Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Sydafrikansk rødvin


Der har været dyrket vin i Sydafrika i over 300 år. Men på grund af de politiske sanktioner mod Sydafrika under apartheid, var det først i løbet af 1990’erne, vi for alvor så sydafrikanske rødvine på hylderne i danske vinbutikker. Indtil da var det primært de lokale, der drak den vin, der blev produceret i Sydafrika. Vi har fundet nogle af de bedste sydafrikanske rødvine fra spændende vinhuse i Sydafrika. Dem finder du her på siden. Nederst på siden kan du læse mere om sydafrikanske rødvine og hvordan det hele begyndte under dramatiske forhold for over 300 år siden.

Filtrer efter
Type
Land
Område
Pris
Smagsretning
Rating
Producent
Drue
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Vis flere
Vis flere
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:

Leopard's Leap, Cabernet Sauvignon/Merlot, Franschhoek 2018

Sydafrika Franschhoek

Elegant vin med velafrundede tanniner og friske aromaer af blåbær og blommer, der understøttes af lette strejf af solbær og kaffe. Læs mere
Drue
Cabernet Sauvignon & Merlot
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Grill og barbecue. Lam. Okse. Vildt.

105,00kr./stk

Leopard´s Leap, Pinotage/Shiraz, Franschhoek 2017

Sydafrika Franschhoek

Spændende sydafrikansk vin på lige dele Pinotage og Shiraz. Læs mere
Drue
Pinotage & Shiraz
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Grill og barbecue. Mørkt fjerkræ. Tapas. Vildt.

105,00kr./stk

Beyerskloof, Pinotage, Stellenbosch 2019

Sydafrika Stellenbosch

Dyb og fløjlsblød vin med volumen og indbydende, moden frugt. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Flødebaserede retter. Grill og barbecue. Lam. Okse.

135,00kr./stk

La Motte, Millenium, Franschhoek 2017

Sydafrika Franschhoek

Medium fyldig, saftig og delikat med indbydende bouquet af hindbær, grønne urter med let krydrede egenoter. Læs mere
Oldenburgs Vinguide:
18 Point
Oldenburgs Vinguide
18 Point
Drue
65 % Merlot, 22 % Cabernet Franc, 7 % Malbec & 6 % Petit Verdot.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Lam. Okse. Vildt.

159,00kr./stk

Leopard´s Leap, Merlot, Franschhoek, Magnum 2016

Sydafrika Franschhoek

Elegant og velstruktureret med overdådige tanniner, der skaber en mindeværdig eftersmag. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fransk landkøkken. Grill og barbecue. Kalv. Mørkt fjerkræ. Gris.

199,00kr./stk

Danie de Wet, Pinot Noir, Robertson 2019

Sydafrika Robertson

Elegant Pinot Noir med ren duft af røde skovbær. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Kalv. Lam. Okse. Trøffel. Vildt.

199,00kr./stk

Beyerskloof, Pinotage - Reserve, Stellenbosch 2017

Sydafrika Stellenbosch

Intens og koncentreret, ”up front” mørke bær, svesker, banan og bundtvis af helt mørke, modne kirsebær – også de lidt bittersøde. Læs mere
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Lam. Okse. Stærk krydret mad. Vildt.

209,00kr./stk

Beyerskloof, Traildust - Pinotage, Stellenbosch 2017

Sydafrika Stellenbosch

Rubinrød sydafrikansk skønhed med flotte bæraromaer. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Mørkt fjerkræ. Vildt.

229,00kr./stk

Minimalist Wines, Stars in the Dark, Syrah, Cape Agulhas 2020

Sydafrika

Vidunderlig vin med ultrakølig, nærmest underspillet duft. Læs mere
Drue
100% Syrah
Smag
Let og elegant

495,00kr./stk

799,00kr./stk

1.015,00kr./stk


Overraskende nok er der kun meget få lande på det afrikanske kontinent, hvor der produceres vin. Den absolut største vinproducent i Afrika er Sydafrika, som i dag ligger som nummer 8 eller 9 på Top 10-listen over vinproducerende lande.

Landet er nok mest kendt som et hvidvinsland på grund af deres mange flotte hvidvine produceret på Chardonnay- og Sauvignon Blanc-druer. Men du kan også få gode rødvine, der for det meste er produceret af Cabernet Sauvignon og Syrah, samt den lokale Pinotage-drue, som er fremavlet på baggrund af en kloning af Cinsault- og Pinot Noir-druer.

Den drabelige historie bag sydafrikansk rødvin

Da de første hollandske kolonister i starten af 1600-tallet slog sig ned i Sydafrika, gik der ikke længe, før de begyndte at forsøge sig med at lave vin af nogle lokale druer. De groede ude på den sydvestligste spids af landet – der hvor Atlanterhavet mødes med det Indiske Ocean. Det gav og giver den dag i dag, nogle helt unikke opvækstforhold for vindruerne, der ikke findes magen til andre steder i verden.

