Indkøbskurv
Kurven er tom
Brovia - Barolo, Piemonte 2015
Spar 13%

Brovia - Barolo, Piemonte 2015

Italien Piemonte
Fast, rank vin med charmerende kerne af røde frugter. Indbydende bouquet med rosenblade, kirsebær og modne blommer og underliggende mineralske påmindelser. Læs mere

Jyllands-Posten
2015
92 Point
Din Vin Guide
2015
90 Point

Fast, rank vin med charmerende kerne af røde frugter. Indbydende bouquet med rosenblade, kirsebær og modne blommer og underliggende mineralske påmindelser. Læs mere

Oplagt til:


Gris


Kalv


Lam


Mørkt fjerkræ


Okse

Før 399,00

349,00kr./stk

På lager
Køb for 500 kr. og opnå fri fragt
DKK 349.00

Oplagt til:


Gris


Kalv


Lam


Mørkt fjerkræ


Okse


Flot vin til den kræsne Barolo-aficionado

Efter den udfordrende årgang 2014, hvor samtlige af Brovias Barolo-marker blev samlet under Unío-navnet og således blot udsendt som én Barolo-variant, er Brovia med årgang 2015 atter tilbage i topform. Foruden de fire eftertragtede Cru-marker byder Brovia også på en Barolo uden markbetegnelse. Cirka 70% af druerne til denne vin kommer fra yngre beplantninger på Brea Cru-marken i den østlige del af Barolo, hvor jordbunden er mere kalkholdig. Vinen er udelukkende fremstillet af ”free-run juice”, lagret i op til tre år i store franske og slavonske egefade inden den endelige udvælgelse og sammenstikning.

Brovias Barolo 2015 har en indbydende og varm bouquet med rosenblade, kirsebær og modne blommer. I smagen er vinen fast og rank med underliggende mineralske påmindelser, der leder tankerne hen mod Serralunga og Castiglione. Det er således en maskulin vin med en charmerende kerne af røde frugter, der er vævet sammen på smukkeste vis. En usædvanlig charmerende vin, der utvivlsomt vil appellere til den kræsne Barolo-aficionado. 

Jyllands-Posten: 92 Point

"Krævende og kompromisløs vin; dufter af røde bær, bolsje, tjære og våd asfalt. Frugten ulmende og mineralsk med en indre strålekraft og heftig tannin. Mørk, grøntpebret og jordet. Men den lakridsede frugt trykker godt midt på tungen, og der er kamfer og medicinskab i den pænt lange eftersmag."

Læs hele beskrivelsen
Info
Druer Nebbiolo
Vinifikation Vinen er fremstillet af ”free-run juice”, lagret i op til tre år i store franske og slavonske egefade.
Område Piemonte
Land Italien
Type Rødvin
Størrelse 75 cl
Alkohol 14,50 %
Lukning Kork
Download Produktinfo
Varenr. 1018807
Producent
Brovia
Brovia Den familieejede Brovia-ejendom blev etableret i 1863 i Castiglione Falletto, men de var først fra 1953 at man begyndte at sælge Barolo på flaske under eget navn. Vingårdens nutidige, respektindgydende renommé begynder dog først fra slutningen af 1980’erne, da Giacinto Brovias to døtre; Cristina og Elena, indgår i familiefortagenet på fuld tid, og videreudvikler de stolte traditioner – i dag sammen med Elenas mand, Àlex Sanchez. Spørgsmålet omkring hvorvidt en producent er traditionalist eller modernist, og måske navnlig væsensforskellene heri, er i dag så småt ved at være udvaskede til fordel for et mindset, der stræber efter at udtrykke essensen af den enkelte mark; en terroir-tankegang som den vi kender fra Bourgogne. Vist har barriques fundet plads på tværs af Barolos mange producenter, men hos Brovia fastholder man forsat brugen af store fade, da små fade ifølge Àlex blot vil risikere at sløre den enkelte vins ophav og typicitet. I manges ører vil denne tilgang kategorisere Brovia som traditionalist. Men hvorom alting er, så synes kodeordene for Brovias vine at være elegance, kompleksitet og præcision. Alle som én er vinene herfra overordentligt vellavede og helt igennem uimodståelige, båret oppe af en helt unik professionalisme fra teamet bag.