender formentlig rødvinen Amarone – i det mindste af navn. Det er i hvert fald ofte den, talen falder på, når man taler om rødvin til julemaden. Men Amarone er også meget andet.

Rødvinen produceres af tørrede druer – nogle har endda fået lov at hænge så længe på vinplanten, at de er modnet og begyndt at tørre ud. Det øger restsukkeret i druerne og er med til at give vinen en ekstra delikat og sveske-agtig, sødmefuld smag, der passer eminent til kraftige madretter med nogen eller megen fedme. Amarone-vin har en karakteristisk, behagelig og let bitter eftersmag, som har givet den sit navn. ”Amaro” betyder nemlig bitter på italiensk. Brugen af tørre druer giver i øvrigt vinen en meget dyb rød, nærmest sort farve og en fyldig kraftig konsistens.

Det er mere reglen end undtagelsen, at Amarone-vine har en forholdsvis høj alkoholprocent. Den kommer aldrig under – og er oftest væsentligt højere end – 14 %.

En populær vin i Danmark

Indtil omkring 1950’erne blev der ikke produceret nævneværdige mængder af Amarone til kommercielt brug. Men i takt med, at efterspørgslen på den sødmefulde Amarone-vin er vokset, er produktionen gået op. Populariteten tog et stort spring i løbet af 1980’erne, og Amarone blev meget udbredt i Skandinavien, Tyskland og USA, hvor den fortsat er meget populær.

 

I dag produceres der i omegnen af 14 millioner flasker Amarone hvert år. Heraf bliver de cirka 4 % solgt herhjemme. Det svarer til lige omkring én flaske Amarone for hver 10 danskere.

Prisniveauet er naturligvis fulgt med efterspørgslen, og derfor hører Amarone ikke til de billigste vine. Det er dog fortsat muligt at få en god Amarone til en relativ fornuftig pris. Er du på jagt efter et billigere alternativ, kandu gå efter en Ripasso-vin, der også kaldes Amaronens lillebror. Det skyldes, at Ripasso-vine er produceret på resterne af Amarone-drueblandingen.

Druernes vej til Amarone

Amarone-vin fremstilles af en særlig blanding af lokale druer fra Veneto-distriktet, som ligger lige nord for Venedig i det øverste nordøstlige hjørne af Italien. De fleste Amarone-vine består således af op til 95% Corvina-druer, og op til 50 % af druesorterne Rondinella, Corvinone og Molinara. Oftest anvendes alle fire druesorter i blandingen, men andelen af Corvina-druer er altid størst.

Andre lokale druesorter, der er tilladte i Veneto-distriktet, må også blandes i vinen i en mængde på op til maksimalt 15 % af drueblandingen.

Druerne tørres frem til december

Druerne får oftest lov til at modne helt på vinstokken. Efter høsten lægges de til tørring frem til begyndelsen af december. Under tørringen fjernes vandet fra druerne, samtidig med at syren i druerne og garvesyren i skallerne nedbrydes.

Tidligere foregik selve tørringen på store måtter eller hylder af kurveflet, som blev hængt op under loftet i særlige tørrehytter placeret over tågegrænsen i Valpolicella-bjergene. I dag foregår tørreprocessen dog oftest i plastikkasser i en lagerbygning med avanceret temperatur- og fugtighedsstyring.

Druerne gæres til fuld tørhed og kraftig sødme

Den moderne metode giver en mere skånsom håndtering af druerne og mindsker risikoen for råd og mug. Det har givet nogle mere ensartede Amarone-vine end tidligere og gjort det muligt at øge produktionen af den populære vintype.

Efter tørringen gæres druerne til fuld tørhed og en meget høj sukkerprocent. Det sidste sker, fordi gæren oftest holder op med at virke, i takt med at alkoholprocenten stiger. Derved standses konverteringen af sukkeret, hvilket resulterer i den ekstra sødmefyldte smag.

Efter gæringen lagres vinen på fade, inden den hældes på flasker. Lagringstiden og -metoden kan variere fra producent til producent.

Forkæl dig selv og dine nærmeste

Som tidligere nævnt er Amarone det perfekte valg til tungere retter med en del fedme. Det gælder både simreretter af oksekød og i særdeleshed den klassiske danske julemiddag. Her skærer garvesyren og alkoholen igennem fedtet og Amaronens sødmefulde smag matcher madens.

Yngre Amarone-vine har lidt mere syre, hvilket matcher godt med rødkålen. Så den kan passende tilsættes en smule af vinen under tilberedningen.

Især en af vores italienske samarbejdspartnere udmærker sig med en række fremragende Amarone-vine, nemlig producenten Tommasi. Vingården ligger midt i det oprindelige Amarone-område, og netop Amarone og dens lillebror Ripasso er en af familiens stoltheder. Familiefirmaet regnes for en af verdens top 10 Amarone-producenter.

I toppen af siden finder du de bedste Amarone-vine, vi har på lager i øjeblikket. Bestiller du for mere end 500 kroner i samme ordre, betaler vi fragten.

Du kan også lægge vejen forbi vores blog, hvor du kan læse de seneste nyheder om Amarone og mange af de øvrige spændende vine, som vi forhandler hos Kjær & Sommerfeldt. Samme sted kan du få svar på de mest almindelige spørgsmål om vin.

Vil du gerne smage på en Amarone, inden du køber, har du mulighed for det i vores vinbar. Vi har også Amarone med på programmet ved nogle af vores populære smagninger, som vi holder over hele landet.

Endelig kan du også vælge at holde din egen prøvesmagning, f.eks. i forbindelse med et julearrangement. Vi holder prøvesmagninger enten hos dig, i dit firma eller i vores lokaler i København eller Aarhus.