Indkøbskurv
Kurven er tom

Di Sipio, Montepulciano d'Abruzzo 2015

Italien Abruzzo
Delikate frugtaromaer er fremtrædende. Noter af kirsebær, moreller og engelsk lakrids holdes elegant på plads af vinen ranke tanninstruktur, hvorfor ikke alt for kraftige kød- og pastaretter vil kunne ledsage denne glimrende vin. Læs mere

James Suckling
2015
91 Point

Delikate frugtaromaer er fremtrædende. Noter af kirsebær, moreller og engelsk lakrids holdes elegant på plads af vinen ranke tanninstruktur, hvorfor ikke alt for kraftige kød- og pastaretter vil kunne ledsage denne glimrende vin. Læs mere

Oplagt til:


Grill og barbecue


Italiensk mad


Mørkt fjerkræ

169,00kr./stk

På lager
Køb for 500 kr. og opnå fri fragt
DKK 169.00

Oplagt til:


Grill og barbecue


Italiensk mad


Mørkt fjerkræ


Selvom Montepulciano kan lede tankerne mod Toscana, og ofte forveksles med Sangiovese, så er den helt sin egen. Montepulciano modner sent, hvorfor den trives bedst i den sydlige del af støvlelandet. Den virile drue giver typisk farvemættede vine med høj alkohol, men kvaliteterne kan svinger meget fra producent til producent. Di Sipios Montepulciano’er er dog blandt de bedste vi har smagt. Vinen lagrer udelukkende i ståltanke og flaske, hvorfor Montepulciano-druens delikate frugtaromaer er fremtrædende. Noter af kirsebær, moreller og engelsk lakrids holdes elegant på plads af vinen ranke tanninstruktur, hvorfor ikke alt for kraftige kød- og pastaretter vil kunne ledsage denne glimrende vin.
Info
Druer Montepuliano
Vinifikation Lagring i rustfri ståltanke inden aftapning.
Område Abruzzo
Land Italien
Type Rødvin
Størrelse 75 cl
Alkohol 13,50 %
Lukning Kork
Download Produktinfo
Varenr. 1009216
Producent
Azienda Nicola Di Sipio
Azienda Nicola Di Sipio Vingården Nicola Di Sipio ligger i Chieti-provinsen, nogenlunde halvvejs mellem Adriaterhavet og bjergmassivet Majella, der er en del af bjergkæden Appenninerne, og som huser regionens smukke nationalpark af samme navn. Chieti-provinsen er uden tvivl Abruzzos mest betydningsfulde vindyrkningsregion. Ikke alene kommer cirka 80% af al Abruzzo-vin herfra, der er også her de bedste dyrkningsområder og producenter ligger. Jordbundsforholdene er forskelligartede, men primært af Pliocæn oprindelse med fossile forekomster, hvilket begunstiger dyrkning af både røde og hvide druesorter.