Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom
Zenato, Valpolicella Superiore, Veneto 2018
Mængdepris

Zenato, Valpolicella Superiore, Veneto 2018

Italien Veneto
Zenatos Valpolicella Superiore har en imponerende fylde og fedme, men holder sig dog til den elegante side af smagsspektret. Pasta, stegte eller grillede kødretter af lyst kød vil være glimrende ledsagere. Læs mere

Flaskehalsen
2018
93 point
Flaskehalsen
2018
James Suckling
2017
92 Point
Vis flere

Zenatos Valpolicella Superiore har en imponerende fylde og fedme, men holder sig dog til den elegante side af smagsspektret. Pasta, stegte eller grillede kødretter af lyst kød vil være glimrende ledsagere. Læs mere

Oplagt til:


Grill og barbecue


Gris


Italiensk mad


Lyst fjerkræ

Pris ved 6 stk

99,00kr./stk

Spar i alt 240,00 kr.
Se flere priser
På lager
Køb for 501 kr. og opnå fri fragt
DKK 139.00

Oplagt til:


Grill og barbecue


Gris


Italiensk mad


Lyst fjerkræ

Smagsprofil

Lav Høj
Frugt ?
Krop ?
Sødme ?
Syre ?
Alkohol ?
Zenatos Valpolicella Superiore er fremstillet på 85% Corvina, 10% Rondinella og 5% Sangiovese, der vokser på syd-østvendte skråninger i overvejende kalkholdige jordbunde. Druerne håndhøstes i begyndelsen af oktober. Ved ankomsten til vingården afstilkes druerne, og gennemgår en ti dage lang maceration i rustfri ståltanke. Den efterfølgende lagring forgår i store slovenske egefade på 50-75 hl. i cirka 12 måneder. Zenatos Valpolicella Superiore bør ikke serveres for varm. Et udgangspunkt på 12-14 grader vil typisk passe denne vin fint, så de koncentrerede frugtnoter – først og fremmest Marachino kirsebær, kan træde i karakter i både duft og smag. Vinen har en imponerende fylde og fedme, men holder sig dog til den elegante side af smagsspektret. Pasta, stegte eller grillede kødretter af lyst kød vil være glimrende ledsagere.

Anmeldelser

Flaskehalsen

93 point Årgang 2018 "Sjældne strejf af Sangiovese. Ofte bliver der brugt de samme druer i Valpolicella Superiore, som der gør i Amarone og Ripasso. Det er også næsten tilfældet her, men det viser sig hurtigt som lidt af en genistreg, at Zenato har valgt at balancere denne vin med 5% Sangiovese. Det giver nemlig en eminent friskhed til helheden, så frugtnoterne bliver skudt afsted med ekstra kraft – uden at der bliver rykket ved deres lette, frugtige og knasende sprøde stil. Det strutter af frugt, og du får masser af saftig lethed kombineret med en masse fine nuancer, der står i kø for at give deres bidrag til smagen med små, spændstige antydninger."

James Suckling

92 Point Årgang 2017 "Aromas of black olives, black cherries and some smoky, herbal notes, too. It’s full-bodied with excellent flavor intensity and smooth, integrated tannins. Savory finish. Drink or hold."

James Suckling

91 Point Årgang 2016 "Fantastic Valpo with cherries, plums and hints of walnuts and mushrooms. Medium body, pretty density and a long, flavorful finish."

James Suckling

90 Point Årgang 2015 "A bright and fruity red with berry and orange peel character. Medium body, bright acidity and a vivid finish. "

James Suckling

91 Point Årgang 2013 "A red with berry, chocolate and walnut aromas and flavors. Full-bodied, round and velvety. Savory and delicious. Extremely well done."

Se flere anmeldelser
Info
Druer 85% Corvina, 10% Rondinella og 5% Sangiovese
Vinifikation 10 dages maceration. 12 måneder i store slovenske egefade.
Område Veneto
Land Italien
Type Rødvin
Størrelse 75 cl
Alkohol 13,50 %
Lukning Kork
Download Produktinfo
Varenr. 1021145
Producent
Zenato
Zenato Zenatos hjerte og sjæl ligger i de smukke landskaber der strækker sig fra San Benedetto di Lugana, ved Gardasøens sydlige ende, over mod Valpolicella i de blidt durvende bakker nord for Verona. Centralt for de i alt 75 hektarer vinmarker er Zenatos to ejendomme; Santa Cristina i Lugana, der er ideel for dyrkning af Trebbiano-druen, og Costalunga i Valpolicella, der er hjemsted for Veneto-regionens mest berømte vin, Amarone.