Indkøbskurv
Kurven er tom

Ser Lapo, Chianti Classico Riserva, Mazzei 2013

Elegant og charmerende Chianti Classico Riserva med rank struktur, friske skovbundsaromaer, lidt fede tanniner, kirsebærpræg og vanille. Læs mere

199,00

På lager - Fri fragt ved køb over 500,-

DKK 199.00


  • Decanter sølvmedalje Decanter sølvmedalje

Ratings

The Wine Advocate
2013
92+ Point
Decanter
2013
93 Point

Kultproducenten Mazzei har lavet denne perle af en Chianti Classico Riserva. Ratet til 92+ point af Robert Parker, 93 point af Decanter og en af vores absolut topsælgende rødvine!

Robert Parker udtalte da han vurderede den: "The 2013 Chianti Classico Riserva Ser Lapo is an excellent wine with gorgeous smoothness and soft tannins. This 90/10 blend of Sangiovese and Merlot shows the best of both grapes in their respective percentages."

Navnet til vinen er en hyldest til forfaderen Ser Lapo, der tilbage i 1398 var den første der omtalte vinene fra Chianti. Druerne er dyrket på familiens egne marker i Castellina i Chianti. Vinstokkene er plantet tæt; 4.500 vinstokke per ha. og har en gennemsnitsalder på 7 -20 år. Efter høsten i slutningen af september, gærer vinen ved 28-30 grader i 15 dage med skindkontakt. Sangiovese- og Merlot-vinen lagrer separat i Castello di Fonterutoli’s fantastiske fadkælder i 12 måneder i 225 liter franske fade, hvoraf halvdelen er nye fade. Der er ingen krav om at en Chianti Classico Riserva skal fadlagre – men blot skal være 27 måneder gammel inden den sælges, men også her lever Mazzei op til motto’et: ”Kun det bedste er godt nok” og giver vinen fadlagring. Ser Lapo har vist sig at være en favorit i Danmark blandt Italiens-elskere og er da også et perfektionistisk, elegant og charmerende eksemplar på Chianti Classico Riserva med sin ranke struktur, friske skovbundsaromaer, lidt fede tanniner og flotte kirsebærpræg og lidt forfinet vanille.

Fakta

Alkohol: 13,00 %

Størrelse: 75 cl

Kolli: 6

Varenr: 1006488

Varetype: Rødvin

Land: Italien

Område: Toscana

Druer: 90 % Sangiovese & 10 % Merlot.

Vinifikation: 12 måneders fadlagring.

Lær mere

Smagsprofil

Frugt
Krop
Sødme
Syre
Alkohol
Lav Høj

Passer til


Lam


Mørkt fjerkræ


Kalv


Vildt


Okse