Indkøbskurv
Kurven er tom
Tommasi, Ripasso - Palanca, Veneto 2016
Spar 34%

Tommasi, Ripasso - Palanca, Veneto 2016

Italien Veneto
Fuldblods-Ripasso fra legendariske Tommasi. Blød og fyldig med en perfekt afrundet smag af mørke kirsebær, modne blommer, chokolade og et strejf af valnødder. Læs mere

VinAvisen
2016
VinAvisen
2015
VinAvisen
2014

Fuldblods-Ripasso fra legendariske Tommasi. Blød og fyldig med en perfekt afrundet smag af mørke kirsebær, modne blommer, chokolade og et strejf af valnødder. Læs mere

Oplagt til:


Italiensk mad


Kalv


Lam


Mørkt fjerkræ


Okse

Før 149,00

99,00kr./stk

På lager
Køb for 500 kr. og opnå fri fragt
DKK 99.00

Oplagt til:


Italiensk mad


Kalv


Lam


Mørkt fjerkræ


Okse

Smagsprofil

Lav Høj
Frugt ?
Krop ?
Sødme ?
Syre ?
Alkohol ?

Tommasi Palanca Ripasso

Mellem Garda-søen og Verona ligger de solbeklædte Valpolicella-bakker og her har Tommasi-familien i mere end hundrede år produceret vine af den høje kvalitet, som kendetegner området. Vine fra Veneto har i mange år været en favorit hos danskerne og med god grund. Veneto er blandt andet hjemsted for Ripassoens storebror, Amaronen. Tommasi er et nytænkende familieforetagende med et solidt anker den lokale vintradition og er i dag verdenskendte for sine Valpolicella-vine.

VinAvisen: ★★★★★

"Som i de to forrige årgange er denne lækre rødvin en Ripasso, dvs. at vinen har ligget på kvaset fra Amarone eller Recioto. Vinen har medium fylde, noter af mørke bær, tobak, tjære og en dejlig sødme. En vin, man bliver gode venner med. Men den er udpræget en madvin, der gerne må plaskes over i en karaffel et par timer før måltidet."

Fuldblods-Ripasso

Palanca er en dyb-rød og krydret Ripasso fra den prestigefyldte vinregion Veneto med en perfekt afrundet smag af mørke kirsebær, modne blommer, chokolade og et strejf af valnødder. Den perfekte gæst til en god middag.

Navnet ”Palanca” skulle efter sigende være et kælenavn, som områdets beboere har givet Tommasi-familien gennem flere generationer. På den lokale dialekt betyder Palanca ”den hårdtarbejdende vinavler”, og det smages tydeligt, at der er blevet lagt både kærlighed og flid i denne velformede Ripasso, der i styrke ligger imellem den frugtrige Valpolicella og den voluminøse Amarone.

Amaronens lillebror vokser i oplevelsen

Allerede når du trækker proppen op, inviterer du de lune sensommeraftener fra de Nordøstitalienske vinmarker ind i stuen. Duften, der strømmer dig i møde, er rig på solmodne kirsebær med krydrede undertoner. Vinens farve i glasset er dybrød og mættet. Denne frugtfylde præger også smagen og vinen balancerer flot smagsindtryk af modnede bær, rosiner, og et hint af valnødder.

En fuldblods-Ripasso som denne trækker en del af sin kraft og sin smagsfylde fra lagringen, som sker på gamle Amarone-fade. Ripasso betyder at ”passere igen”, fordi vinen får en andengæring på resterne af Amaronens drueskaller. Derfor er Ripassoen også kendt som Amaronens lillebror. Palanco er en blød og fyldig Ripasso, der lever op til sit navn og er helt uden sammenligning med de mange efterligninger, man kan finde i supermarkedet.

Fire generationer med fingrene i jorden

Tommasi-familien har et fantastisk renommé og regnes i dag blandt de bedste Amarone-producenter. Siden familien købte sin første lille vingård i Veneto i 1902, er vinhuset de sidste hundrede år blevet drevet af fire generationer, der hver har sat sit kærlige og klare aftryk på husets vine.

Tommasi var et af de første vinhuse til at introducere Ripasso, som har været enormt populær på det danske marked såvel som det internationale. Familien er en del af sammenslutningen Amarone Families, der har sikret at områdets vine lever op til strenge produktionskrav, som garanterer vinenes høje kvalitet. Det betyder at vinhuset kun må fremstille 2 flasker Ripasso pr. 1 flaske Amarone de laver.

Perfekt til vintermenuen

Den krydrede sødme og kraftfulde karakter gør Palanca Ripasso helt oplagt til vinterhalvårets tungere kødretter samt kraftige oste. Palanca er ideel til det traditionelle danske køkken såvel som det italienske. Et must-have til julebordet og en suveræn vin til en fredag aften i sofaen.

Læs hele beskrivelsen
Info
Druer 70% Corvina Veronese, 25% Rondinella og 5% Corvinone.
Vinifikation 9-12 måneder på fad.
Område Veneto
Land Italien
Type Rødvin
Størrelse 75 cl
Alkohol 13,00 %
Download Produktinfo
Varenr. 1019443
Producent
Tommasi
Tommasi Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.