Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom
Marziano Abbona, Langhe Barbera - Casaret, Piemonte 2018
Spar 26%

Marziano Abbona, Langhe Barbera - Casaret, Piemonte 2018

Italien Piemonte
Utrolig skøn rødvin med flot bouquet af sveskeblomme med et strejf af kirsebær. Tør smag med en markant frugtsyre og dejlige smagsnoter af kirsebær, jordbær og brombær. Læs mere

Din Vin Guide
2017
91 Point
Ekstra Bladet
2017
91 Point
Ekstra Bladet
2017
5 Stjerner

Utrolig skøn rødvin med flot bouquet af sveskeblomme med et strejf af kirsebær. Tør smag med en markant frugtsyre og dejlige smagsnoter af kirsebær, jordbær og brombær. Læs mere

Oplagt til:


Italiensk mad


Kalv


Lyst fjerkræ

Før 129,00

95,00kr./stk

På lager
Køb for 498 kr. og opnå fri fragt
DKK 95.00

Oplagt til:


Italiensk mad


Kalv


Lyst fjerkræ


DinVinGuide: 91 Point

"Ekspressiv næse med tæt frugt, noter af sorte kirsebær og flintesten. Ung og levende i smagen med basilikum og brombær. Slank og præcis i hele sit udtryk."

Barbera-druerne til Caseret er dyrket på Marziano Abbonas egne vinmarker i Borgata San Luigi i Langhe, der er den sydvestlige del af Piemonte. San Luigi er en mindre mark på 1,5 ha. og vinstokkene er i gennemsnit 15 år gamle. Vinstokkene er plantet relativt tæt – 5.000 vinstokke per ha. - for at stresse vinstokkene til at yde deres bedste. Casaret produceres i begrænsede mængder, 14. 000 flasker om året, og den første årgang der blev frigivet var i 1990. Druerne plukkes fortsat manuelt og der foretages yderligere en sortering inden druerne presses nænsomt og gærer i 15 dage ved 28 grader i rustfrie ståltanke. Vinen køles herefter ned til 14 grader og ligger 6 måneder på ståltanke for at ”modne”. Efter yderligere 2 måneders flaskelagring er vinen klar til at nyde. Kirsebærrød farve, bouquet af sveskeblommer med et strejf kirsebær, en tør smag med en markant frugtsyre og kirsebær, jordbær og brombær som de dominerende smagsindtryk. En vin der er bedst inden for de første 4 år efter høsten.

Info
Druer Barbera
Vinifikation 6 måneder på ståltanke for at ”modne” derefter yderligere 2 måneders flaskelagring.
Område Piemonte
Land Italien
Type Rødvin
Størrelse 75 cl
Alkohol 13,50 %
Lukning Kork
Download Produktinfo
Varenr. 1018634
Producent
Marziano Abbona
Marziano Abbona Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.