Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom
Castello di Farnetella, Lucilla, Toscana 2018
Mængdepris

Castello di Farnetella, Lucilla, Toscana 2018

Italien Toscana Chianti
Elegant og indsmigrende lille Supertoscaner med skønne røde kirsebærnuancer og solbær, en elegant frugtighed, flot fylde og fløjlsbløde tanniner. Læs mere

James Suckling
2018
90 Point
James Suckling
2017
93 Point
Vinous Media
2017
90 Point
Vis flere

Elegant og indsmigrende lille Supertoscaner med skønne røde kirsebærnuancer og solbær, en elegant frugtighed, flot fylde og fløjlsbløde tanniner. Læs mere

Oplagt til:


Grill og barbecue


Gris


Italiensk mad


Kalv


Mørkt fjerkræ

Pris ved 6 stk

95,00kr./stk

Spar i alt 324,00 kr.
Se flere priser
På lager
Køb for 501 kr. og opnå fri fragt
DKK 149.00

Oplagt til:


Grill og barbecue


Gris


Italiensk mad


Kalv


Mørkt fjerkræ

Smagsprofil

Lav Høj
Frugt ?
Krop ?
Sødme ?
Syre ?
Alkohol ?

Denne elegante, indsmigrende lille Supertoscaner er en medium fyldig vin med indsmigrende røde kirsebærnuancer og solbær, en fremadstræbende ribs-syrlighed og strejf af grønne urter og sød pibetobak. Tanninerne, der er sunde, bløde og strukturerende, virker læskende og giver lyst til endnu en slurk. Eller to.

Fremragende og uimodståelig

Farnetellas Lucilla er en fremragende og ganske uimodståelig vin, der understreger et fornemt og yderst afstemt vinhåndværk. Den klare, rubinrøde farve rummer stor dybde, og den elegante frugtighed med kirsebær og milde krydderier samler sig i en flot fylde, en solid struktur og fløjlsbløde tanniner. I smagen videreføres de frugtige toner med undertoner af frisk muldjord, anis og en mineralsk understrøm. Toscana møder Bordeaux i et flot, køligt udtryk, der ikke er til at stå for.

Dyrkning og vinifikation

Lucilla er hovedsageligt fremstillet af Sangiovese-druer, der i bogstavelig forstand er håndplukket hos Farnetella. Dertil kommer en smule Cabernet Sauvignon og Merlot for struktur og fylde.

Druerne vokser på marken Podere Lucilla, der er sydvestvendt og beliggende i en højde på ca. 350 meter over havets overflade. Jordbunden er lagdelt af sand og silt med forekomst af ler samt en større procentdel sten og kalk.De nøje udvalgte druer afstilkes og presses. Fermentering sker ved 28-30° C, og macerering varer 10-12 dage med daglig ’punch down’. Vinen lagrer 8-12 måneder på egetræsfade og herefter 4-6 måneder på flaske.

Perfekt ledsager til kødretter

Vinens aromatiske noter af solbær og kirsebær, strejfet af anis og de ranke tanniner gør den særdeles velegnet til kødretter.

Læs hele beskrivelsen

Anmeldelser

James Suckling

90 Point Årgang 2018 "A little lean, but shows some attractive berry, cherry and walnut character. It’s medium-bodied with firm tannins."

James Suckling

93 Point Årgang 2017 "A red that beguiles with its subtle aromas of undergrowth and roasted herbs, backed up by blackcurrants, dark plums and toasted oak. Structured, in the sense that it’s both finely gained and quite muscular, rolling through dusty dark fruit and a pretty sweet-and-sour character."

James Suckling

91 Point Årgang 2016 "A red-fruited and spicy nose that shows red peppers, redcurrants and fresh herbs. Medium body, firm tannins and a fresh finish."

Se flere anmeldelser
Info
Druer Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon.
Vinifikation Lagret 8-12 måneder i små, medium og store egefade, derefter 4-6 måneder på flaske.
Dyrkning Sustainable
Distrikt Chianti
Område Toscana
Land Italien
Type Rødvin
Størrelse 75 cl
Alkohol 13,50 %
Lukning Kork
Download Produktinfo
Varenr. 1021641
Producent
Castello di Farnetella
Castello di Farnetella Castello di Farnetella er en stor, smuk og historisk ejendom, højt beliggende på et plateau, 560 m.o.h., i kommunen Sinalunga i Siena-provinsen. I 1981 købte Poggiali-familien, der også står bag den hæderkronede ejendom Fèlsina, det borglignende slot og de omkringliggende marker, hvorefter en større revitaliseringsproces begyndte for både marker og slot.