Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom
Umberto Cesari, Laurento - Sangiovese Riserva, Emilia Romagna 2018
Spar 55%

Umberto Cesari, Laurento - Sangiovese Riserva, Emilia Romagna 2018

Italien Emilia-Romagna
Fortræffelig "Mini-Brunello" fra Sangiovese-eksperten Umberto Cesari. Fremragende madvin med den frugtige og saftige smag der byder på klassiske Sangiovese-noter af kirsebær, morbær og mandel. Læs mere

Flaskehalsen
2016
Sélections Mondiales Des Vins
2017
Guld
James Suckling
2017
91 Point
Vis flere

Fortræffelig "Mini-Brunello" fra Sangiovese-eksperten Umberto Cesari. Fremragende madvin med den frugtige og saftige smag der byder på klassiske Sangiovese-noter af kirsebær, morbær og mandel. Læs mere

Oplagt til:


Italiensk mad


Kalv


Lam


Lyst fjerkræ


Okse

Før 175,00

79,00kr./stk

DKK 79.00

Oplagt til:


Italiensk mad


Kalv


Lam


Lyst fjerkræ


Okse

Smagsprofil

Lav Høj
Frugt ?
Krop ?
Sødme ?
Syre ?
Alkohol ?

"Mini-Brunello" fra mesterproducent

Vinelskere kan takke mesterproducenten Umberto Cesari for den høje kvalitet, der i dag kendetegner Sangiovese-vine. Han var nemlig en af de allerførste vinproducenter, der så potentialet i den fantastiske drue. Lige siden 1965 har han arbejdet målrettet med at udbrede kendskabet til Sangiovese-druen, som i dag er områdets stolthed. Vinhuset drives i dag af Umberto og hans søn og blev i 2012 hædret med den flotte titel ”Italian Winery of the Year” takket være deres prisbelønnede og populære vine. Og denne Laurento Sangiovese Riserva er ingen undtagelse. Den udtrykker på elegant vis områdets lokale dyrkningstradition og de umiskendelige karakteristika ved Italiens helt store blå druesort. Er du vild med de klassiske Brunello-vine? Så vil du helt sikkert også forelske sig i denne pragtfulde Sangiovese.

En spændstig italiener

Laurento Sangiovese Riserva er en Sangiovese-vin i moderne italiensk stil. Denne spændstige rødvin viser Sangiovese-druen fra sin mest charmerende side med masser af frugt og strukturerende tanniner. Laurento har en flot, dyb kirsebærfarve med en intens bouquet af modne bær og et strejf af nelliker. Smagen er tør, uden at formindske den saftige smag af kirsebær, der akkompagneres af flotte smagsnoter af morbær, solbær og et strejf af mandel. Eftersmagen er lang med en flot syrebalance. En utrolig harmonisk rødvin og et klassisk eksempel på norditaliensk Sangiovese-vin, når den er bedst.

Vejen til Umberto Cesaris Sangiovese Riserva

Laurento Sangiovese Riserva dyrkes på Umberto Cesaris egne vinmarker, der ligger omkring den lille by Castel San Pietro i den norditalienske region Emilia-Romana.  Efter plukning gærer druerne, hvorefter de hældes over på 3.000 liters store italienske ”botti”, lavet af slavonsk egetræ. Denne type egetræ har tætte årringe, en mere diskret aroma og et lavere indhold af tanniner end de traditionelle franske og amerikanske egetræssorter. Her lagres vinen i to år, før den hældes over på flasker og sendes på markedet. Brugen af det særlige slavonske egetræ og den lange lagringsperiode er med til at skabe en virkelig perfekt balance mellem tannin og frugt. Det giver vinen en perfekt afrunding, uden at det går ud over friskheden og den elegante frugtsmag, der kendetegner netop Sangiovese-vine. Resultatet er en behagelig og blød rødvin.

Bedst til italiensk mad og andre kødretter

Laurento Sangiovese Riserva er en fantastisk madvin. Den giver en god kant til de oftest ret fede italienske madretter. Vinen passer også godt til andre kødretter, hvor enten lyst fjerkræ, kalv, okse eller lam spiller hovedrollen. F.eks. slow cooking eller andre former for simreretter, der oftest ender til den lidt fede side.

Læs hele beskrivelsen

Anmeldelser

James Suckling

91 Point Årgang 2017 "Another sangiovese with generous fruit, offering cherries, chocolate and hints of oak. Medium body, light tannins and a fruity finish."

VinAvisen

Årgang 2017 "Skøn rødvin, der fylder munden med Sangiovese-druens frugtagtige, fyldige smag med fin krydring og sødme. Lang eftersmag. Et plus for enhver middag."

Flaskehalsen

91 Point Årgang 2017 "Her er vi i det østlige Emilia-Romagna-område, hvor vi finder en ret spændende og insisterende blanding af de to Sangiovese-stilarter. For her er en sødme og modenhed i frugten, der sammen med en spændende lakrids-fornemmelse og de klassiske tørre noter, giver et anderledes og atypisk Sangiovese-præg. Nogle vil måske synes, at det bliver en smule for spændende at gå ombord i, men jeg er ret vild med de ting, der sker, når denne vin udvikler sig smagsmæssigt i munden."

Flaskehalsen

Årgang 2016 "Virkelig en flot Sangiovese, der formår at kombinere den tørre og krydrede stil med en masse frugt og blødhed. Der er dybe og mørke frugter mod slutningen – nogle vil måske finde den grænsende til at være lidt for blød, men jeg er ret vild med den."

VinAvisen

Årgang 2016 "En rødvin med karakter - en flot vin, der byder sig til med moden frugt, fin krydring, gode tanniner og en lang eftersmag. Italiensk ud i alle hjørner."

Se flere anmeldelser
Info
Druer 100% Sangiovese
Vinifikation 24 måneder på 3.000 liter slavonske egetræsfade.
Område Emilia-Romagna
Land Italien
Type Rødvin
Størrelse 75 cl
Alkohol 14,00 %
Lukning Kork
Download Produktinfo
Varenr. 1021746
Producent
Umberto Cesari
Umberto Cesari Umberto Cesari er grundlæggeren af dette vinhus i Castel San Pietro Terme, i hjertet af Emilia Romagna. Han startede i 1967, fast besluttet på at revolutionere den dengang langt fra prestigiøse vinbranche for Sangiovese-vine. I dag anses han som en af pionererne for sit område og Sangiovese-vinenes revolution og enorme kvalitetsløft. Vinmarkerne ligger mellem bløde bakker i det billedskønne område og dækker 130 ha. Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.