Men selv om druerne virkede lovende, var den resulterende vin det ikke. Resultatet var faktisk så ringe, at det fik kommandanten i den lille hollandske enklave til at beordre europæiske vinstokke fragtet til landet. Som sagt så gjort og snart groede der Chenin Blanc- og Muscat-druer side om side med de ”indfødte vilde” druer i det ufremkommelige område.

Netop ufremkommeligheden gjorde det svært at få vinproduktionen til at blive rentabel. For de små jordlodder med vinstokke var ikke store nok til at blive dyrket med dyredrevne plove og det var for dyrt og anstrengende for kolonisterne selv at klare arbejdet.

Derfor blev der hentet slaver til arbejdet fra både lokalområdet og senere fra Madagaskar og Mozambique. Så på den måde begyndte den sydafrikanske vinproduktion på en både dramatisk og menneskeundertrykkende måde.

Moderne sydafrikansk vinhistorie

Efter Boerkrigen og et voldsomt angreb af phylloxera i slutningen af 1800-tallet og en efterfølgende økonomisk depression, begyndte en række kooperativer i starten af 1900-tallet at genoptage vinproduktionen efter krigen og det frygtede insekt havde lagt vinmarkerne øde. Det satte fornyet gang i landets vinproduktion, der fortsatte med at vokse hele vejen op gennem det 20. århundrede.

De handelssanktioner som blev indført mod Sydafrika i 1970’erne på grund af deres apartheid-politik, forhindrede dog, at landets vine blev eksporteret. Så det var først i starten af 1990’erne, efter Nielson Mandela kom til magten som den første demokratisk valgte, sorte præsident i landet, at verden kunne smage på sydafrikansk vin for første gang uden for landets grænser.

Rødvin fra Sydafrika

Sydafrikansk rødvin er i dag oftest udviklet på Cabernet Sauvignon- og Syrah-druer, ligesom den føromtalte Pinotage-drue stadig spiller en vigtig rolle. Den giver en mere rustik rødvin, der er ret kompleks i smagen. Særligt et vinhus har fokuseret på at udvikle vine af denne særlige sydafrikansk drue. Det er vinhuset Beyerskloof, som blev dannet af 5 særdeles passionerede vinmagere tilbage i 1988. Beyers Truter kaldes også for ”Kongen af Pinotage” og Kjær & Sommerfeldt er stolte af at have deres mange dejlige rødvine i vores sortiment.

Ellers er sydafrikansk rødvin meget frugtfyldte, bløde vine, der i temperament passer meget godt til sydeuropæerne. De fleste danskere vil finde dem lidt for sødmefulde.

Men der er også mange elegante rødvine imellem, som giver nogle mere raffinerede og spændende vinoplevelser. Det gælder f.eks. rødvine fra Leopard’s Leap Wines, der ligger i det såkaldte ”franske hjørne” af Sydafrikas vindistrikter. Herfra kommer nogle af de bedste sydafrikanske vine, ligesom nogle af landets bedste restauranter er at finde her.

Firmaet er forholdsvis ungt – etableret i 1999 – og havde som målsætning at blive et internationalt kendt vinmærke. Det er lykkes i dag – især på grund af deres produktion af fremragende, ukomplicerede hverdagsvine. Leopard’s Leap er et andet af de vinhuse i Sydafrika, som vi har et tæt samarbejde med hos Kjær & Sommerfeldt.

Vores tredje tætte samarbejdspartner i Sydafrika er De Wetshof, hvis familie – De Wet’erne – har produceret vin i Sydafrika siden 1694. De første mange hundrede år dog kun til eget forbrug. Men siden 1973 har huset produceret vin til salg og i dag er de især kendt for deres bæredygtige vinproduktion. De producerer en række gode terroir-vine, der kommer fra samme estate og har strenge regler for både miljø- og arbejdsforhold gennem hele produktionsprocessen.

Find din favorit blandt vores udvalg af sydafrikanske rødvine

Sydafrika er på mange måder et spændende vinland med en lang og dramatisk historie for deres vinproduktion. Måske netop derfor går vore dages sydafrikanske vinproducenter så meget op i bæredygtig vinproduktion for både miljø og medarbejdere, ligesom de fleste har en række strenge CSR-regler, som de skal leve op til.

Så scroll tilbage til de mange spændende rødvine fra Sydafrika i produktoversigten herover og find din nye favoritrødvin. Vi har hurtig levering og du får tilmed vinen leveret helt gratis, hvis du bestiller for mere end 500 kroner i samme ordre.